Stiri

Coolpad da in judecata Xiaomi si vrea interzicerea catorva telefoane importante

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

CoolpadMicutul producator chinez, Coolpad, a decis sa actioneze in instanta gigantul Xiaomi, pe care il acuza de incalcarea unor patente. Compania cu sediul central in Shenzen vizeaza chiar scoaterea de pe piata a catorva telefoane importante din portofoliul Xiaomi, pe langa compensatiile economico financiare aferente.

In urma cu trei luni de zile, Coolpad a actionat in instanta Xiaomi pentru incalcarea unor patente. S-a speculat pe baza unor afirmatii contradictorii ale CEO-ului Coolpad, ca disputa dintre cele doua tabere s-ar fi rezolvat totusi in afara salii de judecata. Se pare ca nu este cazul.

Coolpad a confirmat actiunea in instanta impotriva Xiaomi, o actiune formulata prin intermediul subsidiarei sale, Yulong Computer Technology la Curtea Intermediara din Shenzen.

Conform companiei, Coolpad a depistat incalcarea unor patente de catre Xiaomi undeva in luna ianuarie a acestui an si a anuntat ulterior gigantul din China, care nu a reactionat insa deloc rapid.

Se pare ca patentul are legatura cu partea de software si cu implementarea sistemului de intregistrare apel, sustin cei de la MyDrivers. Coolpad ar fi raportat si incalcarea unor patente referitoare la notificari si sistemul (interfata) UI.

Ce vrea sa obtina micutul producator din China? Ei bine, Coolpad cere aplicarea legii in cauza si interzicerea telefoanelor care incalca aceste patente din portofoliul Xiaomi. Printre ele, Xiaomi Mi MIX, Xiaomi Mi 6, Xiaomi Mi Max 2, Xiaomi Redmi Note 5, Xiaomi Redmi 5 Plus si Xiaomi Mi 5X. Totodata, compania mai mica, cere si daune financiare precum si plata tuturor chletuielilor de judecata.

Vice presedintele, Jian Chang a marturisit recent ca va actiona in instanta si alte companii din China care sunt de asemenea acuzate de incalcarea unor patente ale firmei sale. Pe de alta parte, cei de la Xiaomi neaga faptul ca ar fi primit vreo instiintare oficiala legata de un eventual termen de judecata.

Cine este Coolpad

Urmasa China Wireless Technologies, compania a fost infiintata in urma cu 25 de ani sub numele Yulong Computer. In prezent, firma este condusa de Guo Deying si Jiang Chao, dar actiunile majoritate le detine Chen Jiajun. Sediul central al firmei este in Shenzen.