Reviews, Stiri

BlackBerry Aurora confirmat: phablet cu Android 7.0 Nougat, 4GB RAM si Snapdragon 425

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

BlackBerry AuroraBlackBerry Aurora este unul dintre telefoanele pe care TCL Communication le va lansa in acest an, dupa ce in urma cu cateva zile a fost confirmata oficiala aparitia BlackBerry KeyOne despre care am discutat si noi pe larg, aici.

Aurora va fi un phablet cu procesor mid-range, dar cu o capacitate de stocare buna si o memorie interna de 4 GB. In plus, terminalul va rula dupa toate probabilitatile, Android 7.0 Nougat, anunta presa de peste Ocean.

BlackBerry Aurora specificatii

  • Lansare: martie 2017
  • Greutate: 178 grame
  • Grosime: 8.5 milimetri
  • Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
  • Display: AMOLED 5.5 inch, rezolutie 1280×720
  • Memorie RAM: 4GB
  • Memorie interna: 32GB
  • Placa video: Adreno 308
  • Procesor: Snapdragon 425, quad-core, 1.4 Ghz
  • Camera foto principala: 13 megapixeli cu autofocus si flash LED dual tone
  • Camera foto secundara: 8 megapixeli cu flash LED
  • Baterie: Li-Ion 3000 mAh

Phablet sofisticat, cu design placut si display AMOLED

Inainte de toate, BlackBerry Aurora se poate spune fara indoiala ca se incadreaza in categoria phablet. Terminalul va echipa un ecran generos si va masura 8.55 milimetri grosime, urmand a cantari putin sub 180 de grame. Cu un aspect sofisticat, accesibil pe culori placute precum argintiu, auriu si negru, noul phablet produs de BlackBerry in colaborare cu TCL Communication se vrea a fi un mid-range de impact.

BlackBerry Aurora confirmat: phablet cu Android 7.0 Nougat, 4GB RAM si Snapdragon 425

Display-ul sau va atinge o diagonala de 5.5 inch cu rezolutie 1280×720 pixeli. Interesant este ca presa din Asia, anunta ca acest display va fi unul de tip AMOLED, cu o densitate a pixelilor cifrata la 260 pixeli per inchi. Terminalul va rula asa cum spuneam Android 7.0 Nougat, cel mai in voga si mai nou sistem de operare de pe piata pentru telefoanele Android. In spatele sau va sta o configuratie hardware destul de puternica, in care remarcam pentru inceput capacitatea de stocare de 32 GB precum si memoria de tip RAM, de 4GB. Phablet-ul isi poate extinde insa memoria nativa pentru ca beneficiaza de slot pentru carduri microSD, compatibil cu astfel de echipamente pana la 256 GB. Destul de impresionant as spune eu la acest capitol, noul BlackBerry Aurora.

Ce mai descoperim? Un procesor de tip mid-range, quad-core Snapdragon 425 MSM 8917 de 1.4 Ghz. Nu e mult, dar nici putin. Asteptam insa parca ceva mai mult de la ceea ce se cheama capitolul placa video. BlackBerry Aurora propune un parteneriat tehnologic intre Snapdragon 425 si placa video Adreno 308. Nu este o placa video slaba, dar experientele mele cu aceasta placa n-as spune ca ma dau pe spate. Gamerii s-ar putea sa se bucure de un smartphone de tip phablet cu ecran destul de bun, dar cu destule probleme de rulaj, respectiv lag. Desigur, poate nu e cazul, insa la acest capitol, BlackBerry Aurora nu ma cucereste.

Sistem surpinzator de bun de camere

Phabletul celor de la BlackBerry este compatibil 4G LTE si ofera doua camere cu servicii destul de interesante. Aici chiar pot spune ca am fost putin luat prin surprindere de ceea ce propun canadienii. Nu ma asteptam ca acest terminal sa incorporeze o camera principala cu senzor de 13 megapixeli si inca una secundara, pentru selfie-uri, cu senzor de imagine de 8 megapixeli. Good job! Amintesc de asemenea ca, in urma primelor informatii venite de pe site-urile din Indonezia care au confirmat aparitia acestui terminal, ca prima camera foto, cea principala, este echipata cu senzor CMOS si autofocus plus flash LED dual tone. Aceasta poate filma la rezolutie 1080p cu 30 de cadre pe secunda. In acelasi timp, camera foto secundara, sau frontala daca vrei, asigura o calitate foarte buna, amatorii de selfie-uri urmand a fi extrem de multumiti. Pentru ca dincolo de senzorul de imagine suficient de bun, camera frontala are si flesh LED.

BlackBerry Aurora confirmat: phablet cu Android 7.0 Nougat

N-am uitat capitolul autonomie. Pentru ca ne intereseaza si pentru ca pentru multi reprezinta chiar un criteriu de achizitionare al unui smartphone, in special daca este vorba de un phablet. Avem asadar parte de un acumulator Lithium-Ion de 3000 mAh. As spune din nou: good job, BlackBerry! Mai ales daca se va confirma aceasta autonomie de 20 de ore in ceea ce priveste convorbirile, respectiv 10 ore cand vine vorba de video playback. Si sincer, n-am motive sa ma indoiesc, de regula, terminalele BlackBerry isi cam respecta hartia cum se spune, atunci cand vine vorba de bateriile lor. Dar, sa vedem, sper sa nu avem parte de surprize neplacute.

BlackBerry Aurora pret si disponibilitate

BlackBerry Aurora va fi lansat in cateva zile sustine presa din Asia. Mai exact, pe 13 martie. Pretul sau de achizitie va fi unul destul de decent, adica putin peste 300 de euro. Ramane de vazut insa cum se va descurca terminalul pe piata din Europa, cand si daca va ajunge aici. Desi conform acelorasi surse, BlackBerry Aurora va putea fi cumparat si pe piata europeana.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
2.5 based on 2 votes
Brand Name
BlackBerry
Product Name
BlackBerry Aurora
Price
Euro 330