Stiri

Bill Gates investeste 80 de milioane de dolari intr-un smart city

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Daca va intrebati ce mai face Bill Gates, ei bine multimiardarul american, fondator al Microsoft Corporation, se gandeste sa dea nastere primului Smart City adevarat din lume. Primul pas a fost deja facut, una dintre companiile sale investind 80 de milioane de dolari in acest proiect.

Conceptul smart city: Miliardarul Bill Gates isi construieste un oras in Arizona

Nu mai putin de 80 de milioane de dolari va investi miliardarul american intr-o prima faza in viitorul smart city localizat undeva in afara Pheonix-ului, in Arizona. Aceasta suma reprezinta in fapt, doar achizitionarea suprafetei din Arizona, acolo unde multimiliardarul are planuri mari alaturi de asociatii sai.

Smart City, Bill Gates

Publicatia The Verge noteaza ca investita se va face printr-un grup controlat de firma de investitii Cascade Investment, care prin intermediul lui Bill Gates a cumparat aceasta suprafata mare de teren in Belmont. Suprafata ar avea 24.800 de acri, iar planul lui Gates vizeaza constructia a unui smart city cu 80 de mii de locuinte si alte 3800 de hectare pe care le va rezerva spatiului industrial, de birouri si de retail. In acest smart City al lui Bill Gates va exista si o suprafata de 3400 de hectare spatiu deschis, dar si peste 470 de acri dedicati scolilor publice.

Viitorul Smart City (orasul inteligent) ar urma sa fie proiectat de Bill Gates pentru a beneficia de retelele de mare viteza, centre de date impresionante, autoturisme si vehicule autonomie si alte noi tehnologii de fabricatie precum si noduri logistice automate: „Intentia noastra este sa transformam o zona intinsa pe spatiu destul de mare, dar complet nefolositoare astazi, intr-un model flexibil de infratructura cu scopuri la care visam fiecare dintre noi” a precizat Belmont Properties intr-o declaratie oficiala.

Smart City Belmont, Arizona

Aici ar urma sa fie localizat viitorul smart city al lui Gates

Conceptul smart city (oras inteligent) nu este insa nici pe departe o premiera. Nu mai departe de luna trecuta, cei de la Sidewalk Labs au incheiat o afacere cu o zona din Toronto unde vor construi un „internet city”. Cei 800 de acri vor fi echipati cu tehnologii moderne, lumini stradale spectaculoase si retele de wi fi public remarcabile. Proiectul a fost iniatiativa celor de la Sidewalk Labs care au investit 50 de milioane de dolari pentru a instala si testa diverse tehnologii in acest oras.

Ajuns la 62 de ani, fondatorul Microsoft Corporation are o avere estimata la aproape 90 de miliarde de dolari. Intr-un interviu acordat BBC, Gates s-a declarat fericit dintr-un motiv complet atipic oricarui om de rand: „Sunt fericit pentru ca pot anunta cu mandrie ca am platit peste 6 miliarde de dolari taxe statului american”.

Belmont, Arizona, smart city

Asa arata acum locatia aleasa de Bill Gates

Cei 80 de milioane de dolari reprezinta doar o prima parte a investitiei lui Gates si a asociatilor sai. Estimarile presei americane duc la o investitie totala (minima) de peste 2 miliarde de dolari.

sursa: The Verge

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes