Tutoriale

Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM

Home  »  Tutoriale

CatMobile.ro

acum 6 ani

Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM » Foarte multi producatori aleg sa creasca foarte mult numarul din dreptul memoriei de stocare ale telefonului pe care il lanseaza. Detaliu destul de ciudat, pentru ca este greu de crezut ca un utilizator se poate arata interesat sa stocheze atat de multe date pe telefonul sau. Desi …

In zilele noastre, majoritatea datelor pot fi stocate online, astfel ca o memorie nativa de 128 GB pe telefonul tau mobil poate parea destul de mare. Mai ales ca, majoritatea companiilor lasa la discretia viitorului utilizator un slot pentru carduri de memorie externa prin care, capacitatea de stocare poate fi extinsa foarte mult.

Lasam insa aceste optiuni deoparte, la fel si capacitatile mari de stocare a datelor de pe telefoanele de top prezente pe piata. Si ne vom axa pe ceea ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM.

Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM

1. Aplicatii esentiale

Multe dintre telefoanele pe care le cumparati astazi de pe piata vin cu cateva aplicatii importante pre-instalate. Alti producatori nu includ aceste aplicatii „de baza” pentru a nu incarca si mai tare sistemul de operare, astfel ca utilizatorul se vede nevoit sa le descarce.

Includem intre aceste aplicatii esentiale, toate aplicatiile social media importante, adica WhatsApp, Twitter, Instagram, Snapchat sau Facebook. Fiecare dintre aceste aplicatii au o anumita marime, cea mai mare dintre ele fiind WhatsApp cu peste 250 de MB. O urmeaza indeaproape Snapchat cu 250 MB si Facebook cu 200 MB. Twitter si Instagram iti consuma doar 100, respectiv 85 MB din memoria telefonului.

Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM (1)

Facebook Messenger are sub 10 MB, in timp ce Spotify are o dimensiune de aproximativ 32 MB. Mai mult spatiu solicita Waze (58.55 MB), in timp ce aplicatia Uber merge spre 125MB. Deja daca vorbim de gaming, jocuri solicitante precum Asphalt 8 sau FIFA pot trece de 1 GB. Marimile sunt valabile pentru cei care folosesc telefoane Android, dar dupa cum vedeti, un telefon cu 32 GB capacitate standard de stocare a datelor, poate include multe astfel de aplicatii de baza (esentiale).

2. Melodii/Muzica

Daca iti faci abonament la Spotify sau esti un impatimit al YouTube, s-ar putea sa nu ai nevoie sa-ti pui muzica pe telefon. Totusi, pentru cei interesati, haideti sa vedem ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM cand vine vorba de muzica.

Anumiti utilizatori sunt interesati sa aiba muzica pe telefonul lor, mai ales pentru momentele in care nu au un semnal bun. Pentru asta si pentru a afla ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM cand vine vorba de melodii, trebuie sa stiti ca o melodie normala de 4 minute are in general aproximativ 5 MB. Daca pe telefonul tau de 32 GB ROM ai avea doar muzica, ai putea include undeva la 5000-6000 de piese muzicale deodata.

Cantecele in format standard ruleaza la 192 kbps pentru majoritatea utilizatorilor, dar exista si cantece de calitate inalta care ruleaza la 320 kbps.

Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM (4)

Un cantec de 4 minute la 320 kbps poate ocupa mai bine de 10 MB din memoria telefonului tau. Spre exemplu insa, Despacito, la calitate 320 kbps, sta destul de bine: undeva la 8.85 MB.

3. Filme

Este un caz mai putin intalnit, dar sunt destul utilizatori care doresc sa-si stocheze filme pe telefoanele mobile. Desigur, exista si aici alternativa YouTube, dar mai ales Netflix, pentru ca aplicatia serviciului de streaming video se misca excelent. Iti poti face abonament la Netflix si automat ai acces pe aceasta aplicatie, scapand totodata de dificultatea de a descarca si apoi stoca filme pe telefonul tau. Cu toate ca si de pe Netflix le poti descarca direct si vizualiza mai tarziu.  Iata ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM la bord cand vine vorba de filme.

