Stiri

Comparatie Huawei Honor 7x VS Xiaomi Mi A1

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Huawei si Xiaomi sunt la aceasta ora competitori directi in China. Cei doi gigantic se intrec in mai toate sectoarele disponibile, dar se vad obligati in ultimii doi ani sa-si imparta succesul cu alti producatori precum Vivo sau Oppo.

Poate ca si din acest punct de plecare ia nastere comparatia noastra Huawei Honor 7x VS Xiaomi Mi A1. Honor este o subdivizie a celor de la Huawei si a lansat in 5 decembrie oficial, modelul Honor 7x. Xiaomi Mi A1 este de fapt acelasi model ca si Xiaomi Mi 5x, cu mentiunea ca acest telefon este incadrat in programul Android One, adica beneficiaza de un sistem de operare curat.
Vom arunca o privire peste cele doua terminale cu recomandari excelente pe piata chineza. Si vom stabili poate intr-un final, care achizitie este mai inspirata.

Huawei Honor 7x VS Xiaomi Mi A1: aspect general

Constructiile metalice au revenit oarecum in prim plan in 2017. Atat Xiaomi Mi A1 cat si Honor 7x se descurca excelent la acest capitol si propun un design elegant, compact si atractiv. Foarte posibil ca Mi A1 sa fie telefonul mai atragator pentru viitorul comparator, mai ales daca tinem cont de faptul ca asocierea sa cu modelele Apple nu este tocmai fericita.

review Honor 7x

Tot in 2017, marele trend s-a invartit in jurul denumirii “bezel-less”. La acest capitol, Honor 7x pare sa pluseze si lasa o impresie foarte placuta. Ambele telefoane au senzori de amprente pe spate, astfel ca asemanarile continua.

Huawei Honor 7x VS Xiaomi Mi A1 : ecran

Ecranul de pe modelul Huawei este mai mare in diagonala, si vine cu o rezolutie mai buna decat are modelul Xiaomi.

Plusul vizual (si nu numai) asigurat de formatul 18:9 da castig de cauza lui Honor 7x, la acest capitol. 5.9 inch in diagonala are modelul Honor, doar 5.5 inch are modelul Xiaomi.

Ecranul mai amre si aspectul bezel-less inseamna cu certitudine o experienta in gaming mai buna, dar si in aplicatii multimedia, sau chiar reading. Am spune ca Honor 7x este mai usor de privit, iar unghiurile sale de vizualizare mai bune.

Huawei Honor 7x VS Xiaomi Mi A1 : performanta si procesor

Xiaomi Mi A1 este propulsat spre performanta de un procesor Snapdragon 625. Pe de alta parte, modelul Huawei se bazeaza pe un eficient chipset (productie interna) Kirin 659. Ambele procesoare sunt asociate cu 4 GB RAM si 64 GB stocare de date, ceea ce inseamna ca la nivel de performanta sunt cam la acelasi nivel. Cu toate acestea, datorita brandului Qualcomm, destula lume ar fi indreptatita sa considere procesorul Snapdragon mai util si mai rapid.

Huawei Honor 7x VS Xiaomi Mi A1: marele duel din departamentul foto

Setarile foto imbogatesc performantele celor doua telefoane. In timp ce Honor 7X urmeaza modelul cu dual-camera si efecte in profunzime, Mi A1 vine cu zoom optic 2x.
Dar ambele terminale ofera optiuni foarte atractive pentru oricine cauta dotari foto bune la preturi rezonabile intr-un smartphone.

Huawei Honor 7x VS Xiaomi Mi A1 (2)

Asadar, cum stam de fapt? Honor 7x are camera principala duala de 16 + 2 megapixeli plus LED Flash, phase detection autofocus si inregistrare Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Mi A1 vine cu camera foto principala de 12 + 12 megapixeli plus phase detection autofocus, zoom optic 2x, dual LED dual Tone Flash si inregistrare video la rezolutie mai buna, 2160p cu 30 de cadre pe secunda.

review Xiaomi Mi A1

Frontal, modelul de la Huawei sta mai bine. Are o camera foto de 8 megapixeli pentru selfie-uri si video-calling, in timp ce modelul Xiaomi are o camera foto de 5 megapixeli. Camera frontala de pe modelul 7X face ca absenta zoom-ului optic sa nu conteze atat de mult, mai ales pentru ca ofera capacitate bokehm ceea ce Mi A1 nu are.

De asemenea, camera frontala de pe Mi A1 putem spune ca este impresionanta. Dar ar trebui sa spunem, cu exceptand cazul in care cautati culori cat mai natural, Honor 7X va ofera mai multe optiuni pe camerele sale.

Huawei Honor 7x VS Xiaomi Mi A1: verdict

Nu exista nicio urma de indoiala ca aceasta cursa pleaca fara favorit si ca cele doua modele sunt apropiate valoric. Mi A1 are deja reputatia unui market leader, in timp ce Honor 7x se bucura de increderea consumatorilor si de mostenirea pe care brandul i-o redirectioneaza. Cu toate acestea, tinand cont de preturile oarecum apropiate (modelul Huawei este mai scump), cred ca Honor 7x merita o sansa. In plus dincolo de ceea ce puteti citi mai sus, detalii care avantajeaza Honor 7x, adaugam faptul ca acest terminal are o baterie mai buna. Pierde categoric teren in fata programului Android One in care e inclus Mi A1, dar daca nu tineti neaparat cont de asta, Honor 7x merita atentia dumneavoastra.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes