Stiri

Probleme uriase pentru compania HTC. Veniturile producatorului taiwanez au scazut cu 74%

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Fondata pe 15 mai 1997, HTC Corporation este una dintre cele mai mari companii de telefoane mobile din Asia. Cunoscuta si sub numele High Tech Computer Corporation, compania cu sediul in Taiwan s-a remarcat pe piata telefoanelor mobile prin cateva produse de exceptie realizate de-alungul timpului.

Grupul este condus in acest moment de Cher Wang (CEO & President), Peter Chou (vice presedinte) si de Fred Liu (Presedinte al sectorului de operatiuni). Toti trei au dat asigurari ca lucrurile sunt sub control la HTC, dar bilantul finalului de an este unul dramatic. Conform presei de specialitate din China, HTC a dat publicitatii venituri cu 74% mai mici in acest an, comparativ cu anul trecut.

HTC si problemele sale uriase. Divizia de smartphone nu mai produce

Asa cum stiti, Google a platit nu mai putin de 1.1 miliarde dolari pentru a achizitiona cea mai importanta parte din divizia de smartphone de la HTC. Peste 2.000 de ingineri care lucrau pentru compania taiwaneza au devenit cu acte in regula, ingineri Google, dar au ramas in Taiwan.

High Tech Computer Corporation si-a pastrat segmentul VR si a decis continuarea activitatii diviziei de telefoane mobile. Numarul de angajati al companiei a scazut insa dramatic, iar HTC are conform China Today aproximativ 5.000 de angajati in acest moment.

Presa din China si Taiwan ofera insa raportul financiar al companiei pe 2018, iar cifrele sunt absolut dezastruoase prin comparatie cu cele de anul trecut, care nici ele nu erau tocmai bune. Raportul pe luna noiembrie 2018 inseamna cifre de cosmar pentru producatorul taiwanez.

Per total, veniturile totale obtinute de companie in aceasta luna sunt cu 74% mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut. Mai exact, in noiembrie 2017, HTC a avut venituri de aproape 183 de milioane de euro, in timp ce in aceeasi luna a lui 2018, compania a inregistrat venituri de aproximativ 48 de milioane de dolari.

Per total, in acest an, High Tech Computer Corporation a inregistrat venituri de 725 de milioane de dolari, ceea ce inseamna ca aproape sigur, compania va rata obiectivul de a atinge 1 miliard de dolari pentru anul in curs. Veniturile totale ale companiei sunt cu 60% mai mici decat anul trecut si cu 19% mai mici decat estimase compania. Phonearena scrie ca exista sanse bune ca aceasta companie sa fie scoasa la vanzare daca toate aceste cifre se vor confirma oficial.

Se vorbeste despre o fuziune intre HTC si OnePlus, o fuziune care pare totusi destul de putin probabila in acest moment. Mai plauzibila pare o trecere cu totul sub „comanda” Google, mai ales datorita apropierii dintre cele doua companii.

Citeste aici detalii despre HTC U12 Life si pretul in Romania al acestui device lansat in acest an de HTC.

Etichete: