Stiri

Compania OnePlus a oprit parteneriatul cu McLaren. Motivele deciziei si primele reactii din cele doua tabere

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Compania OnePlus nu va mai produce telefoanele din editia McLaren »»» OnePlus și McLaren și-au încheiat oficial parteneriatul astfel ca de acum incolo, nu vom mai vedea telefoane OnePlus ediția McLaren.

Anuntul a fost facut de presa din China si confirmat intre timp si de brandul din China. Ambele companii au colaborat pentru lansarea OnePlus 6T și 7T Pro în ultimii doi ani. Compania OnePlus și partenerul sau, McLaren, au batut palma pentru prima dată în 2018 și se pare că colaborarea de scurtă durată a ajuns la un final prematur.

Editia McLaren a telefoanelor OnePlus nu va mai fi disponibila. Compania OnePlus ar fi oprit parteneriatul

Companiile nu au menționat motivul real al deciziei, dar, în conformitate cu ultimele informatii de presa din China, sursa din presa chineza au citat McLaren explicand: „Parteneriatul nostru cu compania OnePlus, care dupa cum stiti s-a terminat din acest moment, a fost o colaborare de mare succes între doua nume importante de pe piata și doua branduri inovatoare. De la începutul acestui parteneriat în 2018, OnePlus a fost un partener de sprijin, de mare valoare și le dorim numai bine de aici inainte. Sperăm să ne bucuram si în viitor de telefoanele produse de aceasta companie, chiar daca nu vor mai fi asociate si brandului McLaren” se arata intr-o informatie data publicitatii de China News.

Compania OnePlus

La începutul acestui an, parteneriatul a fost folosit și pentru telefonul conceptual OnePlus, unde McLaren a furnizat pentru OnePlus sticlă electrochromă, care a fost folosită pentru configurarea unică a camerei foto de pe acest telefon. Conceptul OnePlus One s-a inspirat din tehnologia folosită în mașina sport de lux 720S Spider de la McLaren, care are un hardtop retractabil vitrat cu un panou din sticlă electrochromică. Compania a folosit aceeași sticlă electrochromă pe panoul din spate al smartphone-ului OnePlus Concept One. De asemenea, compana din China susține că utilizează particule organice pentru a crea schimbări în sticla care acoperă lentilele camerei. Aparatul a fost prezentat doar oamenilor și nu a ieșit niciodată la vânzare.

În plus față de McLaren, compania OnePlus a venit și cu o mulțime de alte parteneriate interesante, cum ar fi ediția Star Wars și versiunea Avengers în 2019. Toate telefoanele ediției McLaren au fost lansate pe pietele din China, iar preturile acestor terminale au fost chiar mai mari decat preturile versiunilor originale.

Toate aceste terminale au avut insa un scop bine definit. OnePlus nu si-a propus sa obtina profit din vanzarea lor, ci ele au fost văzute mai degraba ca un mijloc de a genera publicitate si marketing. Detaliu care se pare ca a si reusit sa ridice compania OnePlus peste nivelul asteptarilor.

Pe telefoanele OnePlus McLaren am putut observa si alte detalii impresionante, printre care aparitia tehnologiei de suport 5G, precum si cunoscuta deja tehnologie Warp Charge. Ramane de vazut daca OnePlus va opri aici investitia masiva in marketing sau va schimba pur si simplu partenerul de publicitate.

Deja presa din China vehiculeaza cateva variante interesante si ramane de vazut daca se va intampla asa sau nu. Ne-am bucura sa aflam noua strategie a companiei care a reusit sa se impuna atat de usor in China si care ramane printre putinele companii din aceasta tara care reuseste sa vanda terminale chiar si in Statele Unite.

Nu uita: Acum, in Romania, ai telefon mobil OnePlus 8, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 5G, Onyx Black la numai 3.399 lei.

Citește un review OnePlus 8 pe blog CatMobile in care afli mai multe detalii despre acest device

Etichete:

compania OnePlus