Comparatii

Cu cât a scăzut piața de telefoane pe perioada pandemiei de Coronavirus

Home  »  Comparatii

catmobile

acum 4 ani

Livrările de smartphone-uri la nivel mondial au scăzut cu 11,7% in trimestrul doi al acestui an, conform datelor preliminare ale International Data Corporation (IDC) World Trimestrial Tracker Mobile Phone.

Piata de telefoane în scădere vizibila după izbucnirea pandemiei. Cine au fost companiile cele mai afectate

În total, companiile au livrat 275,8 milioane de smartphone-uri în timpul trimestrului, ceea ce reprezintă cea mai mare scădere anuală (de la an la an) și prima dată când piața smartphone-urilor a scăzut sub 300 de milioane de unități într-un trimestru de la trimestrul al doilea din 2014.

Acest lucru s-a intamplat în principal din cauza izbucnirii pandemiei COVID- 19 care a produs adevaratev blocaje în China, o pandemie care s-a extins ulterior și la restul lumii. Până la sfârșitul trimestrului, piata de telefoane a intampinat mari probleme, atât in ceea ce privește comenzile, cât și în ceea ce privește livrările de telefoane.

Cu privire la acest raport, dat publicității recent, oficialii International Data Corporation (IDC) au explicat: „Într-adevăr, vorbim despre o scădere importantă în ceea ce privește livrările pe piata de telefoane. De fapt, cea mai mare scădere regională în primul trimestru a fost în China, care a înregistrat o scădere cu 20,3% de la an la an. Întrucât China reprezintă aproape un sfert din livrările la nivel mondial, acest lucru a avut un impact uriaș pe piața generală. Dependența globală de China pentru lanțul său de furnizare de smartphone-uri a cauzat probleme majore pentru piata de telefoane, pe măsură ce trimestrul a evoluat. Alte regiuni care au contribuit la declinul drastic la nivel mondial au fost Statele Unite și Europa de Vest, zone în care livrările au scăzut cu 16,1%, respectiv 18,3%”

Cum au fost afectați, în mod concret, producatorii de telefoane mobile

Piata de telefoane arată cifrele clare ale eșecului pentru mai multe companii. Unele dintre ele s-au păstrat la nivel înalt, dar cu scăderi vizibile. A fost o perioadă foarte agitată, din care doar Apple pare că a ieșit cumva bine.

Samsung are o cotă de 21,1% în primul trimestru al anului, și asta datorită succesului continuu al seriei A, în ciuda lansării flagship-ului său premium 5G, Galaxy S20, dar aceasta este în scădere cu 18,9% YoY. HUAWEI a ocupat locul doi cu o cotă de 17,8%. Apple a coborât pe locul trei cu o cotă de piață de 13,3%, dar livrările au scăzut doar cu 0,4% an de an, ceea ce este cel mai mic declin anual în rândul primilor 3 furnizori. IDC explică regresul mic al companiei nord-americane și îl pune „pe seama” seriei iPhone 11, care se vinde foarte bine, în continuare.

Xiaomi înregistrează o cotă de 10,7%, ceea ce reprezintă o creștere de 6,1% în YoY, cu vânzări puternice de telefoane POCO X2 și noi telefoane Redmi în India, iar Vivo a ocupat al cincilea loc cu o creștere de 7,0% și o cotă de piață de 9,0%, din cauza vânzărilor puternice ale serviciilor sale low-end și seria medie Y și S în India.

Există o ușoară modificare a datelor Counterpoint, un alt raport legata de piata de telefoane dat publicității recent, care afirmă că OPPO a ocupat locul cinci cu o cotă de 8% și Vivo a ocupat al șaselea loc cu 7% share. Realme a ocupat al șaptelea loc cu o cotă de 2%, în creștere cu 157% YoY. Lenovo, LG și TECNO au încasat locul opt, al nouălea și al zecelea punct, respectiv cu 2% din fiecare.