Reviews

Blackview BV6100 pret, pareri, specificatii tehnice si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Revenim in zona telefoanelor rugged cu un nou model intersant al companiei Blackview. Aici ai detalii, specificatii, pret, pareri si alte impresii despre Blackview BV6100.

Specificatii tehnice, parei si disponibilitate Blackview BV6100

Asa cum stim deja, Blackview este unul dintre cei mai curajosi si cunoscuti producatori pe segmentul de telefoane rugged. Am testat personal modelele BV9700 Pro si BV9600 si mi-au lasat o buna impresie. Noul Blackview BV6100 este cea mai noua aparitie din gama producatorului din China si atrage atentia prin cateva detalii interesante. Detalii care din pacate, nu par sa fie suficiente pentru ca modelul sa impresioneze precum alte modele ale producatorului. Totusi, anumite parti pe care ni le ofera BV6100 sunt chiar ok.

Blackview BV6100 (3)

Unul dintre ele este faptul ca Blackview, de aceasta data, a preferat sa asigure un altfel de design telefonului. Chiar daca vorbim despre un smartphone de tip rugged, acest device lasa doar pe alocuri impresia unui astfel de terminal.

Avem un design slim, tinand cont ca terminalul are doar 11.5 milimetri. Spectaculos mi se pare faptul ca Blackview BV6100 are sticla Corning Gorilla Glass pe ambele parti, iar finisajele sale de pe spate sunt de tip „oglinda”. Fara discutie, device-ul este unul puternic si bine construit. El beneficiaza de certificari importante (MIL STD 810, IP69K sau IP68) asa cum ii sta bine unul telefon din zona „industrial”. Poate fi astfel folosit fara probleme in conditii meteorologice mai putin prietenoase, dar face fata in acelasi timp si la diverse socuri, lovituri mai puternice sau scufundari in apa.

Sa trecem insa la partea si mai interesanta: specificatiile tehnice ale noului Blackview BV6100. Ei bine, spre surprinderea noastra, Blackview BV6100 are NFC la bord, scanner de amprente in partea sa laterala, tehnologie Face Unlock, port USB de tip C si o baterie impresionanta de 5580 miliampri.

Ecranul sau are 6.88-inch, dar densitatea pixelilor este de doar 217 ppi. Panoul este unul de tip IPS LCD, cu format modern (19:9) si cu o rezolutie destul de modesta in opinia mea, HD (adica 1352 x 640 pixeli).

Mai mult, procesorul pe care Blackview l-a ales nu pot spune ca ma entuziasmeaza. Este vorba despre Helio A22 de la MediaTek, un chipset care are patru nuclee, functioneaza ok la nivel de eficienta, dar mai putin intens la nivel de performanta.

Blackview BV6100 (2)

Memoria RAM este de 3GB, in timp e capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 16GB. Putin! 315 grame cantareste acest nou device, care beneficiaza si de alte cateva functii interesante precum: WiFi 802.11 a/b/g/n, 4G LTE, slot MicroSD (max 128GB), GPS/GLONASS/Beidou/Galileo, slot Dual SIM, Radio FM si mufa jack 3.5mm

Avem si dotari foto pe acest terminal, dar nu discutam despre dotari foto impresionante. Camera frontala, cea pentru selfie-uri spre exemplu are doar 5 megapixeli si o apertura f/2.4. Camera principala este duala si vine cu un senzor de imagine de 8 megapixeli (cel mai puternic) dar si cu un al doilea senzor (aproape inexistent) de 0.3 megapixeli. Beneficiaza acest modul atat de flash LED Cat si de autofocus.

Pretul noului Blackview BV6100 este de 150 de dolari, un pret care sincer nu corespunde cu realitatea. E drept, daca esti interesant de un telefon din zona rugged, s-ar putea ca acest pret sa-ti faca usor cu ochiul. Dar mai asteapta ca pretul device-ului sa scada. In acest moment, are cel putin 25-30 de dolari in plus fata de cat merita. Blackview BV6100 are parti bune, dar si multe minusuri. Eram convins ca Blackview va face o treaba buna cu seria sa, dar as spune ca la prima vedere, sunt usor dezamagit de acest model.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Blackview
Product Name
Blackview BV6100