Din proprie experienta, va pot marturisi sincer ca un film de buna calitate ajunge undeva la 1 GB. Prin „buna calitate” ma refer macar la format HD. Filmele Full High Definition sunt considerabil mai solicitante si acopera cam 2-3GB din memorie. Dar, un film HD pe un telefon de 32 GB suna decent. Si poti stoca pana la 25 de astfel de filme, daca tinem cont de cat ocupa sistemul de operare.

Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM (5)

Filmele in format Full HD, evident, vor ocupa si mai mult spatiu. Iata cateva exemple: Frozen, in format HD ocupa 805 MB, Interstellar in format Full HD ocupa 2.26 GB, iar Avengers: Age of Ultron in format Full HD ocupa 2.05 GB.

4. Poze / Fotografii

Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM cand vine vorba de poze? Ei bine, aici discutia este mult mai lunga. Dar daca tot ai ajuns sa ne citesti pana aici, vom incerca sa o scurtam. Noile smartphone-uri de pe piata vin cu camere foto puternice, adica reusesc sa faca poze foarte bune. Si asta se intampla chiar si pe telefoanele care in versiune standard au o memorie nativa de 32 GB ROM. Dar, asta inseamna si mai mult consum.

O fotografie efectuata cu efect bokeh inseamna ca ea este cu 25 % mai mare deact una normala. Si poate sa ajunga la 15 MB. Chiar si-asa, pe un telefon de 32 GB poti stoca undeva la 8000 astfel de poze.

Ca sa iti usuram misiunea si sa simplificam treaba: daca faci 10 poze pe zi, vei avea nevoie de 2 ani pentru a umple memoria telefonului. Dar, iti repet, tine cont de senzorii camerei. Fii atent la urmatorul tabel:

Megapixel Marime
5 megapixel 2.5MB
8 megapixel 3.8MB
12 megapixel 5MB
22 megapixel 7MB

5. Spatiu dedicat pentru sistemul de operare

Cred ca deja ne-am edificat in mare asupra a ceea ce putem stoca pe un telefon de 32 GB ROM. Stii insa ce nu ti-am spus? Poate ca stii asta, poate ca nu, insa merita mentionat: atunci cand cumperi un telefon cu capacitate de stocare 32 GB, de fapt capacitatea nu e chiar atat de mare. Si asta pentru ca o parte importanta din memoria telefonului este ocupata de sistemul de operare cu care este echipat handset-ul. Unele sisteme de operare ocupa mai mult, altele mai putin.

Si nu, nu poti sa stergi nimic. Tot ceea ce a pre-instalat producatorul nu poate fi sters. Nici n-ai avea de ce. Adica de ce ti-ai sterge aplicatia „contacte telefon”. In fine, partea cea mai putin placuta e ca multi producatori, in special cei din China si India, incarca sistemul de operare si cu alte aplicatii inutile. Nu vom da exemple, pentru ca nu e momentul, dar asta ocupa din memoria nativa a terminalului tau.

La fel si skin-urile pe care multi producatori le aplica peste sisteme de operare Android. In schimb, iti voi spune cat spatiu ocupa versiunile de Android cele mai folosite cel mai des in zilele noastre, inainte de a incheia acest articol. Asadar:

Versiune Android Spatiu utilizat
5 4.8GB
6 5GB
7 5.39GB
8 6GB

Iata si cateva exemple de telefoane cu memorie nativa de 32 GB » Xiaomi Redmi Note 4, Vivo V7 Plus, Motorola Moto G5s, Samsung Galaxy J7 Max, Lenovo K6 Note, Samsung Galaxy A5 2017, Xiaomi Mi A1, Xiaomi Redmi Note 5 Pro, Samsung Galaxy J7 Pro, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy A8 Plus, Nokia 8, Samsung Galaxy A7 2017, Vivo Y66, Apple iPhone X, Apple iPhone 8 Plus, Apple iPhone 7 Plus, Google Pixel 2 XL, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S9 Plus, Honor 7x, Samsung Galaxy S9, HTC U11 Plus, Sony Xperia XZ Premium etc.

Summary
Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM
Article Name
Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM
Description
Ce putem stoca pe un telefon cu 32 GB ROM: afla cate poze, filme, melodii sau aplicatii poti stoca pe un astfel de telefon mobil
Author
Publisher Name
Catmobile
Publisher Logo