Reviews, Stiri

Cubot Rainbow 2 smartphone de buget cu Android 7.0 Nougat: review, pret si specificatii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Cubot Rainbow 2 este smartphone-ul pe care compania chineza Cubot il pregateste pentru acest inceput de an cu scopul de a inlocui versiunea inferioara a telefonului, Cubot Rainbow. Device-ul a fost deja listat pe site-ul oficial al companiei si se vrea a fi un smartphone de buget cu un raport calitate-pret excelent. Compania Cubot are sediul cnetral in Shenzhen si a lansat in ultimii ani pe piata o serie de terminale interesante de la Cubot X16 pana la Cubot P11, Cubot Z100 Pro sau gamele Rainbow si Max.

Cubot Rainbow 2 review si specificatii

Am vorbit in trecut despre versiunea inititala a Cubot Rainbow despre care puteti citi mult mai multe detalii aici. Noua productie a companiei cu sediul in Shenzen pare sa fie un terminal superior din anumite puncte de vedere. In ceea ce priveste dimensiunile device-ului, trebuie sa amintim ca acasta versiune va fi una mai subtire decat precedenta, avand doar 7.9 milimetri grosime. In schimb, noul terminal propus de Cubot, va fi putin mai greu ca anterioru, Cubot Rainbow 2 cantari cu 15 grame mai mult decat versiunea standard lansata anul trecut.

Cubot Rainbow 2 pastreaza la fel ca toate smartphone-urile companiei colaborarea de succes dintre Cubot si MediaTek si ofera utilizatorilor un procesor quad-core tactat la frecventa 1.3 Ghz. Procesorul este evident creatia MediaTek MT 6589A si lucreaza alaturi de 1GB RAM si de o placa video de tip Mali 400 MP. Nu va asteptati la minuni de la acest procesor de buget, insa cu siguranta, desi ne-ar fi placut sa avem parte de un terminal ceva mai capabil din punct de vedere al memoriei si vitezei sale, Cubot Rainbow 2 suna destul de promitator pentru un smartphone din categoria sa.

Cubot Rainbow 2 smartphone de buget cu Android 7.0 Nougat

Cubot Rainbow 2 smartphone de buget cu Android 7.0 Nougat

Sistemul de camere al noului item Cubot este unul destul de decent. Camera principala este echipata cu un senzor de imagine de 13 megapixeli si cu un altul de 2 megapixeli, plus cateva caracteristici spunem noi, interesante, asa cum sunt functia Flash LED si deschiderea F/2.0. Nu lipseste tehnologia autofocus si lentilele de 5 megapixeli pentru camera foto secundara. Ecranul acestei versiuni a Cubot Rainbow este de tip IPS, masoara 5 inch, are 16 milioane de culori si beneficiaza de rezolutie HD. Destul de bine am spune noi pentru un telefon cu un pret excelent. Acest display este protejat de o sticla curbata 2.5D si furnizeaza o densitate a pixelilor per inch cifrata la 294. Rata de contrast atinge valoarea 1300/1, in timp ce memoria flash a dispozitivului este de 16 GB. Desigur, Cubot nu a renuntat la slotul pentru carduri microSD (verifica aici oferta noastra de carduri microSD), care poate mari capacitatea de stocare a terminalului pana la 256GB. Acest detaliu este incontestabil unul de apreciat, la fel cum merita salutata in opinia mea includerea unui sistem de operare precum Android 7.0 Nougat pe acest telefon. Versiunea precedenta a terminalului Cubot Rainbow functiona alaturi de Android 6.0 Marshmallow, o evolutie importanta pentru compania chineza la acest capitol, cu atat mai mult cu cat Nougat-ul este introdus pe un smartphone de buget.

Cubot Rainbow 2 smartphone de buget

Cubot Rainbow 2 smartphone de buget

Din punct de vedere al autonomiei, in lipsa unui test, nu ne putem pronunta cu exactitate asupra calitatii acumulatorului. Dar conform specificatiilor, smartphone-ul dual – sim Cubot Rainbow 2 beneficiaza de suportul unei baterii din Lithium-Ion care are o capacitate de 2350 mAh (superioara versiunii precedente din Cubot Rainbow). Din pacate, si trebuie sa subliniem asta, Cubot Rainbow 2 nu beneficiaza de conectivitate 4G, cel putin din primele informatii pe care le-am gasit. Desigur, smartphone-ul este compatibil 3G, insa ecartul pare insurmontabil in lipsa conectivitatii 4G, chiar daca vorbim de un smartphone de buget.

Cubot Rainbow 2 pret si disponibilitate

Site-ul oficial al companiei cu sediul in chinez nu explica exact data lansarii terminalului Cubot Rainbow 2. Cu toate acestea, foarte probabil luna viitoare (martie) vom fi martorii fericitului eveniment. El va fi disponibil pentru achizitionare in cinci variante diferite de culori, asa cum Cubot ne-a obisnuit. Puteti achizitiona acest dispozitiv pe una dintre culorile negru, auriu, albastru, rosu si chiar alb. Cu informatii despre pret vom reveni in curand, dar in Romania telefonul dupa primele estimari ar putea costa aproximativ 400 de lei.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 3 votes
Brand Name
Cubot
Product Name
Cubot Rainbow 2