Reviews

Căști Oppo Enco Buds – REVIEW – Ar trebui să le cumperi?

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 2 ani

Aruncăm o privire peste încă o pereche de căști produse de către un producător chinez. Este vorba despre OPPO Enco Buds, căști care se spune că au un sunet bun, o construcție elegantă și bine gândită, dar și un preț atractiv.

Căștile True Wireless de la Oppo pot fi achiziționate acum și din România. Găsești OPPO Enco Buds pe Altex, la prețul de 199 lei.

OPPO Enco Buds review

Cei de la Oppo au evoluat bine pe segmentul audio de când marca a intrat în spațiul TWS. A lansat recent Oppo Enco Buds în India, o pereche de căști care nu numai că are Bluetooth 5.2, ci și o baterie cu până la 24 de ore autonomie. Arată impresionant pe hartie pentru acest segment de preț, dar cum se comporta in viata reala? Aflăm, pe scurt, în cele ce urmează.

OPPO Enco Buds: design

Am mai văzut acest tip de design de la Oppo atunci când au apărut pe piață căștile Oppo Enco W11. Designul Enco Buds pare că se află pe aceeași linie. Calitatea construcției atât a mugurilor, cât și a carcasei este din plastic, dar nu pare vorba despre un plastic ieftin, sau cel puțin nu lasă această impresie. Pe de altă parte, am apreciat cât de bine construit au fost construite Enco W11, iar Enco Buds nu fac excepție.

Cutia în care vin și se încarcă căștile are un capac robust și rigid care se închide cu un sunet de palme. Se deschide fără probleme și se blochează dacă îl împingi mult în spate pentru a preveni închiderea de la sine. Carcasa are un singur LED în față pentru a afișa starea de asociere și încărcare. Magneții din carcasă și căștile sunt, de asemenea, puternici.

Mergând mai departe, fiecare dintre căști cântărește doar 4 grame și este foarte ușor de ținut și purtat. De fapt, acestea sunt unele dintre cele mai confortabile căști pe care le-am purtat vreodată. Se potrivesc perfect în ureche și, odată ce le pui, vei uita că le ai acolo. Avem și certificare IP54 pe ele, ceea ce face ca acestea să fie rezistente atât la contactul cu praful, cât și cu apa. Acest lucru le face ideale pentru antrenamente și, dacă plouă vreodată acolo în timp ce le porți, ar trebui să fii bine.

OPPO Enco Buds: calitatea audio

Oppo Enco Buds utilizează o diafragmă cu 2 straturi și AAC (Advanced Audio Coding). În plus, vin cu un driver dinamic de 8 mm cu o sensibilitate de 100,6 dB și un interval de răspuns în frecvență de 20Hz-20KHz. Pentru pasionații de gaming pe telefon, căștile Enco Buds vin cu un mod de joc cu latență de 80 ms care îmbunătățește sincronizarea audio-vizuală.

Calitatea audio pot spune că a fost foarte echilibrată, așa cum s-a întâmplat și în cazul Enco W11. Sunetul de joasă frecvență a fost cel mai detaliat, ceea ce înseamnă că bass-heads oferă o experiență bună. Cu puțin mai mult reglaj, am îmbunătățit puțin mai mult semnătura sonoră, ceea ce a făcut experiența puțin mai distractivă. Mugurii au medii și înalte decente cu voci clare și detaliate.

În plus, Enco Buds vin cu comenzi tactile, astfel încât să puteți atinge o singură dată căștile pentru a reda sau întrerupe muzica. O atingere de două ori poate schimba melodiile sau poate răspunde sau închide apeluri. O atingere de trei ori va face căștile să intre în modul de joc, iar atingerea și menținerea apăsată a căștilor va controla în continuare volumul. Comenzile tactile au ratat unele dintre intrările mele, detaliu despre care nu pot spune că am fost încântat.

Aceste comenzi pot fi modificate prin setările Earbud dacă aveți un telefon Oppo sau OnePlus. Dacă nu aveți un astfel de telefon (nu a fost nici cazul meu) există o soluție. Astfel, puteți descărca aplicația HeyMelody din Play Store pentru a personaliza controalele. Se pretinde că modul de joc menționat reduce latența până la 80 ms, dar asta nu se dovedește a fi atât de plăcut pe cât pare. Chiar și după activarea modului, întârzierea sincronizării audio-video a fost puțin prea mare, un alt amănunt care nu mi-a plăcut. Căștile au, de asemenea, o funcție de conectare automată deschisă. Cu ajutorul acestuia, mugurii se conectează la dispozitivul dumneavoastră imediat ce deschideți carcasa.

Oppo Enco Buds: calitatea apelurilor și altele

Calitatea apelului cu căștile Oppo Enco Buds a fost bună. Asta dacă ținem cont de segmentul de preț despre care vorbim. Căștile au o funcție inteligentă de anulare a zgomotului apelurilor, funcție bazată pe inteligență artificială, care poate face diferența între sunetele ambientale și vocile umane pentru a bloca eficient zgomotele de fundal. Din păcate, pare că în ciuda acesteia, căștile au captat o cantitate considerabilă de zgomot de fundal. Din fericire, vocea mea a fost suficient de clară pentru cealaltă persoană, cu un ecou ușor, care nu a fost o problemă majoră în niciun caz.

Vorbind despre bateria de rezervă, căștile ar trebui să beneficieze de o autonomie de până la 6 ore cu o singură încărcare. Cu carcasa de încărcare, timpul poate fi prelungit până la 24 de ore. Carcasa are un timp de încărcare de 2 ore.

Pot spune că beneficiezi de o autonomie de peste 5 ore de viață a bateriei cu volum folosit aproape de maxim, ceea ce este excelent. În plus, carcasa vă poate oferi trei încărcări complete, ceea ce este suficient și bun pentru căști la acest preț.

Concluzie: Oppo Enco Buds sunt o achiziție excelentă pentru prețul lor. O semnătură sonoră decentă, cu o cantitate bună de funcții și o baterie de rezervă de lungă durată, face ca aceste căști TWS să fie ușor de recomandat.

Etichete:

Oppo Enco Buds