Reviews, Stiri

Bluboo S8 Plus specificatii tehnice, pareri, pret si detalii oficiale

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Dupa Bluboo S8 si nou lansatul Bluboo S8 Lite, probabil ca a venit vremea sa vorbim si despre Bluboo S8 Plus, poate cel mai atractiv dintre terminalele Bluboo din aceasta gama. Evident, prin numele sau, ne duce cu gandul spre Samsung Galaxy S8 Plus, ceea ce nu e deloc gresit. Bluboo S8 Plus imprumuta cateva detalii de la nava amiral a celor de la Samsung Electronics. Dar, despre toate acestea, vom discuta in cele ce urmeaza.

Bluboo S8 Plus specificatii tehnice si detalii

Noul device al micutei companii chineze propune o configuratie atractiva si un design destul de spectaculos. Avem la bord un procesor foarte bun de la Mediatek, probabil unul dintre cele mai importante al companiei taiwaneze in acest an pe sectorul mid-range. Este vorba despre MT6750T, chipset tactat la frecventa de 1.5 Ghz si cuplat cu o memorie RAM de 4GB.

Bluboo S8 Plus (1)

Capacitatea de stocare a datelor este de 64 GB, dar aceasta poate fi extinsa pana la 256 GB prin intermediul unui card de memorie extern, de tip microSD.

Evident, ecranul are format 18:9 si o diagonala mare, chiar foarte mare. Bluboo S8 Plus are asadar un displayt de 6 inch care suporta rezolutie HD + adica 1440 x 720 pixeli. Nu mi se pare totusi o rezolutie potrivita pentru un ecran de asemenea dimensiuni, dar nu trebuie sa scoatem niciun moment din context pretul final de achizitie al terminalului care este unul foarte rezonabil.

Bluboo S8 Plus (2)

Display-ul este produs de japonezii de la Sharp si foloseste tehnologia IPS LCD, iar afisajul permite multi-touch in 10 puncte. De asemenea, avem sticla curbata si margini inguste, detalii care contribuie fara echivoc la aspectul foarte placut al telefonului.

Bluboo S8 Plus este capabil de conectivitate 4G LTE si vine cu slot dual SIM si port USB Tip C. Tehnologia Bluetooth este una de calitate, iar senzorul de amprente este plasat pe partea din spate. Autonomia device-ului este asigurata de un acumulator de 3600 de miliamperi. Din fericire, nu lipseste nici macar tehnologia de incarcare rapida a telefonului, care teoretic asigura pana la 24 de ore de utilizare.

Bluboo S8 Plus

Dotarile foto sunt decente, mai ales ca avem o camera principala duala, marca Sony cu cate doi senzori de 13, respectiv 3 megapixeli. Frontal, Bluboo S8 Plus are un alt senzor Sony, insarcinat sa rezolve problema delicata a selfie-urilor de calitate. Acest senzor propune o rezolutie de 5 megapixeli.

Bluboo S8 Plus ruleaza Android 7.0 Nougat, un sistem de operare foarte bine optimizat si customizat cu ajutorul interfatei 360 OS 2.0.

Bluboo S8 Plus (3)

Atentie insa la pret: Bluboo S8 Plus costa intre 150 si 170 de dolari pe site-uri precum Aliexpress sau Gearbest. Asta inseamna ca pentru un phablet cu caracteristici bune si design foarte atractiv va trebui sa platim putin peste 600 de lei. (aproximativ 700 de lei). Deloc rau! Bluboo S8 Plus este fara indoiala o propunere atractiva in segmentul phablet mid-range de pe piata din China.

Ce nu ne place la Galaxy S8 Plus

Evident, impresia de S8 de la Samsung exista, dar acest detaliu, nu este deranjant. Pe de alta parte, producatorul n-a reusit sa imbrace telefonul in sticla si probabil ca nici nu avea cum s-o faca la acesti bani.

Vine cu port USB Type C, un aspect care se regaseste la plusurile telefonului, dar sa12 nu va surprinda faptul ca nu veti gasi mufa pentru casti, oricat ati cauta-o. Asta limiteaza putin optiunile „muzicale”.

Procesorul nu impresioneaza, dar se incadreaza in peisajul „gandit” de producator: performanta decenta la un pret rezonabil. In schimb ecranul, cu toate ca arata foarte bine, din pacate nu produce o calitate asa cum probabil v-ati dori. Dar, pentru ca mereu ne raportam la asta, pentru pretul final de achizitie, nu este tocmai rau, mai ales ca BluBoo a incercat sa pastreze o rezolutie buna si mai ales aspectul 18:9, trendul anului 2017.

Ce ne place la Galaxy S8 Plus

Bluboo n-a umblat prea mult la sistemul de operare, ceea ce incontestabil este un lucru bun. Avem Android 7.0 Nougat pe acest telefon, aproape ne-customizat, daca scoatem din ecuatie aplicatia 360 Security care da si numele interfatei aplicate de producator: 360 OS 2.0.

Aspectul este indiscutabil unul placut. Pare o copie a lui Galaxy S8 Plus, dar una destul de reusita, fata de altele de pe piata.

Excelent mi se pare faptul ca producatorul propune portul USB Type C si faptul ca spatiul de stocare este unul destul de mare. Camerele foto folosesc senzori Sony ceea ce din punctul meu de vedere este o veste buna. Nu ma astept sa va dea pe spate, dar cu siguranta telefonul se descurca rezonabil la capitolul asta.

Chiar daca telefonul cantareste peste 200 de grame, nu veti simti aceasta greutate. Bluboo S8 Plus este usor manevrabil si destul de calitativ construit, in ciuda reticentei care va leaga indisolubil de numele destul de necunoscut al producatorului in Europa.

Si da … evident ne bucura cei 4GB RAM dari si diagonala mare a ecranului, chiar daca ne-ar fi placut poate sa vedem macar un Full HD pe el. Ei, la pretul cu care se vinde, adica aproximativ 700 de lei, putem trece si peste asta.

Summary
product image
Aggregate Rating
0.5 based on 2 votes
Brand Name
Bluboo
Product Name
Bluboo S8 Plus
Price
$ 170