Reviews, Stiri

Comio P1 review: pret, specificatii tehnice, pareri, disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Comio P1 este un smartphone care se fixeaza pe autonomie, dar ofera si alte cateva specificatii destul de atractive la un pret care pare totusi, surprinzator de mare. Si spunem asta tinand cont in primul rand de competitia careia un brand necunoscut trebuie sa-i faca fata atat la nivel intern, cat si, de ce nu, la nivel international. Despre Comio P1 aflati mai multe in review-ul care urmeaza.

Pentru inceput: cine este Comio?

Brandul Comio apartine companiei indiene Topwise Communication si este un adevarat newcomer chiar si pentru indieni. Fondata in 2005, compania Topwise Communication este condusa de Sanjay Kalirona, fost om „de baza” la Intex Technologies si Zen Mobile. Chiar daca este proaspat intrata pe piata indiana, Topwise cauta sa impresioneze rapid si sa ridice prestigiul brandului Comio in special pe piata produselor mid-range. Comio P1 este unul dintre primele sale produse importante de pe piata indiana, singura careia se adreseaza pentru moment Topwise. Evident insa, dispozitivele companiei pot fi achizitionate online.

Comio P1 review: design si display

Fara indoiala, aspectul telefonului Comio P1 nu este deloc unul neplacut. Smartphone-ul se bazeaza pe un design unibody, care e drept, a devenit un standard pe acest segment de piata. Cu toate acestea, marginile telefonului par sa aiba o altfel de textura asigurandu-i lui Comio P1 un mai bun „sistem” de prindere. Pe partea din spate, avem un fel de finisaj dual-tone, in timp ce butoanele de volum si powe (on/off) sunt plasate in partea stanga. Chiar daca designul este unul placut, telefonul pare putin cam lat si marginile sale interioare se observa cam prea mult.

Comio P1

Display-ul telefonului este unul interesant, cu rezolutie HD si diagonala de 5.5 inch. Acesta suporta o rezolutie HD, in speta 1280 x 720 pixeli. Putin ciudata optiunea companiei care daca voia sa se faca remarcata cu adevarat prin acest device, putea include o rezolutie Full HD. In conditiile in care competitorii tai sunt Redmi Note 4 sau Lenovo K8 Plus, lucrurile tind sa devina imposibile pentru comio. Display-ul nu este rau, dar nici nu as spune ca la acesti bani merita sa faci un efort pentru a cumpara telefonul.

Comio P1 review: performanta

In ceea ce priveste partea hardware, Comio P1 se bazeaza pe un procesor quad-core de la Mediatek, tactat la frecventa de 1.25 Ghz. Avem la dispozitie 3 GB memorie RAM si alti 32 GB pentru stocarea de date, spatiu care poate fi extins cu ajutorul unui card de memorie microSD. Ceea ce impresioneaza cu adevarat la noul Comio P1 este bateria de 5000 de miliamperi. Comio P1 simte 4G VoLTE si ofera bluetooth, wi fi, port microUSB si optiunea dual SIM.

Comio P1 (1)

Performanta telefonului nu este una impresionanta. Americanii ar numi-o „average”, ceea ce spune destul de multe. Procesorul nu este unul foarte rapid, iar la capitolul multitasking cu siguranta unul dintre detaliile cele mai iritante va fi lag-ul. Foarte ciudata si aici optiunea producatorului de a include un procesor destul de „batran” si invechit.

Partea de gaming este decenta. Comio P1 ruleaza aproape fara ezitare jocuri precum Temple Run 2, Angry Birds sau Flip Knife. Daca este insa sa trecem la jocuri mai „grele” percum Asphalt 8, care solicita mult procesorul si placa video, atunci lag-ul isi face din nou aparitia.

Comio P1 (4)

Remarcabila este insa bateria sa de 5000 de miliamperi. Pentru un utilizator care foloseste in mod normal telefonul, autonomia terminalului sare chiar si de doua zile.

Comio P1 review: performante foto

Smartphone-ul are o camera foto principala de 13 megapixeli cu autofocus si flash, in timp ce pe partea din fata, dispune de un selfie cam cu rezolutie de 8 megapixeli, destul de bun pentru selfie-uri si video calling. Performanta camerelor este destul de satisfacatoare. In conditii normale de utilizare, pozele capturate cu Comio P1 sunt decente, chiar daca nu poti acoperi toate detaliile vizate. In spatii inchise in conditii scazute de iluminat, cele doua camere nu fac totusi fata celor mai solicitante cerinte chiar daca obtin niste cadre banale.

Comio P1: interfata nu este bine optimizata

Smartphone-ul Comio P1 ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat customizat cu o interfata proprietara a companiei. Exista cateva aplicatii pre-instalate interesante,a sa cum sunt Freezer sau Clone, plus aplicatia anti-furt.

Comio P1 (2)

Daca se inregistreaza o activitate suspecta pe telefon, functia anti furt isi intra in rol. Are inclusiv posibilitatea de a impiedica prin image click ca altcineva sa deblocheze telefonul. Din pacate, in rest, interfata este destul de inceata si are nevoie clara de optimizare. Nu exista sertar pentru aplicatii, asa ca va deveni frustrant sa cauti aplicatia pe care o vrei daca nu o ai la indemana. Optiunea Freezer restrictioneaza anumite aplicatii si va ajuta sa castigati in procente la baterie, dar poate de asemenea elibera si spatiu.

Comio P1 review: verdict

Pe scurt, la pretul afisat de companie pe site-urile flipkart si amazon, Comio P1 mi se pare un telefon scump. Ceea ce e foarte ciudat, tinand cont de faptul ca este o companie la inceput de drum care nu se poate „lupta” spre exemplu cu Motorola Moto E4 Plus pe acelasi segment si la acelasi pret. Daca telefonul ar fi costat de doua ori mai putin ar fi parut cu adevarat interesant. Astfel ca nu ne ramane decat sa asteptam eventual o reducere masiva.

Specificatii cheie ale telefonului Comio P1

  • 1.3Ghz Quad Core 64 Bit Processor
  • 3GB RAM si 32 GB ROM
  • 5.2 Inch HD Touchscreen Display
  • Dual SIM
  • 13MP camera principala cu Flash LED
  • 8MP camera frontala cu Screen Flash
  • 4G VoLTE
  • Wi-Fi
  • Design metalic de tip Unibody
  • Bluetooth
  • USB OTG
  • Senzor de amprenta
  • 5000mAh acumulator

Pret si disponibilitate Comio P1

Smartphone-ul poate fi achizitionat din urmatoarele surse si pentru urmatoarele preturi:

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Comio
Product Name
Comio P1
Price
RON (aprox) 595