Stiri

Chipset-ul Snapdragon 636 de la Qualcomm a fost lansat oficial

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

In mai, cei de la Qualcomm au lansat oficiat chipset-urile Snapdragon 630 si Snapdragon 660 dedicate telefoanelor de tip mid-range. Cel mai important producator de chip-uri din lume, a lansat acum pe piata si versiunea Snapdragon 636, un update al chipset-ului Snapdragon 630.

Snapdragon 636: ce aduce nou

Chipset-ul Snapdragon 630 nu este unul pe care sa-l gasim pe foarte multe telefoane mid-range. Exista totusi modele importante ale unor producatori de renume care folosesc acest tip de procesor. Motorola Moto X4 este unul dintre aceste modele, insa, poate la fel de importante sunt si modelele Asus Zenfone 4 sau spectaculosul Sharp Aquos S2.

Ce face insa noul chip Snapdragon 636 foarte atractiv pentru acest segment este faptul ca se bazeaza pe nuclee Kryo ARM. In fapt, SD636 are aceleasi nuclee Kryo 260 care se gasesc si pe Snapdragon 630, dar si nuclee ARM Cortex generice, o configuratie care permite noii platforme sa obtina o performanta cu 40% mai buna decat cea de pe Snapdragon 630.

Snapdragon 636 (1)

Dar, dincolo de un nivel general de performanta mai bun, noul Snapdragon 636 ofera si o performanta mai buna in gaming, precum si o grafica vizibil imbunatatita (Adreno Graphics). Tinand cont ca trendul merge clar spre telefoane 18:9, aici Snapdragon 636 pluseaza serios. Acest chip suporta o astfel de configuratie per display, ceea ce inseamna ca nu este deloc exclus sa vedem cat mai multe telefoane de buget (sau mid-range) cu astfel de ecrane. In plus, integrarea Assertive Display optimzeaza un ecran la cel mai inalt nivel, indiferent de conditiile de iluminat.

Snapdragon 636 : specificatii si detalii tehnice

Noul Snapdragon 636 este un chipset octa-core pe 64 de biti, care se bazeaza pe 8 nuclee Kryo de 1.8 Ghz. Chip-ul este asociat cu placa video Adreno 509 si suporta pana la 8 GB RAM LPDDR4 dual-channel. Standardele Wi-Fi acceptate de acest chipset includ 802.11 ac Wave, 802.11n si 802.11 a/b/g.

Noua platforma mid-range de la Qualcomm vine cu model X12 LTE care ofera viteze de descarcare de pana la 600 Mbps si viteze de incarcare de 150 Mbps. Datorita sistemului Spectra 160 ISP, chipul asigura suport pentru camerele foto de pana la 24 de megapixeli, dar si pentru functii importante precum filmari video la rezolutie Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda, zoom de cel mai inalt nivel si auto-focalizare rapida.

Asa cum spuneam si mai sus. Snapdragon 636 suporta afisaje 18:9 cu rezolutie Full HD+. Construit pe un proces de 14 nm, chipul asigura suport NFC si capabilitati audio aptX si Aqstic. Versiunea de USB este 3.1

In ceea ce priveste disponibilitatea, noul chipset al companiei Qualcomm pe clasa mid-range va fi expediat incepand cu luna noiembrie.

sursa: Qualcomm.com si Gizmochina

Summary
Chipset-ul Snapdragon 636 de la Qualcomm a fost lansat oficial
Article Name
Chipset-ul Snapdragon 636 de la Qualcomm a fost lansat oficial
Description
Qualcomm a lansat pe piata chipset-ul Snapdragon 636, o versiune imbunatatita a modelului Snapdragon 630 lansata in luna mai