Stiri

Carl Pei a trecut la treabă. Fostul șef de la OnePlus a anunțat Nothing Phone 1 și Nothing OS! Smarthpone-ul va avea procesor Qualcomm

Home  »  Stiri

Florin Codreanu

acum 11 luni

Fondatorul Nothing, Carl Pei, a dezvăluit că producătorul va anunța primul său smartphone numit Nothing Phone 1 în vara acestui an.

Nothing Phone 1 va avea procesor Qualcomm Snapdragon.

Numele lui Carl Pei vă sună probabil foarte cunoscut. Așa este, vorbim despre co-fondatorul companiei OnePlus, un super proiect pe care antreprenorul născut în Suedia l-a pus la cale cu Pete Lau. În septembrie 2020, Carl Pei a început o nouă afacere în zona hardware, afacere denumită ”Nothing” (”Nimic” în limba română).

Licențiat la Stockholm School of Economics și crescut în Statele Unite ale Americii, tânărul Carl Pei vrea să ”elimine barierele dintre oameni și tehnologie pentru a crea un viitor digital perfect”. Acesta ar fi misiunea companiei ”Nothing” care își are sediul central la Londra și care reunește o serie de investitori cunoscuți precum Tony Fadell (inventatorul iPod-ului), Kevin Lin (Co-Fondator al Twitch), dar și Steve Huffman (CEO al Reddit).

Teoretic, unul dintre cele mai importante proiecte ale ”Nothing” ar urma să fie lansat în această vară. Este vorba despre Nothing Phone 1, un smartphone despre care presa internațională a început deja să ofere informații.

Compania Nothing a confirmat deja planurile de a lansa Phone (1), primul său produs pentru zona smartphone, în vara anului 2022. Produs de platforma mobilă Snapdragon a Qualcomm, telefonul Nothing Phone 1 este al doilea dispozitiv din ecosistemul de produse al companiei, construit pentru o conectivitate perfectă și definit de un design iconic.

Mai multe detalii, inclusiv lansarea în vară a Nothing Phone 1 și sistemul de operare Nothing OS, au fost dezvăluite de CEO-ul și co-fondatorul companiei, Carl Pei, în timpul transmisiunii live Nothing (eveniment): The Truth din 23 martie. Mai mult, un microsite al Nothing Phone 1 este, de asemenea, live pe Flipkart.

Compania a anunțat, de asemenea, că alocă 10 milioane de dolari pentru o viitoare rundă de investiții comunitare bazată pe acțiuni, la aceeași evaluare cu strângerea de fonduri din seria B, condusă de EQT Ventures și C Ventures. Aceasta urmează după prima rundă a comunității Nothing, care a strâns 1,5 milioane de dolari într-un record de 54 de secunde în martie trecut.

Investitorii au acces la comunitatea privată Nothing prin care vor obține beneficii exclusive și informații despre companie. Pre-înregistrările pentru acces anticipat sunt acum deschise, iar runda de investiții va intra în vigoare pe 5 aprilie.

„După ce am strâns 144 de milioane de dolari, am construit o echipă de peste 300 de oameni și ne-am asigurat sprijinul de la parteneri de încredere precum Qualcomm Technologies, Inc, așa că suntem pregătiți pentru Nothing (1) pentru a marca începutul schimbării pentru piața somnoroasă a smartphone-urilor”, a spus Carl Pei. „De asemenea, facem o nouă rundă de investiții comunitare de 10 milioane de dolari, astfel încât susținătorii noștri să aibă șansa de a face parte din călătoria noastră față în față împotriva giganților industriei.”

Sistemul de operare Nothing este bazat pe Android și va păstra doar elementele esențiale, fără niciun program bloatware și promite o experiență rapidă, fluidă și personală. „O interfață coerentă, hardware-ul se integrează perfect cu software-ul prin fonturi, culori, elemente grafice și sunete personalizate”, a spus compania.

Nothing OS surprinde cele mai bune caracteristici ale unui sistem de operare Android pur, păstrând elementele sistemului de operare doar la elementele esențiale, unde fiecare octet are un scop. Este conceput pentru a oferi o experiență rapidă, fluidă și personală.

O primă previzualizare a Nothing OS va fi disponibilă prin intermediul lansatorului său, care va fi disponibil pentru descărcare pe anumite modele de smartphone-uri din aprilie. Mai multe detalii despre Nothing(1) vor fi anunțate în următoarele luni, spune compania, iar noi vom reveni cu amănunte.

sursa foto: Wired