Reviews

Coolpad Cool Play 6 vine cu 6GB memorie RAM, baterie de 4060 mAh si camera foto duala

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 7 ani

Coolpad Cool Play 6 este unul dintre protagonistii saptamanii pentru presa din Asia, care anunta lansarea unui nou terminal spectaculos al micutei companii chineze. Smartphone-ul nu are un pret tocmai mic, dar are suficiente argumente pentru a-l justifica. Modelul Cool Play 6 este unul dintre cele mai interesante mid-range-uri lansate in acest an in China si cu siguranta unul dintre cele mai puternice handset-uri produse de Coolpad in ultima vreme

Coolpad Cool Play 6 – sistem de operare, design si conectivitate

Modelul Coolpad Cool Play 6 este un smartphone de tip phablet, cu un design atragator si finisaje de buna calitate. Telefonul cantareste 170 de grame si are o grosime de 8.45 de milimetri, insa echilibrul pare sa fie un cuvant de ordine pentru cei de la Coolpad, un „cuvant” de care au tinut cont si in constructia acestui device. Carcasa sa este una metalica, iar aspectul extrem de elegant si rafinat, lasa fara indoiala impresia unui design premium.

Coolpad Cool Play 6 este un phablet 4G VoLTE, cu slot dual SIM si care dispune de optiune de conectivitate de cel mai inalt nivel. Viitorii posesori vor beneficia de wifi dual-band si direct, de hotspot, bluetooth de ultima generatie, jack de 3.5 milimetru, functia Radio FM, GPS cu A-GPS si GLONASS. Din configuratia terminalului nu lipsesc senzorii de amprenta si proximitate, accelerometrul si senzorul de lumina.

Coolpad Cool Play 6 (4)

Sistemul de operare pe care Coolpad Cool Play 6 il ruleaza inca din fabrica este o surpriza placuta. Coolpad Cool Play 6 are Android 7.1.1 Nougat pre-instalat, o veste buna pentru toti posibilii utilizatori ai device-ului, cunoscut fiind impactul puternic la nivel global, dar si la nivel national (in China) al acestui sistem de operare.

Coolpad Cool Play 6 – procesor, display si memorie

Coolpad a implementat in acest device un display de tip IPS LCD cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie Full HD. Ecranul in 16 milioane de culori este multitouch, beneficiaza de sticla curbata 2.5D si ofera o densitate a pixelilor de 401 pixeli per inch.

In spatele ecranului sau de dimensiuni apreciabile, Coolpad Cool Play 6 dezvaluie un procesor octa-core pe 64 de biti, marca Qualcomm. Bazandu-se pe parteneriatul cu aceasta companie, Coolpad a motorizat acest terminal cu un chipset foarte puternic pentru sectorul mid-range, Snapdragon 653 tactat la frecventa de 1.95 Ghz. Acest chipset se bazeaza pe patru nuclee Cortex A72 si pe alte 4 nuclee Cortex A53. Functionabilitatea telefonului in materie de gaming si multitasking este asigurata si de prezenta acceleratorului grafic Adreno 510.

Coolpad Cool Play 6

La capitolul memorie, Coolpad Cool Play 6 are o noua surpriza (placuta si de aceasta data) pentru viitorii posesori ai terminalului. 6GB memorie RAM de tip LPDDR3 si alti 64 GB spatiu de stocare intern pune Coolpad Cool Play 6 la dispozitia celor interesati, o configuratie puternica si la acest capitol. Din pacate, spre deosebire de alte terminale ale producatorului prezentate pe site-ul nostru, acest device nu are slot pentru carduri microSD asa cum gasim spre exemplu chiar si la Coolpad Power.

Coolpad Cool Play 6 – dotari foto, acumulator, sunet

Din punct de vedere al sunetului, Coolpad Cool Play 6 nu sta deloc rau. Cel putin pe hartie, terminalul pare a se descurca foarte bine la acest capitol datorita boxelor stereo si functiei audio hi-fi. Boxele sunt pozitionate in marginea de jos a terminalului si estetic nu asigura niciun calificativ negativ prin prezenta lor.

Coolpad Cool Play 6 (2)

Dotarile foto ale modelul Coolpad Cool Play 6 sunt mai mult decat interesante pentru acest segment. Terminalul beneficiaza de o camera foto duala cu doi senzori de imagine de cate 13 megapixeli (unul dintre senzori este monochrome si unul color). Camera principala este echipata cu lentile 6P, deschidere F2.0 si poate captura video in rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Terminalul asigura utilizatorilor interesati de fenomenul selfie o camera foto secundara interesanta cu senzor de imagine de 8 megapixeli.

In ceea ce priveste acumulatorul,Coolpad Cool Play 6 pare sa ne mai rezerve o surpriza la fel de placuta. Phablet-ul mid-range al celor de la Coolpad se bazeaza pe o baterie cu capacitate foarte generoasa (4060 mAh), baterie care nu este privata de tehnologia de incarcare rapida a celor de la Qualcomm, Quick Charge 3.0. Conform producatorului, aceasta baterie asigura o autonomie in standby de pana la 252 de ore, iar la navigare pe net de pana la 9 ore.

Coolpad Cool Play 6 preturi

In aproximativ o saptamana, pe data de 16 mai, smartphone-ul de tip phablet, Coolpad Cool Play 6, va fi pus in vanzare in China de catre producator. Conform presei chineze, Coolpad Cool Play 6 va costa 217 dolari, ceea ce inseamna ca romanii interesati sa achizitioneze acest device vor trebui sa scoata din buzunar (fara eventuale taxe de transport, putin probabile totusi) o suma sub 1000 de lei pentru un mid-range de buna calitate, care nu are insa in spate un producator de renume.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Coolpad
Product Name
Coolpad Cool Play 6
Price
$ 217