Stiri

In ciuda problemelor uriase, veniturile Huawei cresc cu 30% în primul semestru din 2019

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 5 ani

Cei de la Huawei se lovesc de noi acuzatii grave, atat in Statele Unite, cat si in Cehia. Cu toate acestea, veniturile companiei nu au de suferit in primul semestru al anului 2019. In ciuda crizei, veniturile Huawei au crescut cu 30% in aceasta prima parte a anului, ceea ce reprezinta vesti bune pentru gigantul din China.

Veniturile Huawei cresc cu 30% în primul semestru din 2019

30%! Acesta este procentul cu care veniturile companiei Huawei, cel mai mare producator de telefoane mobile din SUA au crescut in primul trimestru al anului 2019. Si asta in ciuda crizei inregistrate pe filiera China-Statele Unite ale Americii.

E drept, cresterea din aceasta prima parte a anului este mai mica decat cea inregistrata in chiar primele trei luni, inainte de izbucnirea scandalului, cand Huawei avea venituri cu 39% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Huawei Ren Zhengfei

Targetul companiei este acela de a depasi in curand Samsung Electronics si astfel, a se cocota pe prima treapta a podiumului la nivel global.

Iar Huawei stie ce are de facut pentru asta. Pe toata durata perioadei in care Huawei a avut de suferit la nivel de imagine, CEO-ul Reng Zhenghfei a dat asigurari ca in ciuda interdictiei primite in Statele Unite, compania nu-si va concedia nici macar un angajat.

E drept, peste 10 mii de dezvoltatori lucreaza acum in trei ture pentru a crea alternative la partea de software si componente americane. Unul dintre obiective este reprezentat de contractele pentru echipament de reatea 5G, in timp ce noul sistem de operare HongMeng OS, primul dezvoltat in-house de un producator din China de o asemenea anvergura, reprezinta a doua mare provocare.

Situatia neclara in privinta sistemului de operare Android, precum si al colaborarii cu Google fac din sistemul dezvoltat in-house o incercare majora pentru Huawei si un obiectiv grandios. Cifrele pentru aceste vanzari si venituri sunt totusi preliminare, sau sa le zicem cumva temporare. Abia la finalul lunii in curs, Huawei va afla exact cum sta. Nu mai putin de 27 de miliarde de dolari este cifra veniturilor din intervalul ianuarie -martie 2019, ceea ce nu suna deloc, dar deloc rau.

Cine este Huawei

Fara doar si poate, in acest moment, compania Huawei este cel mai mare dintre producatorii din aceasta tara, o companie care este prezenta si in Romania din 2003. Grupul chinez isi are sediul central in Shenzen, iar cei mai importanti oameni din conducerea sa sunt Ren Zhengfei (CEO si fondator al concernului), Liang Hua si Meng Wanzhou.

In decembrie 2018, compania a anuntat ca veniturile sale au crescut cu 21% fata de 2017 ajungand la cifra record de 108.5 miliarde de dolari. A fost pentru prima data in istoria concernului din Shenzhen cand Huawei a depasit borna de 100 de miliarde de dolari! In acest moment, compania are peste 200 de mii de angajati si detine doua subsidiare importante: HiSilicon (prin care isi produce propriile procesoare) si Honor (o subdivizie prin care lanseaza diverse telefoane chinezesti foarte bune, dar cu preturi accesibile.
Fara indoiala, vorbim despre cel mai mare producator de telefoane din China, cel care detine suprematia pe merit si in Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019 pe care il gasesti pe blog.catmobile.ro.