Reviews, Stiri

Blackview BV4000 smartphone cu ecran mic, dar cu baterie foarte mare

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Smartphone-ul Blackview BV4000 a fost anuntat inca din luna aprilie a acestui an, dar oficial lansat abia in august. Discutam despre un terminal de dimensiuni mai mici decat Blackview BV8000 Pro, dar care vine cu certificare IP68 si specificatii atractive, in cele ce urmeaza

Blackview BV4000 specificatii tehnice, impresii si imagini

Noul smartphone Blackview BV4000 primeste din partea companiei Blackview termenul „waterproof”. Si asta pentru ca producatorul a reusit sa obtina certificarea IP68 pentru acest dispozitiv, un detaliu care il face pe BV4000 durabil in lupta cu apa sau praful.

Blackview BV4000 poate fi achizitionat pe culoarea clasica (negru, denumit Rock Black de catre producator), dar si pe culori interesante precum portocaliu (Sunshine Orange) sau Verde (Flora Green).

Blackview BV4000 (3)

Terminalul se bazeaza pe un display IPS cu diagonala de 4.7 inch si rezolutie HD (in speta, 1280 x 720 pixeli). Ecranul in 16 milioane de culori este 100% NTSC si beneficiaza de o densitate excelenta a pixelilor: 312 pixeli per inch. Totodata, display-ul capacitiv touchscreen este protejat prin Corning Gorilla Glass.

Pe partea de hardware avem la dispozitie un procesor quad-core de la MediaTek. Este vorba despre modelul MT6580A bazat pe patru nuclee Cortex A-53 si cuplat cu acceleratorul grafic Mali -400 MP1.

Procesorul este asociat cu 1GB memorie RAM si cu 8 GB memorie nativa pentru stocarea datelor.

Device-ul ruleaza Android 7.0 Nougat din fabrica, un sistem de operare customizat cu interfata Google UI, dar nu primeste Java Support. Are in schimb preinstalate aplicatiile Youtube si Facebook.

In ceea ce priveste compartimentul foto, device-ul se bazeaza pe o camera principala duala cu cate doi senzori de 8 megapixeli si o diafragma F2.0. In schimb, camera frontala este una modesta: 2 megapixeli!

Blackview BV4000 (4)

Smartphone-ul nu este din pacate 4G, dar beneficiaza de o baterie cu o capacitate mare de 3680 mAh Li – Ion. Bateria este de tip non-removable.

Ce ne place la Blackview BV4000

In mod surprinzator, device-ul vine cu o camera foto duala principala, marca Sony. Analizand configuratia telefonului n-ai cum sa nu fii placut surprins de acest detaliu. Blackview a creat insa o discrepanta greu de inteles intre aceasta camera si camera frontala de 2 megapixeli, destul de modesta in orice context am analiza-o.

Ne place constructia device-ului, carcasa din plastic si metal si nivelul de durabilitate la apa si praf obtinut prin certificarea IP68 de care Blackview BV4000 beneficiaza.

Ecranul nu are o rezolutie impresionanta, insa diagonala de 4.7 inch este una mica, astfel ca asocierea cu o rezolutie HD mi se pare destul de decenta.

Evident, acumulatorul de 3680 mAh se numara printre cele mai importante atuuri ale acestui device. Bateria este capabila sa asigure pana la 30 de zile de autonomie in standbuy si pana la 18.5 ore de autonomie in convorbiri. Nu mai adaugam cele 20 de ore de auditie, care se traduc de asemenea prin „performanta buna”. Cu alte cuvinte, la acest capitol Blackview BV4000 chiar impresioneaza.

Ce nu ne place la Blackview BV4000

Din pacate terminalul pare unul pur entry-level. Procesorul quad-core nu este rau, dar asocierea cu 1GB memorie RAM si 8 GB memorie ROM ne „explica” destul de clar „intentiile” terminalului.

Blackview BV4000 (2)

Camera foto frontala este aproape inexistenta la aceasta rezolutie si in total contrast cu modulul dual principal.

De asemenea, Blackview BV4000 este din pacate compatibil doar 3G, ceea ce „trage putin inapoi” device-ul.

Blackview BV4000 pret de achizitie

Device-ul poate fi achizitionat de pe site-ul Aliespress.com pentru numai 99 de dolari. Adica, o suma care nu depaseste 400 de lei in Romania. Din acest punct de vedere, configuratia sa este perfect explicabila, iar la acest pret putem considera camera foto duala, sistemul de operare si bateria plusuri impresionante.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Blackview
Product Name
Blackview BV4000
Price
$ 99