Stiri

Blackview BV5800 Pro lansat oficial » primul rugged cu incarcare wireless

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania chineza Blackview a lansat oficial la Mobile World Congress de la Barcelona modelul Blackview BV5800 Pro, un nou smartphone din categoria telefoanelor rezistente (rugged). Device-ul pare de altfel sa fie unul dintre cele mai interesante telefoane din aceasta clasa, lansate la Barcelona. Avem detalii despre el, in cele ce urmeaza.

Blackview BV5800 Pro specificatii tehnice

Faptul ca Blackview a trecut deja la ecrane de tip 18:9 si pe telefoanele sale foarte rezistente, nu mai vine neaparat ca o surpriza. Am vazut deja acest salt pe modelul Blackview BV9000 Pro, iar acum primim o noua confirmare din partea producatorului. Acesta alatura combinatiei de plastic si metal, un ecran care se vrea a fi incadrat in acest tren 18:9, dar care, evident, nu respecta intocmai „cerintele” unui astfel de ecran.

Blackview BV5800 Pro (1)

 

Modelul Blackview BV5800 Pro vine cu o diagonala destul de generoasa de 5.5 inch pe un ecran cu aspect 18:9, capabil sa suporte rezolutii HD+ adica 1440 x 720 pixeli. Acest ecran este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 3.

Sub capota, producatorul s-a oprit asupra unui procesor quad-core de la MediaTek, model MTK6739, pe care l-a cuplat cu o memorie RAM de (numai) 2 GB si cu cei 16 GB dedicati capacitatii de stocare a datelor. Evident, memoria nativa a telefonului, poate fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie, de tip microSD.

Blackview BV5800 Pro lansat oficial

Foarte interesant este ca Blackview BV5800 Pro va rula din fabrica Android 8.1 Oreo si va fi echipat cu functia NFC. Acesta este de fapt, un set de standarde de comunicare, fara fir, pe distante scurte, care permite unor dispozitive (de regula doua) sa comunice intre ele atunci cand le pui unul langa celelalalt.

Inca o veste buna dinspre Blackview BV5800 Pro o descoperim la sectiunea „autonomie” acolo unde aflam ca device-ul este echipat cu un acumulator de 5.000 de miliamperi, care ne va ajuta sa depasim o zi de autonomie chiar si la o utilizare intensa a telefonului. Si este doar prima veste buna, pentru ca producatorul ne anunta ca Blackview BV5800 Pro suporta incarcare wireless, ceea ce devine o premiera pentru un terminal de tip rugged.

Blackview BV5800 Pro (2)

Practic, uriasa baterie de 5000 de miliamperi poate fi incarcata atunci cand vrei. Totodata, telefonul beneficiaza de camera foto duala (care asigura o combinatie de senzori atractiva de 5 si 8 megapixeli) si de certificare IP68.

Blackview la Mobile World Congress

Pe langa Blackview BV5800 Pro, la Mobile World Congress de la Barcelona, compania chineza a lansat si alte telefoane interesante, precum Blackview A20, P6000 Plus si P10000 Pro. Modelul Blackview A20 este unul dintre cele mai atractive, in ciuda faptului ca nu are specificatii „stufoase”.

Blackview BV5800 Pro (3)

Telefonul este incardat in programul Android Go Edition si este echiapt cu ecran 18:9, urmand sa aiba un pret mic de achizitie. Vom reveni cu detalii despre el si despre celelalte terminale lansate de Blackview la Mobile World Congress in perioada urmatoare.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Blackview
Product Name
Blackview BV5800 Pro