Stiri

Cifrele Android în 2021: câte device-uri rulează Android 11

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Cei de la Android au anunțat cum se face împărțirea versiunilor sistemului de operare pe dispozitivele care rulează OS-ul creat de Google și Open Handset Alliance. Totuși, datele nu acoperă și nou lansata versiune de Android 12, anunțată în septembrie acest an.

Cum arată cifrele Android în 2021. Android 11, mai bine primit decât versiunea din acest an

Versiunea stabilă Android 12 a fost lansată de Google luna trecută odată cu lansarea telefoanelor sale emblematice – Google Pixel 6 și Google Pixel 6 Pro. Deși încă nu avem numerele de distribuție pentru Android 12, Google a lansat numerele de distribuție pentru Android 11, o informație care dezvăluie detalii interesante.

Conform datelor prezentate în Android Studio, Android 11 (Android R) rulează acum pe 24,2% dintre dispozitive, în timp ce Android 10 este disponibil pe 26,5% dintre dispozitive. Pentru a ne aminti, Android 10 (Android Q) a fost lansat în 2019, iar Android 11 a fost lansat în 2020. Cu toate acestea, Android 10 este încă mai prezent pe telefoanele cu acest sistem de operare, în comparație cu Android 11, deși acesta din urmă a fost lansat anul trecut.

Mai mult, datele prezentate de companie arată că Android Oreo este disponibil încă pe 13,7% dintre dispozitive, Android Nougat pe 6,3% dintre terminale, Android Marshmallow pe 5,1% dintre dispozitive, Android Lollipop pe 3,9% dintre dispozitive, Android KitKat pe 1,4% dintre dispozitive, iar Android Jelly Bean se mai găsește în doar 0,6% dintre dispozitive.

Deși nu se cunoaște motivul pentru adoptarea mai lentă a Android 11 în toate aceste terminale, va fi interesant să vedem numerele de distribuție pentru Android 12 când datele vor deveni disponibile. Va fi el mai bine primit decât Android 11? Ar trebui să știm asta în următoarele luni, atunci când compania va anunța cifre noi.

Pentru mai multe informații despre Android 12, citește acest articol despre cele mai importante 5 caracteristici pe care le aduce acest sistem de operare nou lansat de Google. De asemenea, nu uita să arunci și tu o privire peste oferta noastră de huse telefoane pe care o găsești disponibilă pe CatMobile.ro