Reviews

Cat S61, smartphone rugged cu 4GB RAM, camera termica si Android Oreo la bord

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Caterpillar revine pe piata si anunta succesorul lui Cat S60, unul dintre cele mai bine vandute telefoane de tip rugged in 2016. Noul Cat S61 beneficiaza de o configuratie interesanta si atractiva, ofera stabilitate, rezistenta la impact, soliditate si da, capacitatea de „a vedea pe intuneric”.

Cat S61 noul rugged minune de la Caterpillar

Sa detii un smartphone este intr-adevar o placere, dar asta nu te scuteste de grija pe care o ai in privinta acestuia si riscul pe care il intampini de fiecare data cand telefonul tau ia contact cu solul.

In acest scop, fiecare dintre noi isi ia masurile de rigoare pentru protectia telefonului sau, apeland uneori la o husa telefon sau la folii pentru telefoane, iar in unele cazuri alegem sa cumparam direct smartphone-uri despre care citim ca ar fi mult mai rezistente.

Cat S61

Fara doar si poate, Cat S61 se numara printre telefoanele rugged care vor atrage atentia in acest an si intre optiunile care merita luate in calcul daca ne gandim la un telefon cu adevarat rezistent. Are o forma interesanta, dar arata chiar bine. Vine cu un puternic brand pe piata rugged in spate si propune o camera termica mai mult decat interesanta.

Imaginile pe care Cat S61 le ofera vor avea un contrast superior, iar capacitatea de optimizare a camerei telefonului va fi una fara precedent pe piata acestor telefoane rezistente. Sarea, praful, umiditatea, ploaia, radiatiile solare, transportul sau socurile termale nu il afecteaza sub nicio forma.

Datorita camerei sale acest telefon poate oferi utilizatorilor vizualizare pe timp de noapte, la fel ca si predecesorul sau. Dezvoltata in parteneriat cu FLIR, camera de pe Cat S61 va cucereste de la prima utilizare. Pe spate, device-ul are 16 megapixeli, iar frontal, selfie-cam-ul nu e chiar inexistent, ba chiar surprinde placut prin rezolutia de 8 megapixeli.

Cat S61 camera termica

Camerele telefonului sunt facute in asa fel incat sa poata functiona normal, atat la temperaturi foarte scazute de pana la -20 de grade, cat si la temperaturi foarte, foarte ridicate.

In plus, noul Cat S61 detine un senzor special pentru umiditate si aer, senzor care beneficiaza de tehnologia VOC.

Fiind un smartphone de rip rugged, Cat S61 are certificare IP 68 impotriva apei si prafului, dar si certificare militara, MIL Spec 810G. Telefonul poate fi inclusiv scufundat in apa la o adancime de 3 metri pentru cel putin o ora.

Specificatii tehnice Cat S61

Ne intereseaza insa in mod categoric si partea care tine de configuratia interna a device-ului. Ce poate el oferi, cat este de rapid si cat este de corect ancorat in realitatea tehnologica.

Ei bine, Cat S61 se prezinta mult mai bine ca anul trecut. Spre deosebire de predecesorul sau, noul telefon rugged de la Caterpillar are acum un ecran cu diagonala mai mare si rezolutie mai buna.

Cat S61 (2)

Display-ul sau este un Full HD Super Bright de 5.2 inch in diagonala, care suporta fara probleme umiditatea in aer liber datorita protectiei de calitate oferite de Corning Gorilla Glass 5. Acest ecran este capabil de rezolutie Full HD, adica 1920 x 1080 pixeli, una superioara celei de anul trecut.

Procesorul este un Snapdragon 630, o platforma mid-range de la Qualcomm, chipset construit pe un proces de 14 nm. El este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 508 si cu 4 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare a datelor atinge 64 GB, insa ea poate fi extinsa prin intermediul cardurilor de tip microSD.

Cat S61 (3)

Cat S61 ruleaza direct din fabrica Android 8.0 Oreo si producatorul ne anunta ca device-ul are asigurat update-ul la Android P, viitorul sistem de operare al Google.

4.500 de miliamperi este capacitatea bateriei acestui handset, baterie care primeste si sprijinul tehnologiei Quick Charge 4.0. Nu exista pentru moment informatii concrete despre pretul acestui telefon, dar se vehiculeaza o suma foarte consistenta, ce va depasi 800 de dolari.

Firesc, daca tinem cont de preturile cu care Caterpillar ne-a obisnuit, nefiresc totusi daca tinem cont ca la acesi bani, nu cumperi un telefon rezistent, ci mai degraba un premium high end.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Caterpillar
Product Name
Cat S61