Stiri, Top list

Cele mai bine vandute telefoane ale celor mai importanti producatori

Home  »  Stiri  »  Top list

CatMobile.ro

acum 7 ani

 Cele mai bine vandute telefoaneCu siguranta v-ati intrebat care sunt cele mai bine vandute telefoane ale celor mai importanti producatori. Apple Inc, Samsung Electronics, Motorola, LG, HTC sau Nokia scot astazi pe banda rulanta smartphone-uri de o calitate exceptionala, insa putina lume stie ca cele mai bine vandute terminale ale acestor companii sunt telefoanele mai vechi.

Pe undeva, acest aspect este unul cat se poate de firesc, pentru ca in prezent, concurenta este una mult mai mare si mult mai asiduua, iar vanzarile se impart intre nume foarte mari si foarte grele din domeniu. In plus, aparitia producatorilor chinezi a zguduit serios capacitatea marilor companii mentionate si mai sus, de a-si vinde telefoanele pe banda rulanta. Huawei, Xiaomi, Oppo sau Vivo pun astazi piedici importante prin terminalele pe care le construiesc in interiorul granitelor chineze. Foarte multe flagship killere zguduie lupta pentru suprematie care exista in urma cu 7-8 sau chiar 10 ani.

Nu am inclus insa in acest articol niciunul dintre marii producatori chinezi ai momentului, din simplul motiv ca vanzarile acestora nu sunt confirmate din surse de incredere. Vom arunca insa o privire retrospectiva asupra celor mai bine vandute telefoane ale producatorilor vechi si importanti de pe piata. Sa incepem!

Cele mai bine vandute telefoane mobile din istorie in functie de producator

Mentionam ca unitatile vandute din fiecare dintre brand-urile pe care le veti descoperi mai jos sunt unitati vandute de-alungul timpului, nu doar in anul aparitiei acestor modele de telefone. Primul telefon celular aparut pe piata il datoram celor de la Motorola. De la aparitia acelui prim model, s-au produs alte peste 20 de miliarde de unitati de telefoane mobile si smartphone-uri (telefoane mobile inteligente).

 

Nokia Corporation: Cel mai bine vandut model » Nokia 1100

Nokia 1100Lansat in 2003, Nokia 1100 a fost, este si foarte probabil va ramane, cel mai important model de telefon vandut vreodata de compania finlandeza. Nu mai putin de 250 de milioane de unitati a vandut Nokia pentru modelul Nokia 1100!

Acesta este conform tuturor surselor de informare, cel mai bine vandut telefon mobil din toate timpurile. A fost proiectat la Nokia Design Center in California de catre un designer american de origine bulgara (Miki Mehankdjiysky) si era un telefon mobil GSM, foarte simplu. Functionalitatile sale includeau un ceas cu alarma, calculator, cronometru, lanterna si jocuri precum Snake sau o platforma in stil Mario. Nokia 1100 cantarea doar 86 de grame si avea o grosime de 20 de milimetri. Ecranul sau era monocrom si avea o rezolutie de 96×65 pixeli. Bateria Lithium-Ion avea o capacitate de 850 mAh.

 

Apple Inc – Cel mai bine vandut model » iPhone 6

iPhone 6 PlusiPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt cele mai bine vandute terminale din istoria companiei Apple. Handset-ul este un smartphone care a fost vandut in 220 de milioane de unitati de catre Apple, record care momentan n-a fost doborat de niciun al model de iPhone.

Modelul standard, Apple iPhone 6 avea un ecran de 4.7 inch cu rezolutie Full HD. Terminalul rula iOS 8 si avea capacitati de stocare a datelor mari de 16, 64 sau chiar 128 GB. Acest model de telefon a fost primul iPhone care functiona cu sistemul de plati mobile Apple Pay. iPhone 6 a fost lansat in 2014. Este al treilea conform The Verge in clasamentul care vizeaza cele mai bine vandute telefoane din toate timpurile.

 

Samsung Electronics – Cel mai bine vandut model »  Samsung E1100

Samsung E1100Probabil ca va asteptati ca vreuna din seriile Galaxy sa detina suprematia pentru gigantul sud coreean in clasamentul care stabileste care sunt cele mai bine vandute telefoane din toate timpurile. Nu este deloc asa, pentru ca liderul vanzarilor pentru Samsung este modestul Samsung E1100, un telefon lansat in 2009, care a vandut nu mai putin de 150 de milioane de unitati.

Fara sa impresioneze precum smartphone-urile de azi, modelul E1100 al Samsung depaseste ca vanzari Samsung Galaxy S4, cel mai bine clasat model din gama Galaxy, care s-a vandut in aproape 90 de milioane de unitati pana in 2016.

 

 

Motorola – Cel mai bine vandut model » Motorola RAZR V3

RAZR V3Se zvoneste ca Motorola ar dori sa scoata pe piata o noua versiune a acestui model. Motorola RAZR V3 este intre cele mai bine vandute telefoane din toate timpurile, acest model reusind sa vanda 130 de milioane de unitati de la lansarea sa din 2004.

Se spune de altfel ca datorita modelului RAZR V3, cei de la Motorola au facut multa vreme fata crizei de care s-au lovit, pana cand ulterior au fost cumparati de Lenovo. Asteptam cu nerabdare o noua versiune a acestui model cu clapeta, care trezeste in continuare amintiri si nostalgii foarte placute.

 

HTC – Cel mai bine vandut model »  HTC Thunderbolt

HTC ThunderboltProbabil ca nici la acest model nu va asteptati, insa HTC a vandut din 2012 de cand a lansat Thunderbolt aproape 20 de milioane de unitati. Optimisti sau nu, taiwanezii cred ca vor depasi acest record cu noul lor varf de gama, HTC U 11, insa cred ca nu va fi deloc usor sa faca asta.

HTC Thunderbolt s-a vandut sub sloganul: „It’s not your dream phone, it’s the one after that.”, avea 177 de grame si masura 14 milimetri grosime. Este unul dintre terminalele de debut ale celor de la Qualcomm, care au implementat a doua generatie de Snapdragon in modelul Thunderbolt.

Initial telefonul rula Android Froyo, ulterior primind update la Android 4.0.4.

 

LG Electronics – Cel mai bine vandut model »  LG Chocolate

Imi amintesc si acum ca acest model era printre favoritele colegelor mele din facultate. LG Group a vandut incepand cu 2009 nu mai putin de 15 milioane de unitati de LG Chocolate. LG Chocolate

Modelul a fost comercializat pe diverse culori in functie de zonele geografice.

Este cel mai important succes al companiei LG si printre caracteristicile sale erau MP3 Player, jocuri, camera foto sau un browser pentru internet.

Aspectul sau a fost unul foarte apreciat la acea vreme, iar LG a profitat imediat de boomul de dupa lansare.

Summary
Cele mai bine vandute telefoane ale celor mai importanti producatori
Article Name
Cele mai bine vandute telefoane ale celor mai importanti producatori
Description
Un scurt istoric in cifre care vizeaza cele mai bine vandute telefoane mobile ale celor mai importanti producatori de pe piata