Stiri

China ar fi inceput dezvoltarea tehnologiei 6G: ”Sa ne deschidem spre inovare!”

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Presa din China speculeaza pe seama faptului ca dezvoltarea tehnologiei 6G in aceasta tara ar fi facut deja primii pasi. Momentan, China tocmai ce si-a pornit retelele 5G in aceasta luna, fiind una dintre putinele tari cu 5G deja lansate, iar acum ar fi demarat primii pasi pentru dezvoltarea tehnologiei 6G anunta China Today.

Tehnologia 6G face primii pasi in China? Detalii de ultima ora si o confirmare oficiala

Tehnologia 5G a fost deja lansata, insa doar cateva tari se pot bucura de ea in acest moment. Printre ele, China si Coreea de Sud, in timp ce Marea Britanie si Statele Unite se bucura de o raspandire limitata. Mai nou, India, prin intermediul Reliance Jio a anuntat ca lucreaza la lansarea oficiala a aceleiasi tehnologii la nivel inalt.

Expertii s-au luptat deja sa gaseasca destule cazuri reale pentru utilizarea acestei tehnologii, iar China a ajuns intre timp sa se gandeasca la dezvoltarea tehnologiei 6G, adica urmatorul pas important in cercetarea tehnologica.

Noul standard 5G reprezinta o evolutie cu adevarat extraordinara. Spre exemplu, 5G duce nivelul de conectivitate wireless la un nivel de peste 100 de ori mai bun decat tehnologia disponibila astazi. Este de asteptat ca standardele 5G Wireless sa poata interconecta oamenii, sa controleze masinile, precum si aproape toate dispozitivele si obiectele care permit un astfel de suport.

Prin conectivitatea sa super-rapida, aceasta tehnologie va permite utilizarea dispozitivelor la valori supra realiste, precum si utilizarea sa in legatura cu Internet of Things sau IoT.

In timp ce raspandirea 5G continua sa se desfasoare lent la nivelul celorlalte tari, Ministerul Stiintei si Tehnologiei Din China a anuntat miercuri, oficial, ca a infiintat deja primele doua echipe pentru dezvoltarea tehnologiei 6G. Primul grup va fi format din departamente guvernamentale care cercetează cazurile de utilizare pentru tehnologia 6G. A doua echipă va fi formată din 37 de universități, institute de cercetare și întreprinderi, care vor prezenta partea tehnică a 6G și vor oferi consultanță.

Huawei a confirmat deja, inca din luna septembrie că lucrează la 6G, dar ca tot ceea ce presupune aceasta tehnologie pentru producatorul chinez este inca la faza incipenta și este încă departe de comercializare.

In alta ordine de idei, Qualcomm Technologies a confirmat deja ca va fi acolo pentru a-si furniza serviciile in momentul in care va observa ca se fac progrese pentru tehnologia 6G la nivel global. Asta desi compania considera ca noua tehnologie 5G este platforma cea mai inovativa si mai importanta pentru lume in urmatorul deceniu.

Intr-o declaratie de presa, viceministrul Ministerului Stiintei si Tehnologiei din China, domnul Wang Xi a declarat: ”În această perioadă critică a dezvoltării naționale, trebuie să acordăm o importanță deosebită dezvoltării 6G, să îi coordonăm planificarea, să o promovăm cu eficiență și să ne deschidem pentru inovare în acest domeniu”. Este confirmarea de care aveam nevoie pentru a intelege ca intr-adevar, China, chiar face primii pasi pentru dezvoltarea acestei noi tehnologii. Ce va presupune insa tehnologia 6G la nivel global, vom discuta ceva mai pe larg, in cadrul unui articol de pe blogul nostru.

Etichete:

6G tehnologia 6G