How To

Cum scapi de notificările de tip spam de pe telefonul sau tableta ta Android

Home  »  How To

catmobile

acum 3 ani

Notificările de tip spam sau reclamele necinstite sunt o fațetă inevitabilă a vieții moderne. Din păcate, oricine are o tabletă sau un telefon Android știe că unele reclame sau notificările de tip spam de care vorbeam mai sus, încalcă anumite reguli, dar există modalități prin care ele pot fi evitate.

Cum scapi de notificările de tip spam de pe telefonul sau tableta ta Android

Dacă ați întâlnit reclame de tip pop-up pe ecran sau notificările de tip spam despre care vorbeam, pe telefonul dumneavoastră Android, atunci acest articol ar trebui să vă ajute să scăpați de ele.

Unele aplicații rău intenționate afișează reclame pe ecran complet, chiar dacă aveți o altă aplicație deschisă. Din fericire, este incredibil de ușor să ne dăm seama de unde provin acestea. Ori de câte ori apar, trebuie doar să deschideți vizualizarea Recents / multi-tasking (ecranul care afișează toate aplicațiile care rulează în prezent) și veți vedea care aplicație se află în spatele anunțului, scire Android Police.

Numele sau pictograma reală a aplicației ar trebui să apară în partea de sus, dar unele aplicații modifică acest lucru pentru a face și mai dificilă misiunea de a afla proveniența anunțului. Tot ce trebuie să faceți este să țineți apăsat pe numele sau pictograma aplicației și să selectați „Informații despre aplicație” din meniu , o opțiune care vă va duce la ecranul de informații pentru aplicația care trimite acele anunțuri. Puteți dezinstala aplicația de acolo și nu vă va mai deranja din nou, confirmă sursa citată.

În cazulor în care vorbim despre notificările de tip spam, din păcate acestea sunt din ce în ce mai frecvente. Din fericire, pot fi ușor îndepărtate, pe orice telefon care are minim Android 5.0 Lollipop ca sistem de opărare. Apăsați lungi notificarea pentru a vedea idn ce aplicație a venit. De cele mai multe ori, numele aplicației este deja vizibil în partea de sus a alertei, dar unele aplicații ascund acest detaliu, mai scrie Android Police.

Ca să dezinstalați notificările de tip spam, puteți face acest lucru atingând butonul de setări, apoi pictograma aplicației, pentru a ajunge în cele din urmă la ecranul ”Informații despre aplicație”. De acolo, o puteți dezinstala cu totul din telefon. Dacă vreți să o păstrați, puteți opta pentru opțiunea de a ascunde notificările de tip spam. Ecranul „Notificări” vă va permite să dezactivați toate alertele din aplicație sau doar cele din categoria care vă deranjează, explică sursa citată.

Dacă aveți un telefon Samsung, este posibil să fi văzut reclame de la companie în zona notificărilor (chiar și pentru dispozitivul pe care îl utilizați în prezent). Un exemplu a fost în august 2019, atunci când compania a trimis alerte multiple despre noul Note10 de atunci.

Iată cum scăpați în astfel de situații:

Samsung Pay
1.Deschideți Samsung Pay pe telefon
2. Deschideți meniul lateral și atingeți „Setări”
3. În „General”, dezactivați „Marketing și promoții”.

Bixby
1. Deschideți Bixby pe telefon
2. Atingeți butonul meniu din dreapta sus și selectați „Setări”
3. Sub „General”, dezactivați „Notificările de marketing”.

În ceea ce privește notificările de tip spam care pot apărea în Google Chrome și aici lucrurile sunt realmente simple, explică Android Police.

Dacă vedeți o notificare nedorită din Chrome, atingeți „Setări site”, apoi „Notificări”. De acolo, veți putea dezactiva canalul de notificare pentru site-ul care trimite alerta. Alternativ, puteți apăsa lung notificarea și apoi apăsați „Dezactivați notificările” în partea stângă jos. Veți putea dezactiva canalul de notificare al site-ului pe următorul ecran. Cu puțin noroc, acest ghid vă va ajuta să urmăriți și să scăpați de anunțurile și notificările de tip spam iritante de pe telefonul sau tableta Android.