How To

Cum activezi modul intunecat WhatsApp pe Android si iOS

Home  »  How To

catmobile

acum 4 ani

Daca ai ajuns aici ca sa afli cum activezi modul intunecat WhatsApp pe Android si iOS esti la un pas de raspunsul pe care il cautai. Iti vom explica in cele ce urmeaza.

Cum activezi modul intunecat WhatsApp pe Android si iOS

„Dark Mode” sau „modul intunecat” a devenit o caracteristica extrem de populara in ultima vreme. Ceea ce pana acum stiam ca avem pe Facebook Messenger sau chiar Google Chrome, se muta acum si pe WhatsApp. Cunoscuta aplicatie de mesagerie beneficiaza acum de un „dark mode” extrem de interesant, care schimba foarte mult din aspectul conversatiilor tale. Ne asteptam ca acest „mod intunecat” sa ajunga in perioada urmatoare si pe Facebook, pentru ca gigantul social media nu va intarzia sa ne ofere si aceasta alternativa. Pana atunci, haide sa aflam cum activezi modul intunecat WhatsApp pe Android si iOS.

Asadar, cei de la WhatsApp au intrat in joc si ne propune acum si o versiune „dark” a aplicatiei. Vestea bună este că dacă vrei să activezi modul întunecat pe dispozitivul tau (fie ca vorbim despre Android sau iOS) o poți face, iar noi iti vom arata cei mai rapizi pasi pentru a te ajuta sa faci asta. Un lucru demn de remarcat aici este faptul că pentru utilizatorii de Android care au cea mai recentă versiune beta Android Q pot beneficia de această caracteristică doar de acum.

Cum activezi modul intunecat WhatsApp pe Android si iOS

Pentru inceput, haide sa aflam cum activezi dark mode-ul de la Whatsapp pe Android.

Pasul 1. Mergi la optiunea Settings. Selecteaza optiunea Display si apoi optiunea Select Theme. Ulterior opteaza pentru varianta Dark.

Pasul 2. Odata ce modul Dark este activat asa cum ti-am explicat mai sus, mergi la Settings din nou si apoi alege optiunea About Phone.

Pasul 3. Scroleaza pana ajungi la „Build number” si apasa de 7 ori in continuu.

Pasul 4. Vei observat un mesaj care suna cam asa: ‘Developers options is turned on’. Apasa „Override force dark” in asa fel incat sa aplici aceasta versiune dark la celelalte aplicatii ale tale.

Pasul 5. Modul intunecat este acum activ inclusiv pentru aplicatia WhatsApp, dar pentru a te bucura la maxim de el ai nevoie de schimbarea wallpaperului.

Pasul 6. Ca sa faci asta, mergi in meniul Settings din WhatsApp si alege Wallpaper.

Cum activezi modul intunecat WhatsApp pe Android si iOS

Ne mutam acum atentia spre telefoanele cu iOS, adica iPhone-urile. Trebuie precizat de la inceput ca pentru a beneficia de aceasta optiune a aplicatiei WhatsApp ai nevoiede o versiune iOS care sa inceapa cel putin cu iOS11.

Hai sa vedem cum aplicam „dark mode” pe Whatsapp pentru iPhone

Pasul 1. Mergi la Settings, apoi alege optiunea General si ulterior Accesibility. Opteaza pentru Display Accommodations si ulterior pentru Invert Colors. Urmatoarea optiune este Smart Invert.

Pasul 2. Ai activat dark theme pentru toate aplicatiile telefonului tau. Implicit si pentru WhatsApp.

Pasul 3. La fel ca la Android, incearca sa schimbi wallpaperul pentru a te bucura la maxim de noua experienta dark mode pe WhatsApp.

UPDATE: Exista acum si o alta modalitate prin care poti activa DARK MODE pe iPhone.

Verifica daca ai ultima actualizare de la WhatsApp. Daca nu o ai,activeaza modul intunecat pentru telefonul tau iPhone din optiunea „Afisaj si luminozitate”. Odata ce ai ultima versiune de WhatsApp, vei avea activat si modul intunecat pentru aceasta aplicatie de mesagerie, daca ai aplicat deja pasii de mai sus.