Reviews

Avem iPadOS 15! Aduce îmbunătățiri la nivel de multitasking, dar și multe altele. Toate detaliile

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

iPadOS 15 introduce o experiență multitasking care este și mai intuitivă, făcând funcții precum Split View și Slide Over mai ușor de descoperit, mai ușor de utilizat și mai vizibile. Toate detaliile, în cele ce urmează.

iPadOS 15, toate noutățile

Pe lângă iOS 15, Apple a anunțat la conferința WWDC 2021 și iPadOS 15, cu noi funcții care profită de capacitățile unice ale iPad-ului, ajutând utilizatorii să fie mai productivi și ducând la un cu totul alt nivel versatilitatea iPad-ului.

Previzualizarea pentru dezvoltatori a iPadOS 15 este disponibilă pentru membrii programului Apple Developer de la developer.apple.com începând de astăzi, iar o versiune beta publică va fi disponibilă pentru utilizatorii iPadOS luna viitoare la beta.apple.com. Noile funcții software vor fi disponibile în această toamnă ca actualizare gratuită a software-ului pentru iPad mini 4 și versiuni ulterioare, iPad Air 2 și versiuni ulterioare, iPad a cincea generație și versiuni ulterioare și pentru toate modelele iPad Pro.

iPadOS 15 introduce o experiență multitasking care este și mai intuitivă, făcând funcții precum Split View și Slide Over mai ușor de descoperit, mai ușor de utilizat și mai puternice. Notes merge la nivel de sistem cu Quick Note și oferă noi modalități de a colabora și de a organiza indiferent dacă tastați sau scrieți cu Apple Pencil. Noile dispozitive widget pentru ecranul de start și biblioteca de aplicații oferă modalități simple de a personaliza experiența iPad și de a organiza aplicații. Traducerea oferă noi funcții pentru traducerea textului și a conversațiilor, iar utilizatorii pot acum să creeze aplicații pentru iPhone și iPad, pe iPad, cu Swift Playgrounds. iPadOS 15 include, de asemenea, noi controale de confidențialitate în Siri, Mail și în mai multe locuri din sistem pentru a proteja în continuare informațiile utilizatorilor.

iPadOS 15: Comenzi rapide de la tastatură și multitasking

Un nou meniu multitasking apare în partea de sus a aplicațiilor, permițându-le utilizatorilor să acceseze Split View sau Slide Over cu o simplă atingere. Utilizatorii au acum acces rapid la ecranul de pornire atunci când utilizează Split View, facilitând accesul la aplicația potrivită. Folosind noul raft, pot face, de asemenea, mai multe activități cu aplicații care au mai multe ferestre, cum ar fi Safari și Pages, precum și previzualiza rapid e-mailurile. Experiența cu o tastatură externă permite utilizatorilor să facă mai multe lucruri cu comenzile rapide de la tastatură noi și cu o reproiectare a barei de meniu. Utilizatorii pot configura rapid și comuta între Split View și Slide Over cu noi comenzi rapide pentru multitasking chiar de la tastatură.

iPadOS 15: Organizați și personalizați iPad cu widgeturi și biblioteca de aplicații

Utilizatorii pot plasa acum widget-uri printre aplicații pe paginile ecranului de pornire, oferind mai multe informații dintr-o privire și oferind o experiență mai personalizată. Conceput special pentru o afișare mai mare a iPad-ului, o nouă dimensiune de widget mai mare este perfectă pentru prezentarea videoclipurilor, muzicii, jocurilor, fotografiilor și multe altele. iPadOS 15 aduce, de asemenea, widget-uri noi pentru App Store, Find My, Game Center, Mail și Contacts. De asemenea, vine pe iPad și Biblioteca de aplicații, care organizează automat aplicațiile în categorii utile, cum ar fi Productivitate, Jocuri și Adăugate recent și permite utilizatorilor să acceseze toate aplicațiile lor chiar de pe Dock.

iPadOS 15: Capturarea gândurilor cu notă rapidă și organizarea cu etichete

Note merge la nivel de sistem cu Quick Note, un mod rapid și ușor de a lua note oriunde în sistem. Indiferent dacă navighează în Safari sau găsește un restaurant pe Yelp, utilizatorul poate acum afișa Quick Note oriunde pentru a nota un gând și pentru a adăuga linkuri, oferind o modalitate ușoară de a reveni exact la ceea ce se uitau.

