Reviews

INCREDIBIL | Blackview A30, replica de iPhone X care costa sub 300 de lei

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Foarte multa lume a ironizat compania Apple cand a introdus varful sau de gama, iPhone X, cu al sau celebru „breton”. Adevarul este insa ca, in ciuda pretului piperat, device-ul nord-americanilor a stabilit un nou trend pe piata si este unul dintre cele mai bine vandute telefoane ale anului.

Aproape fiecare producator de pe piata a scos un telefon similar, astfel ca din orice punct de vedere ai privi lucrurile, iPhone X poate fi considerat un mare succes.

Blackview este ultima companie care s-a alaturat acestui trend. Chinezii s-au remarcat pe piata rugged in ultimii doi ani, iar acum au introdus oficial un telefon care poate fi considerat cea mai ieftina replica de iPhone X de pe piata. Device-ul cu ecran full screen si breton are optiuni interesante si un look atractiv.

Si, peste toate, costa putin sub 300 de lei. Adica 69.99 $ in China. Culmea e ca, in opinia noastra, Blackview A30 ar fi putut sa coste mai mult de atat. Vedem imediat si de ce.

Specificatii tehnice Blackview A30

Clona lui iPhone X are un ecran de 5.5 inch in diagonala, in format 19:9, detaliu care il face mai subtire si mai usor de folosit, chiar si cu o singura mana. Blackview A30 este putin mai mic decat iPhone X, ceea ce face ca aceasta clona sa fie mult mai compacta si mai atractiva decat alte replici de iPhone X de pe piata.

Blackview A30 (3)

Blackview A30 vs iPhone X

Noul telefon low-cost de la Blackview ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo si are o memorie RAM de 2GB. Ceea ce ar trebui sa fie suficient pentru o performanta fluida, decenta. Capacitatea de stocare a datelor este de 16 GB, insa ea poate fi extinsa via microSD. Conform producatorului, sistemul de operare asigura un plus de 15% la nivel de performanta fata de alte telefoane de buget care nu folosesc acest sistem de operare, dar si un consum mai redus cu 30%.

Blackview A30 Oreo

La capitolul dotari foto, telefonul de buget al Blackview se bazeaza pe o camera principala de 8 megapixeli si pe o a doua camera, frontala, de 5 megapixeli. Conform companiei, ambele camere au fost optimizate pentru un experienta cat mai calitativa, Blackview A30 asigurandu-ne de culori destul de naturale sau, cu siguranta, mult mai naturale decat alte telefoane de buget.

Interesant este ca modelul Blackview A30 beneficiaza si de deblocare faciala, care ce e drept, nu ne putem astepta sa fie una la fel de buna ca cea de pe modelele low-cost mai scumpe. Bateria telefonului are o capacitate de 2.500 de miliamperi. Procesorul ales de Blackview pentru modelul A30 este un chipeset MediaTek de 1.3 Ghz, model MTK6580A.

Blackview A30 (2)

Blackview A30 pare telefonul de buget ideal pentru toate buzunarele. Are aspect foarte placut, este usor si compact, arata impresionant si are un pret imbatabil. Iata-i specificatiile complete, mai jos:

Greutate: 140 de grame
Dimensiuni: 141.2 x 69.4 x 9.8 mm
Ecran: IPS 5.5 inch, rezolutie 1131 x 540 pixeli
Procesor: MediaTek MTK6580A, 1.3 Ghz
Placa video: ARM MAli 400 MP2 de 500 Ghz
Memorie RAM: 2GB LPDDR3
Memorie ROM: 16GB
Camera principala: 8 MP, deschidere f/2.4
Camera frontala: 5MP, deschidere F/2.2
Baterie: 2.500 mAh 5V 1A

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 9 votes
Brand Name
Blackview
Product Name
Blackview A30
Price
$ 69.99