Stiri

Ce este Showreel? Câteva lucruri pe care trebuie să le știi

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 2 ani

Showreel este o nouă platformă de mesagerie video. Este disponibil prin intermediul Play Store pentru utilizatorii de iOS, dar și prin Google Play pentru utilizatorii de Android.

Ce este Showreel? Câteva lucruri pe care trebuie să le știi

Showreel este o nouă platformă de mesagerie video creată de Sabeer Bhatia pentru solicitanții de locuri de muncă. Bhatia este un antreprenor indiano-american, care în trecut a fost cofondator al Hotmail în 1996, un Hotmail pe care Microsoft l-a achiziționat ulterior. Showreel are sediul în Silicon Valley, California.

Ce este Showreel?

Showreel urmărește, practic, să ofere oportunități de angajare și perfecţionare pentru cei care caută un loc de muncă la nivel global. Funcționează doar într-un mediu virtual, nu în lumea reală. Aplicația seamănă oarecum cu videoclipurile TikTok sau cu rolele Instagram, dar se concentrează pe scopuri profesionale.

Aplicația a fost concepută de o echipă de 20 de persoane cu sediul în India și funcționează în prezent în modul Beta. Este disponibil în Magazinul Play pentru utilizatorii iOS și Google Play pentru utilizatorii Android.

Aplicația aduce solicitanții de locuri de muncă și companii pe aceeași platformă și creează un impact. Oferă oportunități de angajare și perfecționare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă de pe tot globul la unele dintre companiile de top. În plus, are unii dintre cei mai buni recrutori care caută talent pentru companiile lor. Aplicația simplifică, în general, procesul de angajare al unei persoane cu CV-uri video, mai degrabă decât doar cu un CV text.

Cum functioneazã?
Utilizatorii de pe Showreel pot accesa solicitările celeor mai bune companii și pot găsi locul de muncă cel mai potrivit în funcție de profilul lor, susține compania Showreel.

În plus, cei care caută un loc de muncă vor putea să creeze videoclipuri profesionale cu ei înșiși ca răspuns la întrebările adresate de mentori sau companii de angajare. Apoi, aplicația leagă aceste răspunsuri împreună pentru a crea un ShowReel profesional.

Aceste întrebări îi vor ajuta pe cei care caută îndrumare în dezvoltarea profesională, personală, de conducere și antreprenorială, o oportunitate de a se pregăti și de a se auto-îmbunătăți. În plus, ShowReels-ul profesionist va permite solicitanților de locuri de muncă să se comercializeze și să obțină locurile de muncă visate.

Ideea din spatele lansării unei astfel de aplicații este că oamenii vor să comunice atunci când vor să fie angajați. S-au dus vremurile în care oamenii obișnuiau să-și trimită CV-urile prin e-mail către companii pentru locuri de muncă. În aceste zile de pandemie, aplicația are ca scop plierea pe nevoile solicitanților de locuri de muncă care doresc să realizeze videoclipuri profesionale cu un scop, mai degrabă decât să creeze videoclipuri pentru divertisment pe care să le vadă alți oameni. Astfel, această aplicație va ajuta companiile, iar în plus le va reduce timpul de recrutare.

Aplicația poate fi folosită și pentru a crea propuneri pentru un startup. În prezent, aplicația are patru categorii – profesional, startup-uri, personal și leadership, pentru a permite utilizatorilor să înceapă să-și creeze ShowReels. Poate dura maximum două minute pentru a răspunde la fiecare întrebare. Fiecare secțiune are un număr stabilit de întrebări pe care utilizatorul le pune cu un mesaj preînregistrat de la Bhatia. Respondenții răspund la întrebările pe care le pune Bhatia, aproape ca o conversație firească. El pune întrebări precum „cum te cheamă, „care este ideea ta de pornire” etc.

Perspective de viitor
În ultimul timp, industria smartphone-urilor a cunoscut o creștere în India. Asta pentru că smartphone-urile sunt acum disponibile la prețuri accesibile, datorită cărora chiar și o persoană săracă își poate cumpăra un telefon cu specificații decente. Mai mult, cu Showreel, acești oameni pot face și videoclipuri cu scopul de a se angaja într-un loc de muncă bine plătit.

Compania spune că ShowReel va folosi inteligența artificială pentru a analiza datele colectate și pentru a genera informații utile pentru public în următoarea sa fază.

Etichete:

Showreel