Reviews

Blu R2 Plus cu ecran de 5.5-inch Full HD si Android Nougat la bord

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Anul trecut in vara, cei de la BLU au lansat pe piata smartphone-ul Blu R2 si R2 LTE. In aceste zile compania a iesit pe piata cu o versiune mai puternica, de upgrade, a acestor telefoane. Noul Blu R2 Plus devine oficial si aduce cateva imbunatatiri vizibile la nivel de specificatii si automat, performanta generala.

Blu R2 Plus specificatii tehnice si detalii oficiale

Compania BLU lanseaza pe piata noul Blu R2 Plus, un telefon de buget, destul de atractiv atat ca aspect, cat si la nivel de configuratie interna. Este de fapt versiunea de upgrade pe care compania a pregatit-o pentru editiile de anul trecut, R2 si R2 LTE. Ce avantaje ofera acest nou produs fata de vara anului trecut, aflam imediat.

Blu R2 Plus

Blu R2 Plus

Inainte de toate, noul Blu R2 Plus are un ecran mai mare. Si mai bun! Atat Blu R2 cat si R2 LTE se bazau pe un ecran HD cu diagonala de 5.2-inch si rezolutie 1280 x 720 pixeli. BLU merge pentru versiunea Plus pe varianta unui ecran cu diagonala mai mare (5.5-inch) si rezolutie superioara (Full HD) adica 1920 x 1080 pixeli.

O alta modificare importanta se produce la nivel de procesor. Anul trecut, Blu R2 avea la bord un quad core MediaTek model 6580 cu placa video Mali T400, iar Blu R2 LTE un procesor MediaTek, model 6737, cu placa video Mali T720. Compania incearca sa salveze aceasta serie in acest an, prin introducerea unui procesor MediaTek, model 6753 de 1.3 Ghz, un chipset mai rapid si care in acelasi timp, consuma mai putina energie. Ca nivel de performanta, acest MDTK 6753 este undeva aproape de Helio P10.

Blu R2 Plus (3)

Si la capitolul memorie observam un upgrade firesc. R2 avea doar 1 GB RAM si 8 GB ROM, in timp ce modelul Lite venea intr-adevar cu versiuni de 2 si 3 GB RAM plus 16 sau 32 GB pentru memoria nativa. Noul Blu R2 Plus are in schimb o singura versiune de 3 GB RAM si o memorie nativa de 32 GB, permitand totodata extensia capacitatii de stocare pana la 64GB.

Restul specificatiilor sunt identice cu cele ale modelului Blu R2 Lte si superioare modelului clasic, Blu R2. Avem Android Nougat la bord si camere foto de cate 13 megapixeli, atat pe fata, cat si pe spate. Tot pe spate, Blu R2 Plus are senzorul de amprente, in timp ce bateria sa atinge o capacitate de 3000 de miliamperi. Intre alte optiuni importante, amintim GPS, dual SIM, 3G si Wi-Fi, plus tehnologia bluetooth 4.2. Pretul de achizitie al modelului Blu R2 Plus se apropie de 700 de lei in „traducere romaneasca” o suma pe care eu, personal, o consider mult prea mare.

CINE ESTE COMPANIA BLU

Compania BLU a fost infiintata in 2010 si isi are sediul central in Miami, Florida. Fondatorul ei este brazilianul Samuel Ohev-Zion, care conduce de altfel compania in acest moment in calitate de CEO. BLU (Bold Like Us) vinde de apoape 8 ani de zile telefoane mobile de tip smartphone cu Android si o serie interesanta de feature phones.

Printre cele mai cunoscute terminale lansate de producator se numara BLU Life One (editia din 2015) sau BLU Life 8 XL, ambele comercializate pe piata americana prin intermediul Amazon.com. Una dintre cele mai importante realizari ale producatorului este faptul ca BLU a devenit sponsor oficial al echipei de fotbal Valencia Futbol Club, unul dintre cele mai titrate cluburi din prima liga spaniola de fotbal. Numele producatorului apare pe tricourile oficiale de joc ale gruparii levantine in sezonul 2017-2018.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
BLU
Product Name
Blu R2 Plus