Reviews

REVIEW | Coolpad M3 are 4GB RAM, ecran modern, camera foto duala si pret bun

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Cel mai nou mid-range al companiei Coolpad a prins contur si a fost anuntat oficial in China. Noul device are un procesor bun, o memorie destul de generoasa si un aspect placut. Primele detalii despre acest noul telefon le avem in cele ce urmeaza.

Pret Coolpad M3

Sub 500 de lei costa acest nou telefon de la Coolpad, fara a include aici eventualele taxe de transport solicitate de site-ul jd.com acolo unde va fi pus pentru inceput spre vanzare. In China, Coolpad M3 a fost anunta la pretul de 799 de yuani, ceea ce inseamna undeva la 115 dolari.

Aspect Coolpad M3

Coolpad nu poate evita trecerea la decupaje pe display-urile telefoanelor sale. Pare modern, catchy si e cu atat mai util, astfel ca o companie mica, isi permite sa apese pedala acceleratiei si in aceasta directie. Coolpad M3 are un decupaj destul de generos pe display-ul sau. Nu este unul de tip „picatura” ci unul de tip iPhone, asa cum am vazut pe telefoanele celor de la Huawei. Probabil cel mai bun exemplu este Huawei P20 Lite, un telefon extrem de popular pe piata de la noi.

Coolpad M3 (2)

Prezenta acestui decupaj si a unei margini inferioare inguste, mareste raportul ecran-corp al telefonului si permite un plus la nivel estetic. Coolpad M3 are in plus sticla curbata 2.5D pe partea sa din fata, in timp ce spatele beneficiaza de finisaje fine, de buna calitate. Senzorii camerei principale sunt asezati pe vertical, iar senzorul de amprente clasic este la indemana utilizatorului. In partea de jos, pe spate, telefonul are insemnele companiei producatoare.

Display-ul Coolpad M3 are o diagonala de 5.85-inch, care acum, la ce ecrane generoase avem de la companiile din China pare un ecran „mic”. Nu este, ba chiar as spune ca este potrivit pentru ceea ce ofera device-ul. Rezolutia acestui ecran este 1512 x 720 pixeli.

Performanta bazata pe un procesor decent

Coolpad M3 ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo si are sub capota un procesor din zona mid-range. Nu este insa vorba despre un procesor nou si nicidecum despre un procesor impresionant.

Coolpad M3 (4)

Modelul MediaTek MT6750 este un octa-core bazat pe patru nuclee Cortex A53 de 1.5Ghz si pe alte patru nuclee Cortex A53 de 1.0 Ghz. Evident, primele patru sunt destinate performantei, celelalte patru, eficientei. Placa video este Mali T860 GPU, iar in ajutorul acestui procesor avem o memorie RAM de 4GB.

Prin urmare, telefonul va fi capabil sa ruleze marea majoritate a jocurilor din Magazin Play fara probleme si sa ruleze mai multe aplicatii in acelasi timp. Capacitatea de stocare a datelor ajunge la 32 GB, in timp ce slotul microSD permite extinderea memoriei native a telefonului pana la 128GB.

Modulul foto si alte optiuni ale telefonului

Coolpad M3 are o camera duala doar pe spatele sau. Aici descoperim doi senzori de imagine de 13 si 5 megapixeli, plus optiunea LED Flash. Pentru selfie-uri, Coolpad s-a oprit la o camera frontala de 5 megapixeli, care nu promite eficienta si claritate, dar care la acesti bani va multumit utilizatorul.

Coolpad M3 este dual SIM si cantareste 171 de grame. Grosimea sa ajunge la 8.95 de milimetri, ceea ce mi se pare suficient de atractv. Telefonul suporta conectivitate de tip 4G Volte si se bazeaza pe o baterie de 2.800 de miliamperi. Nu lipsesc tehnologiile bluetooth (v4.2) si GPS (cu GLONASS), dar nici cea WiFi(802.11 b/g/n).

Coolpad M3 (3)

Una peste alta, cred ca acest telefon nu are un pret mare, dar, dupa parerea mea se va lovi de o concurenta acerba pe acelasi segment. Aproape sigur Coolpad va avea de pierdut daca va pastra acest pret. Telefonul ofera cateva optiuni atractive si o configuratie destul de buna, dar pentru 100-200 de lei in plus poti da lovitura cu telefoane si mai bune de la Xiaomi sau Realme.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Coolpad
Product Name
Coolpad M3
Price
$ 115