Stiri

BlackBerry Athena aproape de lansarea oficiala

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

BlackBerry Athena este tot mai aproape de o lansare oficiala. Device-ul a fost recent vazut in baza de date a site-ului GeekBench, la scurt timp dupa ce-si facuse aparitia online. Astazi, aflam ca BlackBerry Athena a primit certificarea TENAA in China, semn ca e la un pas de prima aparitie publica.

BlackBerry Athena certificat oficial: are tastatura Qwerty, Snapdragon 660, 6 GB RAM si camera foto duala

Cu numarul de model BBF100-4, noul BlackBerry Athena a vizitat aplicatia TENAA in vederea obtinerii certificarii oficiale pentru zona China. Se confirma multe dintre detaliile deja cunoscute despre el din randarile anterioare. Cateva dintre specificatiile sale par chiar foarte atractive pentru aceasta zona mid-range, insa ramane de vazut ce pret va avea device-ului, pentru a putea specula sau nu pe tema succesului sau insuccesului sau.

Surprinzator este totusi faptul ca BlackBerry Athena are un ecran atat de mic in 2018. Doar 4.5 inch are noul model de la BlackBerry (via TCL) si un rapor 3:2 cu o densitate a pixelilor de 433 ppi. Sticla sa protectoare este insa una rezistenta, iar rezolutia ne face cu ochiul: 1620 x 1080 pixeli. Chiar daca nu impresioneaza ca dimensiuni, display-ul in format 3:2 are destule resurse pentru a seduce.

BlackBerry Athena

BlackBerry Athena

Sub capota, BlackBerry a optat pentru un procesor foarte puternic din zona mid-range. Octa-Core-ul Snapdragon 660 este un procesor construit pe o platforma de 14 nanometri si are la bord patru nuclee Kryo 260 de 2.2 Ghz si alte patru nuclee Kryo 260 de 1.8 Ghz. In plus, acest chip este cuplat de TCL cu 6 GB dedicati memoriei RAM si cu 64 GB pentru stocarea de date. Acceleratorul grafic este Adreno 512 GPU, in timp ce memoria nativa a terminalului va putea fi extinsa pana la 2 TB cu ajutorul cardurilor de memorie microSD.

Device-ul BlackBerry Athena se prezinta cu o tastatura in 4 randuri de tip QWERTY si cu Android 8.1 Oreo la bord. Telefonul este dual SIM (nano+nano/microSD) si beneficiaza de senzor de amprente si mufa de 3.5 milimetri pentru casti. Camera sa principala are o rezolutie de 12 megapixeli pe un senzor, dar fiind duala are inca un al doilea senzor a carei rezolutie nu o cunoastem (posibil sa fie de 5 megapixeli), in timp ce camera frontala, dedicata selfie-urilor si sesiunilor de video calling are o rezolutie de 8 megapixeli.

BlackBerry Athena (1)

Conform TENAA, BlackBerry Athena are 168 de grame si o grosime de 8.5 milimetri. Inaltimea sa atinge 151.4 milimetri, in timp ce latimea ajunge la 71.8 milimetri. Terminalul este capabil de conectivitate 4 G VoLTE, si suporta tehnologie WiFi 802.11 ac, bluetooth v4.2 si NFC. Totodata, BlackBerry Athena este echipat cu port USB Type C (v3.1) si GPS (cu GLONASS pentru o mai buna pozitionare). Acumulatorul device-ului are o capacitate de 3360 miliamperi si este echipat cu tehnologie de incarcare rapida.

Pe scurt, BlackBerry Athena se remarca indiscutabil la cateva capitole

  • – Procesor
  • – Sistme de operare
  • – Memorie RAM
  • – Ecran mic, dar suficient de calitativ
  • – Tehnologie dual SIM si 4 G
  • – Autonomie buna plus incarcare rapida si port USB Type 3 (v3.1)

Ce nu stim inca despre BlackBerry Athena este cat va costa. Daca TCL, compania care ghideaza BlackBerry va impune un pret maricel, Athena va avea sanse mici de reusita. Este de asteptat ca telefonul sa poata fi achizitionat pe doua culori: negru si argintiu.

Aspectul sau este usor patratos, in timp ce senzorul de amprente este ascuns in bara de pe tastatura (spacebar). De altfel, fata de modelul BlackBerry KEYone tastatura pare sa fie neschimbat, in timp ce capacul de pe spatele terminalului are aceeasi textura cauciucata. Sub display avem butoane capacitive pentru navigatie, ceea mi se pare destul de atractiv pentru un device BlackBerry. Vom reveni cu detalii legate de pretul de achizitie si de lansarea dispozivitului.

Summary
BlackBerry Athena aproape de lansarea oficiala
Article Name
BlackBerry Athena aproape de lansarea oficiala
Description
BlackBerry Athena a primit certificarea TENAA si pare din ce in ce mai aproape de lansarea oficiala. Detalii aici