Note are, de asemenea, noi modalități de organizare, colaborare și captare a informațiilor. Etichetele facilitează clasificarea notelor și găsirea rapidă a acestora cu un browser de etichete complet nou și cu dosare inteligente bazate pe etichete. Pentru utilizatorii care lucrează cu alte persoane în note partajate, mențiunile creează o modalitate de a notifica colaboratorii și de a le conecta la notă, iar o nouă vizualizare Activitate arată actualizările recente în notă.

iPadOS 15: Apeluri FaceTime mai naturale și experiențe partajate cu SharePlay

Utilizatorii pot împărtăși acum experiențe cu SharePlay în timp ce se conectează cu prietenii pe FaceTime, inclusiv ascultarea melodiilor cu ajutorul Apple Music, vizionarea unei emisiuni TV sau a unui film sau partajarea ecranului pentru a vizualiza împreună aplicațiile. Comenzile de redare partajate permit oricui să joace, să întrerupă sau să avanseze. Utilizatorii pot extinde redarea la Apple TV și o pot viziona pe televizor în timp ce împărtășesc momentul prietenilor și familiei conectați prin FaceTime. SharePlay permite, de asemenea, utilizatorilor să își partajeze ecranul, perfect pentru a naviga împreună pe web.

iPadOS 15: O experiență de navigare reproiectată cu Safari

Safari primește un nou design care permite utilizatorilor să vadă mai mult din pagină în timp ce navighează. O nouă bară de file preia culoarea paginii web și combină filele, bara de instrumente și câmpul de căutare într-un design unic și compact. Grupurile de file oferă o nouă modalitate de a salva și gestiona cu ușurință filele excelente pentru planificarea călătoriilor, cumpărături sau stocarea filelor vizitate frecvent. Grupurile de file se sincronizează, de asemenea, pe Mac și iPhone, astfel încât utilizatorii să își poată continua proiectul de oriunde sau să le împărtășească cu ușurință prietenilor și familiei. Safari pe iPad acceptă acum și extensii web, disponibile din App Store.

iPadOS 15: Instrumente pentru a găsi focalizarea

Focus este o funcție nouă care filtrează notificările pe baza a ceea ce face un utilizator. Utilizatorii își pot seta dispozitivul pentru a-i ajuta să se afle în acest moment, creând un Focus personalizat sau selectând unul sugerat în funcție de contextul lor, cum ar fi în timpul orelor de lucru sau în timp ce se duc la culcare. Utilizatorii pot crea, de asemenea, pagini de pe ecranul de pornire cu aplicații și widget-uri care se aplică momentelor de focalizare pentru a afișa doar aplicații relevante și a reduce tentația dimineața și seara, facilitând recuperarea activității zilei după bunul plac.

iPadOS 15: Noi funcții foto

Textul live folosește informații de pe dispozitiv pentru a recunoaște textul dintr-o fotografie și pentru a permite utilizatorilor să acționeze. Cu Visual Look Up, utilizatorii pot identifica obiecte dintr-o fotografie, cum ar fi un tip de floare sau rasă de câine. Spotlight adaugă acum posibilitatea de a căuta în aplicația Fotografii și imagini web și are rezultate complet noi pentru contactele cu context, cum ar fi conversațiile recente, fotografiile partajate și locația acestora, dacă sunt partajate prin funcția ”Găsire”. Folosind textul live, Spotlight vă permite să căutați cu ușurință o fotografie a unei hărți de transport public, o chitanță sau o captură de ecran a unei rețete de gătit. Textul live funcționează și cu text scris de mână.

iPadOS 15: Traduceți în iPad

Aplicația Translate vine pe iPad cu funcții noi care fac conversațiile mai ușoare și mai naturale. Atunci când utilizați aplicația Traducere, Traducerea automată detectează când vorbește cineva și în ce limbă, astfel încât utilizatorii să poată conversa în mod natural fără a fi nevoie să atingă un buton pentru microfon. Pentru conversații și mai personale, vizualizarea față în față permite două persoane să se așeze una față de cealaltă cu iPad între ele și să vadă traducerile conversației din partea lor. Textul poate fi acum tradus oriunde pe iPad selectându-l și atingând Traducere, iar textul scris de mână poate fi tradus și. În combinație cu textul live, utilizatorii pot chiar să traducă text în fotografii.

iPadOS 15: Swift Playgrounds

Swift Playgrounds este cel mai bun și mai simplu mod de a învăța cum să codezi. Și acum, cu Swift Playgrounds, utilizatorii au instrumentele necesare pentru a construi aplicații pentru iPhone și iPad chiar pe iPad-ul lor și să le trimită direct în App Store, oferind noi modalități pentru oricine de a crea aplicații și de a le partaja cu lumea. Codul este imediat prezentat în previzualizarea live în timp ce utilizatorii construiesc aplicații, iar apoi își pot rula aplicațiile pe ecran complet pentru a le testa. Un nou format de proiect deschis bazat pe pachetele Swift poate fi deschis și editat în Swift Playgrounds pentru iPad, precum și în Xcode pe Mac, oferind utilizatorilor și mai multă versatilitate pentru a dezvolta aplicații pe iPad și Mac.

iPadOS 15: iCloud +

iCloud + combină tot ce le place utilizatorilor despre iCloud cu noi caracteristici premium, inclusiv Ascunde e-mailul meu, suport extins HomeKit Secure Video și un nou serviciu inovator de confidențialitate pe internet, iCloud Private Relay, fără costuri suplimentare. toamna asta. Toate planurile iCloud + pot fi partajate cu persoane din același grup Family Sharing, astfel încât toată lumea să se poată bucura de noile funcții, stocare și experiență ridicată care vine cu serviciul.