Comparatii

Comparatie Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

Xiaomi Redmi 5 si Redmi 5 Plus au fost lansate oficiale pe 7 decembrie. Pe de alta parte, Xiaomi Redmi 5A a fost lansat undeva in luna octombrie. Diferentele dintre Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A sunt destul de evidente, dar, pentru a clarifica mai bine lucrurile, am hotarat sa va ajutam prin acest articol. Asadar, iata un side by side specs pentru Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A:

Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A

Cea mai evidenta diferenta Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A este la capitolul display. Se poate observa ca modelul lansat in decembrie are un ecran 18:9 full screen, in timp ce modelul Redmi Note 5A vine cu un ecran clasic, 16:9. Rezolutia este de asemenea mai buna pe Redmi 5, in timp ce procesoarele sunt diferite de asemenea. Este clar ca performantele celor doua platforme sunt oarecum similare, insa procesorul Qualcomm Snapdragon 450 de pe Redmi 5 este mai puternic decat procesorul Qualcomm Snapdragon 435 de pe Redmi Note 5A.

Si, cu toate acestea, Redmi Note 5A este disponibil intr-o configuratie ceva mai avantajoasa: telefonul poate fi achizitionat si intr-o versiune cu 4 GB memorie RAM si 64 GB memorie nativa. In plus Redmi Note 5A are o camera mai buna, in special atunci cand vine vorba de selfie-uri. Camera frontala de 16 megapixeli este capabila sa asigure un nivel de detalii mult mai amplu si mai calitativ. Pe de alta parte, Xiaomi Redmi 5 are o baterie mai mare, si, conform asteptarilor si mai buna.

De remarcat ca preturile sunt oarecum similare, motiv pentru care ne-am si gandit la aceasta comparatie. Xiaomi Redmi 5 incepe de la 120 de dolari pret de achizitie, iar Xiaomi Redmi Note 5A este putin mai ieftin in versiunea sa de baza: costa 105 dolari.

Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A PRO si CONTRA

Xiaomi Redmi 5

PRO

  • – Ecran Full Screen, format 18:9
  • – Procesor mai bun
  • – Baterie mai mare si mai buna, cu fast charging
  • – Pret mic de achizitie

CONTRA

  • -departamentul foto nu are nimic special

Xiaomi Redmi Note 5A

PRO

  • – memorie RAM si ROM mai buna in versiunea de top
  • – Slot dedicat microSD
  • – Camera selfie mai buna
  • – Calitate excelenta a constructiei
  • – Pret de achizitie mic

CONTRA

  • – bateria sa este mai mica

Concluzie Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A

Daca nu va pasa cu adevarat de partea selfie-uri, va sugeram sa platiti putin mai mult pentru Xiaomi Redmi 5, care are un aspect mult mai atractiv si un nivel de performanta putin mai bun. In plus, vine cu o baterie mai mare si are automat o autonomie superioara.

Summary
Comparatie Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A
Article Name
Comparatie Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A
Description
Xiaomi Redmi 5 vs Xiaomi Redmi Note 5A: care dintre cele doua terminale lansate pe final de an de Xiaomi merita achizitionat