Stiri

Compania Huawei cade din nou la mijloc in „razboiul” dintre SUA si China! Decizia americanilor care afecteaza activitatea gigantului din China

Home  »  Stiri

Dragos Alecu

acum 1 săptămână

Compania Huawei, cel mai important nume de pe piata de smartphone-uri din China la nivel mondial, pare sa fie din nou prinsa in mijlocul razboiului dintre Statele Unite ale Americii si China.

Un razboi amplificat acum pe fondul pandemiei de coronavirus, mai ales dupa ce Casa Alba s-a lansat in acuzatii importante la adresa administratiei de la Beijing. De aceasta data, Huawei pica la mijloc pe fondul unei alte decizii importante a Departamentului de Comert american.

Presa din SUA anunta o noua regula impusa de autoritatile americane prin care companiile de semiconductori care folosesc tehnologie americana vor trebui sa-si procure licente de la guvernul american, inainte de a vine produsul catre Huawei, scrie New York Post. Va reamintim ca anul trecu, Administratia Donald Trump, a luat decizia de a interzice activitatea companiei Huawei pe teritoriul Statele Unite. Presedintele american a decis sa interzica tuturor companiilor americane sa mai foloseasca un echipament tehnologic de la alte companii care reprezinta un risc potential pentru securitatea nationala a Statele Unite. Pe langa Huawei, Statele Unite s-a indreptat recent si spre o alta companie chineza. Este vorba de ZTE care a fost acuzata de asemenea ca „lucreaza” pentru a fura secrete comerciale.

Profita si tu de reducerea oferita de eMag la unul dintre telefoanele Huawei foarte interesante de pe piata, in ceea ce priveste raportul pret calitate. Acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.

Compania Huawei din nou sub presiunea guvernului american


Lovitura majora pentru gigantul Huawei din China. Guvernul american interzice furnizorilor de cipuri la nivel mondial care folosesc tehnologia americana sa mai faca practic afaceri directe cu compania chineza.

Aceasta noua regula a fost dezvaluita de Departamentul de Comert american, iar companiile de semiconductori care utilizeaza tehnologia americana, vor trebui de acum sa-si ia licente de la guvernul din SUA pentru a putea sa-si mai vanda produsele catre compania Huawei.

Această mișcare poate da o adevarata lovitură in interiorul companiei Huawei în diverse aspecte, pornind de la activitatea sa bazata pe dezvoltarea si vanzarea de telefoane mobile, până la activitatea de echipamente de telecomunicații, inclusiv activitatea subsidiarei HiSilicon Technologies, acolo unde Huawei isi produce propriile chipset-uri, Kirin.

„A existat o lacună extrem de tehnică prin care Huawei a reușit, de fapt, să folosească tehnologia americană cu producători străini de materiale”, a declarat vineri secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, la Fox Business Network, cel care avea sa descrie noua regula impusa de americani drept „un lucru extrem de de necesare, menit să încerce să corecteze această lacună”. Departamentul de comerț a anuntat apoi că toate companiile vor primi 120 de zile de grație.

Pentru cei care nu sunt pusi la punct cu aceasta activitate majora in productia de telefoane mobile, si ca sa explicam si mai concret de ce Huawei ar urma sa aiba de suferit de aici incolo de pe urma acestei decizii, trebuie precizat faptul ca majoritatea producătorilor de cipuri din lume se bazează pe echipamentele produse de companiile americane, inclusiv KLA, Lam Research și Applied Materials. Noua lege gandita de americani va afecta astfel furnizorii Huawei.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., care este, de asemenea, principalul furnizor de Huawei pentru chipset, va fi cel mai puternic lovit din această decizie.

TMSC ajută la producerea modelelor de cip Huawei. Alți furnizori, cum ar fi Taiwan Semiconductors Win, care ajută la furnizarea designului de cipuri de frecvență radio se numara si ei printre companiile afectate de aceasta decizie. Mai mult, pe lista se inscrie si Semiconductor Manufacturing International Corp sau SMIC. Practic, pentru toti acesti jucatori importanti de pe piata devine dificil să facă afaceri cu compania Huawei.

Vorbim despre o cerinta care are legatura cu licentierea si atat. Nu înseamnă neapărat că lucrurile sunt refuzate”, a mai declarat oficialul mentionat mai sus, pentru agentia Reuters, adăugând că regula conferă guvernului american o „vizibilitate” mai mare în ceea ce priveste transporturile. „Ce se va intampla cu aceste cereri, va trebui să vedem…Fiecare cerere va fi judecată după in functie de cirscumstante si de importanta ei” a mai declarat Wilbur Ross, secretarul pentru comert din Statele Unite. Acesta este un apropiat al presedintelui Trump si unul dintre oamenii sai de mare incredere.