Stiri

Compania Apple rupe orice legatura cu Qualcomm si se orienteaza spre MediaTek

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania AppleCompania Apple s-ar putea indrepta catre MediaTek pe masura ce va abandona parteneriatul cu gigantul Qualcomm. Daca pe cei de la Apple ii ajuta acest detaliu pentru a se razbuna pe cei de la Qualcomm, pentru MediaTek ar fi o lovitura uriasa de imagine si un puternic boom mediatic de care ar putea profita in urmatorii ani.

Compania Apple aplica noua strategie pentru iPhone-uri si iPad-uri

Potrivit celor de la Wall Street Journal, compania Apple a luat aceasta decizie pentru produsele sale importante de anul viitor. Motivatia pare sa stea in decizia Qualcomm de retine software-ul necesare pentru a-si testa chip-urile. Cu toate acestea, oficialii celui mai important producator de procesoare din lume au negat pentru agentia de presa Reuters informatiile din ultimele 24 de ore: „Ne-am angajat sa sprijinim noile dispozitive Apple in concordanta cu sprijinul pe care il acordam si altor producatori din industrie”.

» Recomandare » MediaTek vs Qualcomm: ce procesor de smartphone ar trebui sa alegi?

Dar, Apple si Qualcomm sunt in razboi. Si nu de ieri sau de azi ci de destul de mult timp. S-a ajuns atat de departe din pricina redeventelor, incat Qualcomm a cerut in instanta ca Apple sa nu mai produca si sa vanda telefoane de tip iPhone pe teritoriu chinez, dar nici pe teritoriul Statelor Unite. Iar cei de la Apple, nu uita!

Planurile companiei din Cupertino de a exclude modemurile marca Qualcomm pentru anul urmator s-ar putea totusi schimba. Sau cel putin schimba pe parcurs. Decizia ar putea fi luata spre finalul anului conform unor surse din industrie.

Si n-ar fi o premiera. Cei de la Apple au renuntat la modem-urile Qualcomm in favoarea celor de la Intel, aspect care a afectat destul de tare compania producatoare de chip-uri. Mai exact, cu aproximat 1.1 miliarde dolari. Daca la anul Apple decide sa-si indrepte atentia catre Mediatek, gigantul din Cupertino ar investi peste 2 miliarde de dolari in compania taiwaneza si ar creste enorm cota acesteia.

Pozitia de forta pe care o adopta compania infiintata de Steve Jobs este oarecum fireasca. Va reamintim ca Apple este cel mai important brand din lume la aceasta ora. Conform Forbes, brandul Apple este evaluat la 170 de miliarde de dolari si produce peste 1.8 miliarde de dolari anual doar din publicitate. Veniturile obtinue de pe urma marcii Apple se ridica la nu mai putin de 214 miliarde de dolari adica de aproape trei ori mai mult decat Google si Microsoft si de aproape 10 ori mai mult decat Facebook si Coca Cola.

Summary
Compania Apple rupe orice legatura cu Qualcomm si se orienteaza spre MediaTek
Article Name
Compania Apple rupe orice legatura cu Qualcomm si se orienteaza spre MediaTek
Description
Compania Apple ar putea sa nu mai cumpere modem-uri de la Qualcomm pentru viitoarele iPhone-uri si iPad-uri