Comparatii

COMPARATIE | Realme C1 vs Redmi 6A: poate Realme sa calce pe urmele Xiaomi?

Home  »  Comparatii

catmobile

acum 6 ani

Ne-am gandit pentru acest weekend la o comparatie Realme C1 vs Redmi 6A, doua telefoane ieftine si interesante, care ar urma sa ajunga si in Europa conform ultimelor informatii. In cadrul unui eveniment desfasurat la Noida, compania Realme a anuntat unul dintre cele mai noi terminale ale sale, Realme 2 Pro. Alaturi de el, fosta subsidiara de la Oppo a lansat si Realme C1. Acesta vine echipa cu ecran mare cu breton, specificatii entry-level si setup dual pentru camera foto de pe spate.

Citeste: review Realme C1

Acest telefon este un fel de raspuns al companiei pentru Redmi 6A de la Xiaomi. Si acest device a fost recent lansat pe piata de producatorul chinez. Cele doua telefoane au primit preturi similare, ambele costand (in traducere romaneasca) undeva la 400-500 de lei.

Citeste: review Xiaomi Redmi 6A

Cu o baterie mare, un design atractiv si cateva specificatii decente la un pret bun, poate oare telefonul celor de la Realme sa devina o concurenta serioasa pentru Redmi 6A si sa calce astfel pe urmele Xiaomi, care a procedat exact la fel in momentul aparitiei sale? Aflam din aceasta comparatie Realme C1 vs Redmi 6A

Realme C1 vs Redmi 6A: display

Modelul Realme C1 vine echipa cu un ecran IPS LCD de 6.2-inch in diagonala, cu rezolutie HD Plus, adica 1520 x 720 pixeli. Aspectul ecranului este 19:9, iar bretonul reduce considerabil raportul dintre ecran si corp, care atinge un procent de 81.2%. Protectia ecranului este de tip Corning Gorilla Glass 3.

Redmi 6A

Redmi 6A

Pe de alta parte, Xiaomi Redmi 6A ofera un ecran mult mai mic, cu diagonala de 5.45-inch, rezolutie 1440 x 720 pixeli si un aspect ceva mai redus, 18 :9. Nu avem breton, ceea ce inseamna ca nici raportul ecran corp nu este impresionant. (72.7%). Cei de la Xiaomi nu spun nimic despre o eventuala protectie Corning Gorilla Glass, asa ca eu personal as da votul meu la acest capitol telefonului Realme C1.

Verdict – primul duel Realme C1 vs Redmi 6A este castigat de Realme C1

Realme C1 vs Redmi 6A: design

Telefonul celor de la Xiaomi calca pe urmele predecesorilor sai si ofera un design unibody din aluminiu, care a devenit de fapt un standard pentru mai toate terminale Xiaomi. Materia prima folosita la realizarea lui C1 de la Realme este plasticul, dar finisajele sale par premium. Aproape ca ai zice ca acest device este facut din sticla si pe fata si pe spate, dar realitatea este ca C1 de la Realme are pe spate plastic. Prin urmare, chiar daca Realme C1 arata bine, Redmi 6A mi se pare telefonul mai bine construit.

Verdict – al doilea duel Realme C1 vs Redmi 6A este castigat de Redmi 6A a carui constructie este mai ferma si mai durabila

Realme C1 vs Redmi 6A: hardware

Noul Realme C1 este motorizat de procesorul Snapdragon 450, un chipset mai rapid decat Helio A22 de pe Redmi 6A. Ambele telefoane au 2GB RAM ceea ce pare firesc pentru telefoane care nu depasesc 500 de lei. In schimb, Realme C1 are doar 16 GB pentru stocarea de date de baza, in timp ce telefonul de la Xiaomi are 32 GB dedicati stocarii de date in stare nativa. Cu toate acestea, votul meu merge spre C1 de la Realme, in special pentru procesorul mai puternic si mai eficient

Verdict – al trilea duel Realme C1 vs Redmi 6A revine lui Realme C1

Realme C1 vs Redmi 6A: Sofware

Ambele telefoane ruleaza Android 8.1 Oreo, fiecare dintre ele customizate cu interfate in house, MIUI 9.6 in cazul terminalului Xiaomi, Color OS 5.1 in cazul Realme. Ambele interfate au propriul lor set de aplicatii inutile astfel ca nu gasesc prea multe diferente intre ele si niciuna nu se diferentiaza in mod clar. Pentru mine acesta este un capitol neclar.

