How To

Ce model de telefon am | Aici ai 3 metode prin care afli care este modelul tau de telefon

Home  »  How To

catmobile

acum 5 ani

Ce model de telefon am? Well, asta nu suna tocmai a intrebare pentru toata lumea. Evident, cine isi cumpara un smartphone in 2018, stie cam ce model de telefon are. Pe de alta parte, exista o serie de telefoane cu Android fabricate in China care au niste denumiri atat de ciudate, incat, pe bune…chiar se poate uneori sa nu stii ce telefon ai.

Imi amintesc ca un prieten isi comandase de pe un site de specialitate un telefon Micromax. Daca il luai rapid, nu putea sa-ti zica exact ce model de telefon are in dotare, cu toate ca era foarte multumit de el. Ei bine, vom incerca sa-ti oferim cateva metode prin care sa afli exact ce model de telefon ai precum si alte informatii despre el.

Foloseste Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Sakura Pink si afla cum merg metodele pe care le vei gasi mai jos.

De ce ar trebuie sa stiu EXACT ce model de telefon am?

Pentru ca de fapt asta e discutia aici. Atunci cand doresti sa aduci imbunatatiri telefonului tau sau, eventual, sa-l repari, ai nevoie de acces la ROM.

Ei bine, la majoritatea telefoanelor Android, pe spatele bateriei, ori pe cutia telefonului (original) vei descoperi un cod IMEI. Acest cod IMEI te ajuta sa intelegi exact ce model de telefon ai sau ce versiune de model detii. Acronim pentru International Mobile Equipment Identity, IMEI-ul este un cod unic de 15 cifre pentru fiecare telefon mobil din lume

Poti merge mai departe cu a ta curiozitate si te poti indrepta spre site-ul IMEI.info unde copiind codul pe care l-ai descoperit pe spatele bateriei telefonului sau pe spatele cutiei vei gasi datele specifice ale modelului tau de telefon.

Dar sa stii ca la unele modele de telefoane inca functioneaza vechea metoda, mult mai simpla, a tastarii unui cod pe telefonul tau Android. Atunci cand te mai intrebi „ce model de telefon am” poti tasta pe telefonul tau codul *#06# si astfel obtii cea mai rapida metoda de acces la codul tau IMEI.

Ce model de telefon am? Inca o metoda rapida pentru tine!

Indiferent de telefonul pe care il utilizezi ar trebui sa poti gasi usor informatii detaliate despre modelul pe care il folosesti in meniul „Setari”.

Incearca sa gasesti sectiunea „About Phone” sau „Despre telefon”. De aici incolo totul devine foarte usor. Vei gasi detalii concrete despre numele telefonului tau, numarul de model, optiune de retea, serial number, IMEI, si asa mai departe. La telefoanele noi din ultimii ani, aceasta optiune mi se pare cea mai simpla si cea mai la indemana.

Asadar, tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi setarile telefonului si ulterior sa intri la sectiunea „About Phone”.

Ce model de telefon am? Ultima metoda: instaleaza o aplicatie care iti va raspunde la intrebarea ta

E mai complicata si nu va de ce ai complica lucrurile instaland inca o aplicatie care sa-ti spuna ce model de telefon ai cand poti apela la una dintre metodele de mai sus.

Dar sa zicem: daca vrei sa faci asta, o poti face. Poti instala o a treia aplicatie (spre exemplu Droid Info) care iti va explica exact, pas cu pas, ce model de telefon ai.

Vei gasi cu ajutorul ei modelul telefonului, producatorul, versiunea de banda pe care o foloseste, numarul de model cu care telefonul a plecat din fabrica, versiunea sistemului de operare, detalii despre specificatiile telefonului si, in general, cam tot ceea ce trebuie sa stii despre al tau smartphone.

Este metoda care iti ofera probabil cele mai complete date si detalii despre telefonul tau mobil, dar mi se pare putin cam prea complexa pentru o misiune atat de simpla.