Reviews, Stiri

Coolpad Mega 3 smartphone cu trei sloturi SIM

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

coolpad-mega3Coolpad Mega 3 este o productie relativ recenta a companiei originare din China, Coolpad. Desi discutam despre o compania destul de mica, Coolpad se bucura de un interes deosebit pe piata din China, respectiv India, adica doua dintre cele mai importante piete de desfacere pentru telefoane mobile din Asia si chiar din lume. Coolpad Mega 3 surprinde nu atat prin caracteristicile sale tehnice, cat prin prezenta celor trei sloturi SIM. Practic, prin acest terminal, utilizatorul poate folosi trei cartele diferite si un card de tip microSD, extrem de util pentru marirea capacitatii de stocare a telefonului.

Coolpad Mega 3 review

Coolpad Mega 3 iese in evidenta, asa cum am precizat inca din titlul acestui articol, prin prezenta celor trei sloturi pentru cartele. Avem oare nevoie de un astfel de telefon mobil cu caracter unicat pe piata in acest moment? Vom afla in cele ce urmeaza.

 → Citeste detalii despre o alta noua aparitie Coolpad, modelul Coolpad N2M

Coolpad Mega 3 este un telefon de buget. Pentru a stii cum stam inca din capul locului, se impune probabil aceasta precizare. De-alungul anilor, Coolpad a reusit sa lanseze un numar important de dispozitive care se pot integra fara discutie in aceasta categorie. Handset-urile produse de Coolpad au caracteristici bune si preturi mici, ceea ce a atras indiscutabil atentia pietei din India, oarecum „pasionata” de aceste detalii.

In ceea ce priveste design-ul, Coolpad Mega 3 are o carcasa din plastic si rame metalice, ceea ce-i confera un aspect destul de placut. Camera principala este destul de putin vizibila, ceea ce nu cred ca poate fi un dezavantaj estetic. Butonul power il avem in partea dreapta a telefonului, in timp ce butoanele pentru volum sunt in partea stanga. In partea de jos descoperim portul USB 2.0, in timp ce in partea de sus avem la dispozitie o mufa pentru casti. La prima vedere, s-ar putea sa confundati (cel putin din fata) acest device cu o productie marca Lenovo, poate chiar modelul S1 Lite. Diferenta de calitate este insa vizibila odata ce ati luat in mana Coolpad Mega 3, care -atentie- nu este prost construit, insa nu are acelasi nivel cu smartphone-urile Lenovo. Tiparul design-ului Coolpad Mega 3 este insa unul obisnuit pentru telefoanele de buget considerate „copii” in Asia. Din spate insa, carcasa din plastic indeparteaza ideea asemanarii Coolpad Mega 3 cu orice telefon Lenovo, aspect destul de evident. Cele trei sloturi SIM se afla in interior, deasupra bateriei, in timp ce in partea de jos exista slotul pentru microSD.

Coolpad Mega 3 review

Apropos de bateria acestui telefon, Coolpad Mega 3 detine un acumulator non-removable cu o capacitate generoasa, de 3050 mAh. Smartphone-ul ruleaza Android 6.0 Marshmallow alaturi de interfata grafica Cool UI 8.0 productie proprie a Coolpad. Oferta Coolpad Mega 3 include un display cu rezolutie HD si diagonala de 5.5 inch (269 densitatea pixelilor), un procesor de la MediaTek MT6737 (quad core tactat la frecventa de 1.25 Ghz), 16 GB spatiu de stocare (slotul microSD va asigura extinderea capacitatii pana la 64GB), doua camere cu senzori de cate 8 megapixeli (foarte interesanta aceasta dotare a terminalului) precum si conectivitate de tip 4G.

Coolpad Mega 3: ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la el

Fara discutie, display-ul Coolpad Mega 3 este unul neasteptat de bun. Unghiurile de vizualizare sunt bune, chiar daca exista ceva probleme pentru acest terminal, atunci cand intampina o lumina puternica. Contrastul este neasteptat de bun, dar evident daca vei compara display-ul Coolpad Mega 3 cu orice panel cu rezolutie Full HD Mega 3 va iesi in pierdere. Fiind un telefon de buget cu display HD, as spune ca Mega 3 se descurca bine.

Coolpad Mega 3 (2)

Imi place design-ul sau, unul ergonomic si elegant, chiar daca nu este deloc un design original. Prezenta celor trei sloturi SIM ramane una remarcabila si cred ca se poate demosntra foarte utila. De remarcat ca semnalul este unul puternic, sau in cel mai rau caz, bun, atunci cand folosesti toate aceste cartele. Daca vrei sa apelezi pe cineva, schimbarea intre sim-uri este una facila.

Camerele foto fac o treaba neasteptat de buna pentru un terminal de buget. Imaginile sunt decente, chiar daca nu putem nega existenta unui lag destul de „clar”. Telefonul poate filma video in format HD. Acumulatorul Coolpad Mega 3 este un alt punct forte, pentru ca autonomia sa poate sari de o zi daca nu esti un utlizator hardcore. Nu recomand Coolpad Mega 3 pentru pasionatii de gaming!

Telefonul se desurca fara probleme in multitasking sau browsing, nu si la capitolul gaming. Dupa 4-5 minute de jucat Asphalt 8 sau chiar general-valabilul Fifa 17, Coolpad Mega 3 se incalzeste teribil si blocheaza uneori jocul. Nu-l vad o solutie oportuna din acest punct de vedere.

Coolpad Mega 3 pret, disponibilitate, verdict

Aproape 7 mii de rupii costa acest terminal pe piata din India, asta insemnand ca in Romania, Mega 3 ti-ar putea scoate din buzunar putin peste 450 de lei. Un pret destul de decent in opinia mea pentru un telefon nu neaparat original, dar cu prestatii decente si aspect placut. E drept, parca pentru 100 de Roni in minus sa zicem, Coolpad Mega 3 era un telefon „si mai bun”. Daca sunteti interesati de acest terminal il puteti procura de pe Amazon India sau de pe acest website.

Coolpad Mega 3 review (2)

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Coolpad
Product Name
Coolpad Mega 3
Price
RON 450