Stiri

Blackview BV9600 Pro specificatii tehnice, detalii si pret

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Cei de la Blackview si-au facut un nume pe piata telefoanelor rezistente si asteptarile au crescut din ce in ce mai tare atunci cand vine vorba de lansari din partea acestui producator din China.

Compania a anuntat noul smartphone Blackview BV9600 Pro, un handset de tip rugged, care nu este inca disponibil oficial pe piata. Telefonul are un pret maricel, dar include intr-adevar specificatii puternice pentru zona telefoanelor ultra rezistente. Avem informatii noi despre el, in cele ce urmeaza.

Detalii oficiale Blackview BV9600 Pro. Ce specificatii aduce si cat costa noul smartphone rugged de la Blackview

Chinezii de la Blackview lansau la inceputul anului primul smartphone rugged din lume cu ecran in format 18:9. Este vorba despre Blackview BV9000 Pro, un device care continua seria impresionanta a telefoanelor din gama Pro, intre care si Blackview BV8000 Pro, unul dintre item-urile din zona rugged care s-au vandut cel mai bine in 2017.

Din aceeasi gama, compania vine acum cu Blackview BV9600 Pro un smartphone rugged care va costa 370 de dolari si care aduce cateva imbunatatiri vizibile fata de terminalele lansate in trecut in aceeasi serie.

Chiar daca parte ciudat, Blackview BV9600 Pro este primul telefon rugged al companiei Blackview care va avea si breton. Chinezii s-au gandit ceva vreme daca vor aborda aceasta tehnologie si pe telefoanele lor rugged si se pare ca au ajuns la concluzia ca e o idee buna sa accepte acest compromis. Au pus breton pe display-ul Super AMOLED de 6.21-inch cu aspect 19:9. Nu stim cat de mult conteaza acest detaliu pe un telefon ultra-rezistent si nici ce mari avantaje ar putea aduce noului handset, dar pare un detaliu care merita subliniat.

Continuand insa specificatiile display-ului propus de BV9600 Pro, aflam ca acesta are o rezolutie Full HD Plus, adica 2248 x 1080 pixeli, ceea ce suna foarte bine. Raportul dintre ecran si corp ajunge la 85.8%, si trebuie sa recunoastem ca pentru un device ultra rezistent acest detaliu mi se pare atractiv.

Poate cea mai importanta noutate pe care o aduce insa BV9600 Pro este ca Blackview a ales de aceasta data un procesor mai puternic decat obisnuia sa o faca. Compania face saltul spre zona upper mid-range, incluzand in configuratia noului sau terminal chipsetul MediaTek Helip P60, alaturi de care aduce 6GB RAM si 128 GB pentru stocarea de date. Imi suna foarte bine pentru ca imi lasa impresia ca acest Blackview BV9600 Pro s-ar putea sa fie cam cel mai performant dintre telefoanele rugged pe care Blackview le-a lansat pe piata.

In plus avem un procesor grafic bun (Mali G72 Mp3 care ajunge la 800 Mhz) si o baterie foarte generoasa, de 5580 miliamperi. Bateria are inclusiv tehnologie fast charging si alimentare prin port USB de tip C.

Zona rugged este bine acoperita, pentru ca device-ul vine cu protectie IP68 (durabilitate la contactul cu apa si praful) dar si cu protectie Dropproof (durabilitate la lovituri sau socuri puternice).Pe display, Blackview a pus Corning Gorilla Glass, iar constructia asigura un nivel de durabilitate foarte bun, testat si verificat deja pe celelalte terminale din serie.

Mai merita mentionat faptul ca Blackview BV9600 Pro va rula Android 8.1 Oreo din fabrica si are un sistem dual de camere pe spate. Senzorii modulului principal au rezolutii de 16 si 8 megapixeli, iar BV9600 Pro poate filma sub apa sau la rezolutie Ultra HD. Camera pentru selfie-uri are o rezolutie de 8 megapixeli, in timp ce prin ea, terminalul beneficiaza si de deblocare faciala. Nu sunt sigur, dar cred ca este o mare noutate pentru telefoanele rugged, cu toate ca ma astept sa fie foarte populara tehnologia asta si pe alte dispozitive din acest sector.

Cred ca pretul de 370 va mai scadea in timp, pentru ca acum, pare destul de maricel. Altfel insa, pentru un telefon din zona rugged, Blackview BV9600 Pro arata bine si promite destul de mult.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
Blackview
Product Name
Blackview BV9600 Pro