Reviews

Coolpad Cool 5 pret, specificatii tehnice si detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Micutul producator din China, Coolpad a anuntat oficial noul model Coolpad Cool 5. Device-ul a fost prezentat in India si va fi disponibil pentru moment prin intermediul Amazon India, pe culori precum albastru (gradient blue si midnight blue).

Din primele informatii, Coolpad Cool 5 va costa 7.999 de rupii indiene, echivalentul a putin sub 500 de roni la data redactarii acestui articol. Iata ce specificatii tehnice si aduce.

Coolpad Cool 5 specificatii si pareri. Pret bun, pentru specificatii interesante si design placut

Noul model Coolpad Cool 5 are la bordul sau un procesor octa-core, eficient si destul de bun pentru segmentul entry level. Ba chiar, am putea considera ca datorita procesorului sau, device-ul se indreapta cumva spre zona entry mid-range.

Coolpad Cool 5 este echipat asadar cu procesorul Helio P22 de la MediaTek, un chipset care atinge o viteza maxima de 2.2 Ghz. Chinezii de la Coolpad i-au alaturat o memorie RAM de 4GB si nu mai putin de 64 GB dedicati stocarii native de date. Aceasta memorie insa poate fi chiar extinsa pana la 128GB cu ajutorul unui card microSD. Device-ul este echipat cu un astfel de slot pentru carduri de memorie externe.

Dincolo de procesorul bun pentru acest nivel, Coolpad Cool 5 vine cu un ecran TFT IPS de 6.22 inch in diagonala, cu aspect modern, in format 19:9. Rezolutia ecranului ajunge la 1520 x 720 pixeli, adica putem vorbi despre un fel de rezolutie HD+. Sau, cel putin, asa o anunta producatorul. Firesc, ca orice model din China „care se respecta” Coolpad Cool 5 vine cu decupaj in partea de sus. Este vorba despre un decupan de tip „picatura de apa” sau „waterdrop”.

Modelul Coolpad Cool 5 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie si beneficiaza de o baterie mare, de 4.000 de miliamperi. Aceasta baterie este echipata in plus si cu tehnologie de incarcare rapida. Producatorul sustine ca modelul Cool 5 va asigura pana la 18 ore de convorbiri si pana la 200 de ore autonomie in standby. Senzorul de amprente este unul clasic si se regaseste pe spatele device-ului, un telefon care beneficiaza in plus de deblocare faciala.

Coolpad Cool 5

In sectorul foto, Coolpad Cool 5 vine cu o camera principala duala, echipata cu senzori de imagine de 13 si 2 megapixeli pe spate. Frontal, Coolpad Cool 5 are o camera dedicata selfie-urilor si sesiunilor de video calling cu rezolutie de 16 megapixeli. Aceasta camera include optiuni de inteligenta artificiala, dar si functia Beauty Selfie, pentru o mai buna calibrare si o calitate superioara a capturilor foto.

Printre optiunile de conectivitate importante pe care le bifeaza,  Cool 5 are WiFi, Bluetooth, 3.5mm headphone jack, GPS, USB Type-C port si functia FM Radio. Modelul cantareste 145 de grame si are o grosime de 7.6 milimetri, ceea ce nu mi se pare deloc rau. Tie ce parere iti lasa noul Coolpad Cool 5? Lasa-ne un comentariu in rubrica de mai jos.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Coolpad
Product Name
Coolpad Cool 5