Reviews

CONFIRMAT | Specificatii tehnice Honor 8A, pret de achizitie si detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Ne pregatim asadar de lansarea a inca unui terminal mid-range din zona China. De aceasta data, Honor este producatorul care vine cu propunerea, iar noul sau device pare sa fie intr-adevar promitator. Este vorba despre Honor 8A, un telefon din zona medie de buget, certificat recent de agentia TENAA pentru zona China cu numerele de model JAT-TL00 si JAT-AL00.

Specificatii tehnice Honor 8A

Brandul celor de la Huawei a confirmat in cursul zilei de joi ca va lansa oficial noul sau telefon pe data de 8 ianuarie, la fix o luna dupa ce terminalul a primit certificarea oficiala din partea autoritatilor din China.

Spre deosebire de predecesorul sau, noul Honor 8A nu are senzor de amprente, dar vine cu decupaj de tip waterdrop (picatura) pe ecran si ruleaza din fabrica Android 9.0 (Pie). Cel mai probabil, desi nu a fost inca oficial confirmat, procesorul pe care il va incorpora noul device este MediaTek Helio P35 SoC.

Honor 8A

Afis lansare Honor 8A

Este vorba despre un octa-core cu nuclee ARM Cortex A53 la bord, un procesor construit pe o platforma de 12 nanometri cu o viteza maxima de 2.3 Ghz, ceea ce pentru zona mid-range suna foarte tentant. Procesorul Helio P35 de la MediaTek va fi asociat cu placa video IMG Power VR GE8320 GPU de 680 Mhz.

Ecranul telefonului va avea pe langa decupajul devenit deja clasic pentru zona China, o diagonala de 6-inch cu rezolutie HD+ (1560 x 720 pixeli) si sticla curbata deasupra. Avem de asemenea un aspect 19.5:9, asadar unul modern si atractiv.

Dincolo de procesorul promitator, Honor 8A promite viteza si eficicienta. Device-ul va fi sustinut de o memorie RAM de 3GB, pe care producatorul a cuplat-o cu versiune de 32 GB pentru stocarea de date, respectiv 64 GB. Ambele versiuni ale lui Honor 8A vor beneficia de memorie extinsa prin slotul de carduri incoporat in interior, care permite extinderea pana la 512 GB.

Asa cum mentionam anterior, Honor 8A va rula din fabrica Android 9.0 Pie, cel mai nou sistem de operare de la Google. Peste, producatorul asaza EMUI 9.0, interfata dezvoltata in-house de Huawei. Telefonul Honor 8A este un dual SIM care functioneaza cu ajutorul unor cartele de tip nano SIM.

Honor 8A (1)

Honor 8A

Camera sa frontala va avea o rezolutie de 8 megapixeli, in timp ce camera principala, de pe spatele telefonului va avea o rezolutie de 13 megapixeli plus LED Flash. Avem asadar o configuratie normala pentru zona lower mid-range, dare care ii va multumit pe cei interesati de achizitionarea telefonului.

150 de grame este greutatea lui Honor 8A, care va avea o grosime de 8 milimetri. Inaltimea telefonului va atinge 156.28 milimetri, iar latimea sa 73.5 milimetri. Honor 8A va suporta conectivitate de tip 4G VoLTE, si va fi disponibil pe culori precum negru, albastru, auriu si rosu. Pretul sau de achizitie este momentan necunoscut, dar il vom afla curand. Telefonul Honor 8A primeste suport pentru tehnologii noi si moderne, precum GPS (si GLONASS), bluetooth (v4.2) sau Wi-Fi (802.11 b/g/n). Conform agentiei TENAA, Honor 8A va avea o baterie de 3.000 de miliamperi, care momentan nu se stie daca beneficiaza si de tehnologie de incarcare rapida.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Honor
Product Name
Honor 8A