How To

Cum dezactivam notificarile de pe ecranul de blocare al telefonului (Android & iOS)

Home  »  How To

catmobile

acum 5 ani

Notificarile pot deveni uneori enervante. In timp ce alteori iti pot incalca usor intimitatea. Da, sunt fara doar si poate una dintre optiunile utile de care beneficiem pe telefoanele noastre, insa uneori, „prezenta” lor nu e intotdeauna bine venita. Cu siguranta v-ati gandit macar o data cum dezactivam notificarile de pe telefoanele noastre mobile, fie ca vorbim aici de Android sau de iOS.

Ei bine, exista cateva metode care va permit sa faceti asta, mai ales ca daca este sa facem un calcul rapid, doar foarte putine telefoane vin cu aceasta optiune prestabilita.

Incearca si tu sfaturile pe Telefon mobil Samsung Galaxy Note 10, Dual SIM, 256GB, 8GB RAM, 4G, Aura Pink si bucura-te de un ecran de blocare fara notificari.

Cum dezactivam notificarile de pe telefoanele noastre mobile si de ce

Unul dintre marile avantaje pe care le ofera telefoanele mobile ale zileleor noastre, indiferent ca vorbim de telefoane Android sau telefoane iOS este faptul ca nu suntem obligati sa ne limitam la ceea ce ne ofera dezvoltatorii sau producatorii.

Daca v-ati intrebat macar o singura data cum dezactivam notificarile de pe telefoanele mobile, ati ajuns unde trebuie. Va prezentam astazi metodele prin care puteti face asta, fara prea mult efort.

Citeste si: Top 10 jocuri pe iOS in 2018

Unul dintre motivele pentru care ai vrea sa dezactivezi notificarile de pe telefonul tau mobile este faptul ca la un moment dat, ele pot deveni agasante. Dar un motiv poate si mai bun pentru care ai vrea sa renunti la ele este faptul ca ele pot fi vizibile oricui, in momentele in care poate ca ai telefonul la vedere si nu esti atent.

Poate ca exact atunci primesti un mesaj care ramane pentru cateva secunde la vedere, iar cineva care nu-ti doresti sa iti incalce dreptul la intimitate, tocmai ce s-a ales cu o „stire” buna.

Asadar, pentru cresterea nivelului de intimitate, sau pentru linistea ta, citeste in continuare acest articol in care invatam rapid si pe scurt, cum sa dezactivam notificarile de pe telefoanele noastre mobile, fie ele Android sau iOS.

Citeste si: Top 10 cele mai bune tastaturi pentru Android

Va scriu randurile astea, la scurt timp dupa ce chiar eu am picat in plasa intinsa de telefonul meu. Imagineaza-ti o iesire cu prietenii, discutii aprinse, dar placute, care te fac insa sa uiti telefonul pentru cateva zeci de minute pe masa. Lipsesti cinci minute si il lasi pur si simplu acolo, caci hey…doar esti cu prietenii in oras, ce se poate intampla. Cand te intorci, devii tinta ironiilor. De ce?

Pentru ca YouTube Vevo tocmai ti-a trimis doua notificari pe telefon, anuntandu-te ca Taylor Swift a lansat o piesa noua. Ocazia ideala pentru ca tu sa devii subiectul serii, si momentul potrivit ca prietenii tai sa nu uite niciodata ce fac infocat are cantareata nascuta in Pennsylvania, la noi in tara. Ok, am exagerat putin cu exemplul, dar inlocuieste pe spatiul punctat cu situatia incofortabila „ideala” pentru tine si crede-ma, nu va fi mereu placut.

Asa ca m-am gandit la aceasta optiune pentru tine si te voi invata cum sa dezactivezi notificarile de pe telefonul tau mobil. S-ar putea sa-ti foloseasca.

Cum dezactivam notificarile: metode

Metoda e destul de simpla si o voi explica, atat pentru posesorii de telefoane Android, cat si pentru cei care detin un iPhone. Sa nu mai pierdem timpul si sa vedem cum dezactivam notificarile de pe terminalele noastre. Daca vrem, desigur 🙂

#1 Cum dezactivam notificarile de pe ecranul de blocare al telefonului nostru Android

Daca ai un telefon Android, urmeaza acesti pasi si notificarile tale de pe lockscreen devin istorie.

–> Inainte de toate, apasa optiunea „setari” sau „settings”
–>Dupa ce ai facut asta, mergi catre „sound and notification”
–> Aici vei observa optiunea „ecran blocare” sau „lock screen” –> apasa pe ea
–> Doua optiuni importante vor iesi la suprafata „hide sensitive only” sau „hide all notifications”. Trebuie sa o selectezi pe a doua daca vrei sa dezactivezi notificarile de pe terminalul tau Android.
–> Cam asta e tot. Dreptul tau la intimitate e respectat: notificarile nu vor mai fi trimise ecranului de blocare al telefonului.

Android

In functie de versiunea ta de Android, s-ar putea sa fie mai multe metode prin care poti face asta. De asemenea, in functie de telefonul tau, eliminarea notificarilor se poate face mult mai rapid. Unele telefoane permit accesul direct la sectiunea „notificari” dupa ce am intrat in „setari”. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le accesezi, apoi din dreapta sus (cel mai probabil) sa apesi optiunea care iti deschide setarea „nu afisati nici o notificare” sau „afisati integrat continutul notificarilor”. Evident, o vei bifa pe prima.

#2 Cum dezactivam notificarile de pe ecranul de blocare al telefonului nostru iOS

La fel ca si mai sus, trebuie sa urmezi niste pasi destul de simpli pentru a ascunde notificarile pe iPhone-ul tau.

–> acceseaza meniul „setari” sau „configurari”
–>aici vei descoperi optiunea „notificari”. Click pentru acces in interiorul ei
–> in partea de sus vei gasi optiunea „afisare previzualizari”. Mai jos ai toate aplicatiile telefonului. Click pe „afisare previzualizari”
–> vei avea trei optiuni disponibile: „intotdeauna”, „cand este deblocat” sau „niciodata”. Bifeaza optiunea „niciodata” daca vrei sa nu mai primesi notificari deloc pe ecranul de blocare al telefonului sau „cand este deblocat” daca vrei sa le primesti cand ai iPhone-ul deblocat.

Cam asta e tot. Acestea sunt metodele care ne arata cum sa dezactivam notificarile de pe ecranele de blocare ale telefoanelor noastre. Mult succes!

Summary
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Android & iOS
Product Name
Notifications