Verdict – al patrulea duel Realme C1 vs Redmi 6A nu are niciun castigator

Realme C1 vs Redmi 6A: dotari foto

Capitolul foto este unul care aduce destule detalii interesante. Aici putem vorbi despre un Xiaomi Redmi 6A care primeste o camera foto de 13 megapixeli pe spate cu apertura f/2.2 si PDAF. Camera frontala are 5 megapixeli si apertura f/2.2/ Setupul este unul standard, fara ca tu, utilizator, sa te poti astepta la cine stie ce performante.

Realme C1

Realme C1

Ei bine, acesta este un capitol unde cred eu ca Realme C1 are mai multe argumente in favoarea sa, in special pentru ca vorbim pana la urma despre aceeasi suma de bani. Este unul dintre putinele telefoane care costa atat de putin si au un setup dual pe spate, ba chiar unul bunicel. Modulul foto principal ascunde o combinatie de 13 si 2 megapixeli, cu apertura principala f/2.2 si una secundara f/2.4. La fel ca si Redmi 6A, acest telefon are doar 5 megapixeli pe camera foto fata, capitol la care nu vad cine stie ce diferente.

Verdict – al cincilea duel Realme C1 vs Redmi 6A este castigat de Realme C1

Realme C1 vs Redmi 6A: Baterie si autonomie

Redmi 6A de la Xiaomi asigura o baterie de 3.000 de miliamperi, si cred ca este una dintre cele mai bune la acesti bani pe care o poti gasi acum pe piata. Dar, stii ceva? Realme vine pe modelul C1, la aproximativ acelasi pret cu o baterie de 4230 milaimperi, care este si mai eficienta datorita procesorului Snapdragon 450. O strategie a celor de la Realme care afecteaza in mod direct Redmi 6A, pentru ca activeaza pe aceeasi nisa si costa la fel de mult

Verdict – al saselea duel Realme C1 vs Redmi 6A revine tot lui C1

Cine castiga duelul Realme C1 vs Redmi 6A?

Pentru mine (si repet, analiza reprezinta doar parerea mea personala), tinand cont ca cele doua terminale au preturi similare, Realme C1 este telefonul mai potrivit pentru achizitionare.

Vine cu un procesor mai puternic, are breton (care ramane destul de catchy), camera duala pe spate si o baterie mare si buna. Nu arata rau, iar ecranul are o diagonala mare si rezolutie buna. Pentru prima data, cred ca Xiaomi este invinsa cu propriile arme de catre un competitor.

Pacat ca Realme a ales sa puna plastic pe spate, aici pierde destul de mult. Dar, in termeni de desgin si aspect, Realme C1 arata foarte foarte bine. Si are avantajele prezentate mai sus. Va las la final lista de specificatii a celor doua terminale.

Xiaomi Redmi 6A

✅- Display de 5.45-inch cu rezolutie HD Plus, format 18:9 si sticla curbata 2.5D
✅- Procesor MediaTek Helio A22, 12 nm, quad-core de 2 Ghz
✅- Memorie RAM: 2 Gb
✅- Memorie interna: 16/32 Gb (extensibila pana la 256 Gb)
✅- Sistem de operare: Android v8.1 Oreo cu MIUI 9
✅- Functionalitate: hybrid dual SIM (nano+nano/microSD)
✅- Camera principala de 13 mp cu LED flash, PDAF si apertura f/2.2
✅- Camera frontala de 5 mp cu apertura f/2.2
✅- Greutate: 145 grame
✅- Dimensiuni: 147.5 x 71.5 x 8.3 mm
✅- Mufa pentru casti de 3.5 mm si microfon dual
✅- 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS
✅- Baterie de 3.000 mAh
✅- Culori: gri, albastru, auriu, roz auriu

Realme C1

✅- Display de 6.2-inch cu rezolutie HD Plus, format 19:9 si Corning Gorilla Glass 3
✅- Procesor Qualcomm SDM450 Snapdragon 450, octa core
✅- Memorie RAM: 2 Gb
✅- Memorie interna: 16 Gb (extensibila pana la 256 Gb)
✅- Sistem de operare: Android v8.1 Oreo cu Color OS 5.1
✅- Functionalitate: hybrid dual SIM (nano+nano/microSD)
✅- Camera principala duala de 13 si 2 mp cu LED flash, PDAF si apertura f/2.2
✅- Camera frontala de 5 mp cu apertura f/2.2
✅- Greutate: 168 grame
✅- Dimensiuni: 156.2 x 75.6 x 8.2 mm
✅- Mufa pentru casti de 3.5 mm si microfon dual
✅- 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS
✅- Baterie de 4.230 mAh
✅- Culori: negru, albastru