Stiri

Compania BlackBerry obligata sa plateasca 137 milioane $ catre Nokia

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania BlackBerryCompania BlackBerry a anuntat ca Tribunalul International de Arbitraj prin Camera sa de Comert a decis impotriva organizatiei detinute in acest moment de chinezii de la TCL. Prin urmare, compania BlackBerry va trebui sa plateasca nu mai putin de 137 de milioane de dolari catre Nokia Corporation.

O noua problema majora pentru compania BlackBerry: amenda drastica aplicata de Tribunalul International de Arbitraj

Nokia Corporation a actionat in judecata BlackBerry pe 28 aprilie 2016. Disputa legata de cateva aspecte financiare si diverse plati care vizau anumite licente pentru patente afecteaza compania de origina canadiana care va fi acum obligata sa plateasca daune de 137 de milioane de dolari companiei finlandeze.

Problema existenta intre cele doua companii nu a implicat niciun fel de acuzatii legate de incalcarea drepturilor la proprietate intelectuala, iar BlackBerry va continua sa riposteze in aceasta cauza prin intermediul unor actiuni depuse deja in Germania sau Statele Unite.

Tribunalul de Arbitraj a acordat prin sentinta 137 de milioane de dolari companiei Nokia, iar cei de la BlackBerry au fost de acord sa plateasca aceasta suma. Compania BlackBerry detine un prezent 40.000 de breverte si doreste sa beneficieze de alte parteneriate pe care le considera mult mai benefice. Ceea ce vizeaza BlackBerry este de fapt un acord cu cei de la Marconi Group, care ar urma sa-i ajute sa obtina licente pentru o gama larga de brevete.

Pe de alta parte, Nokia Corporation a salutat hotararea Tribunalului de Arbitraj International, oficialii companiei acuzand BlackBerry de pretentii neintemeiate de incalcare a brevetului de catre compania finlandeza.

Intre timp, BlackBerry se pregateste sa lanseze un succesor pentru BlackBerry KeyOne. Despre viitorul BlackBerry KeyTwo am scris si noi cate ceva la mijlocul lunii trecute. Va reamintim ca in octombrie, compania BlackBerry a lansat alaturi de TCL smartphone-ul BlackBerry Motion, despre care puteti citi de asemenea informatii pe site-ul nostru.

Summary
Compania BlackBerry obligata sa plateasca 137 milioane $ catre Nokia
Article Name
Compania BlackBerry obligata sa plateasca 137 milioane $ catre Nokia
Description
137 de milioane de dolari trebuie sa plateasca compania BlackBerry celor de la Nokia dupa o decizie de ultima ora
Author
Publisher Name
Catmobile
Publisher Logo