Stiri

Compania Oppo trece la un alt nivel. Chinezii își dezvoltă propriul procesor! Mutare de ultima ora

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Compania OPPO si-a facut subdivizie (Realme) si continua sa impresioneze pe piata din China. Mai mult, brandul chinezesc are in plan lansarea unui procesor dezvoltat in-house, motiv pentru care a decis ca merita sa angajeze oameni noi, in plina amenintare de criza post pandemica.

Oppo a angajat oameni de la MediaTek si UNISOC. Planul presupune lansarea unui nou procesor in-house

Oppo lucreaza se pare la crearea (dezvoltarea) unui procesor propriu. Dupa ce companiile din China au intampinat probleme serioase cu autoritatile americane (in special Huawei), Oppo este decisa sa nu mai depinda de SUA. Compania se pare ca a angajat cativa oameni importanti de la alte companii de renume, cu scopul de a-si dezvolta propriul procesor in-house.

Conform unei informatii oferite de Nikkei Asian Review, compania Oppo a angajat deja cativa oameni importanti de la MediaTek, dar si ingineri de la UNISOC.

Informatia subliniaza ca Oppo a reusit sa-l angajeze inclusiv pe Jeffrey Ju, fostul vicepresedinte al MediaTek. Totodata, un alt director important de la MediaTek ar fi trecut deja la Oppo, dar ar urma sa se alature brandului in urmatoarea perioada.

Vestile circula cu repeziune in lumea tehnologiei, iar chinezii anunta ca oameni de la Qualcomm si chiar HiSilicon (Huawei) au facut trecerea spre Oppo: ”Compania Oppo a recrutat agresiv pe aceasta piata încă de anul trecut, deoarece au realizat că deținerea capacității de proiectare a cipului îi va oferi un control mai mare asupra lanțului său de aprovizionare”, a declarat o sursă cu cunoștințe directe in interiorul companiei. ”Dezvoltarea procesoarelor ar putea însemna totuși o investitie mult mai mare, și chiar dacă au angajat un grup de profesioniști cu experiență, astfel de eforturi durează ani de zile pentru a dezvolta un astfel de produs” mai scrie sursa citata.

Această mișcare este menită să reducă legaturile dintre compania din China si furnizorii sai americani. Cu toate acestea, ar fi interesant să vedem dacă compania va avea succes în construirea propriei linii de chipset pentru smartphone-urile sale.

Cine este OPPO Electronics Corp

Cunoscuta iubitorilor de smartphones din Asia sub denumirea de Oppo, compania cu sediul in Dongguan are ca denumire completa numele de OPPO Electronics Corp. Divizia a fost fondata in 2001 de catre Chen Mingyong, dar a devenit global cunoscuta cativa ani mai tarziu. Fondatorul companiei este in continuare cel mai important om in organizatie, insa ceea ce foarte putina lume stie, este ca Oppo este in prezent doar o divizie a puternicului concern BBK Electronics, o companie din Guandong specializata in articole electronice precum seturi de televizoare, MP3 Playere, camere digitale si prin Oppo, telefoane mobile.

Pe piata de telefonie mobila, compania Oppo, cu sediul in Dongguan a patruns undeva spre 2008, insa progresul n-a fost deloc unul usor. De-alungul timpului, compania a produs o gama variata de smartphones precum U701 Ulike, Oppo R5, Oppo N3, Oppo R7 sau R610. Succesul cel mai important l-au inregistrat chinezii de la OPPO Electronics Corp prin modelele de smartphone R7 Lite si F1, iar recent prin modelul R9. De altfel, acest model a fost desemnat in China drept smartphone-ul anului 2016, dupa ce a reusit sa vanda peste 17 milioane de unitati, in ciuda look-ului sau similar cu iPhone 6S.

Iti recomand sa aunci o privire peste o super oferta de la eMag, site care ofera numeroase reduceri in aceasta perioada, inclusiv la telefoane Oppo. La eMag ai acum Televizor LED Smart Samsung, 138 cm, 55RU7102, 4K Ultra HD, la un pret excelent.

Etichete:

Compania Oppo Oppo