How To

Cum functioneaza tehnologia CPU Turbo de pe telefoanele Huawei

Home  »  How To

catmobile

acum 6 ani

Huawei, prin subdivizia sa Honor, a lansat oficial in debutul lunii august modelul Note 10, despre care gasiti toate detaliile necesare in acest review Honor Note 10 de pe blogul nostru.

In interiorul acestui telefon se gaseste o tehnologie noua si importanta de la Huawei: CPU Turbo.

Daca despre GPU Turbo, o alta tehnologie atractiva a celui mai important producator din China, am vorbit deja pe site-ul nostru, haideti sa vedem ce ofera si cum functioneaza si tehnologia CPU Turbo.

Ce este CPU Turbo si cum functioneaza aceasta tehnologie de la Huawei

Honor Note 10 utilizeaza un sistem de racire asemanator celui de pe PC, un sistem care poate inlatura caldura din jurul chipsetului, in asa fel incat nucleele procesorului sa poata functiona la turatie maxima.

Trebuie remarcat faptul ca, CPU Turbo pe langa GPU Turbo, va consuma mai mult din bateria telefonului dumneavoastra, deoarece aceasta tehnologie impinge procesorul spre limite.

CPU Turbo

CPU Turbo

Atunci cand Huawei a lansat modelul Honor Play, a anuntat si tehnologia GPU Turbo. Acum, odata cu modelul Honor Note 10, compania a lansat si noua tehnologie CPU Turbo. Aceasta tehnologie ne spune o poveste diferita. Chiar daca pleaca de la aceeasi idee ca si GPU Turbo, asigurand un plus urias de performanta la nivelul experientei gaming spre exemplu, CPU Turbo „elibereaza” memoria atat cat e nevoie, dar si consuma din puterea bateriei.

CPU Turbo Honor

Asa cum spuneam si mai sus, CPU Turbo este de fapt un fel de „conducta” care poate fi considerat un sistem de racire independent ce poate inlatura caldura din jurul chipsetului, in asa fel incat nucleele procesorului sa poata functiona la turatie maxima.

Huawei implementeaza in acelasi timp o noua metoda de curatare a memoriei telefonului, asigurand astfel un plus de vigoare performantei in gaming a telefoanelor pe care le ajuta. Nu este inca destul de clar daca aceasta parte este prezenta si pe noul Honor Note 10, telefon care are totusi memorie RAM de 6GB Sau 8 GB, mai mult decat suficienta chiar si pentru o nava pilot.

CPU Turbo (1)

In schimb este posibil ca aceasta tehnologie sa fie livrata pe noul Honor Note 10 printr-un update la fel cum este posibil ca, prin aceeasi metoda, CPU Turbo sa ajunga si pe alte telefoane de la Huawei si Honor.

Specificatii cheie Note 10 de la Honor

Ecran: 6,95″, FullHD+, 18,5:9
Procesor: HiSilicon Kirin 970
RAM: 4GB / 6GB / 8GB
Stocare de date: 64GB / 128GB
Camera principala: 24+16 MP (AIS)
Camera selfie: 13 mp (AI Beauty mode)
Baterie: 5000mAh
Sistem de operare: Android 8.1, EMUI 8.2

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
CPU Turbo