Reviews

Asus ZenFone Zoom review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Asus ZenFone Zoom – Mai multa putere cu zoom-ul optic 3x

Anuntat in ianuarie anul trecut, la lansarea sa in cadrul IFA din Berlin in decembrie 2015, Asus ZenFone Zoom a impresionat prin calitatile sale si nu numai.

Construit pe un sasiu metalic, acest terminal nu creeaza dificultati in operare, in ciuda dimensiunilor de phablet. Desingnul unibody confera un feel de soliditate, iar greutatea de 185 de grame nu face decat sa accentueze asta. Marginile au colturi rotunjite si sunt realizate din metal, iar capacul din spate este confectionat din piele texturata, ce da o senzatie aparte atunci cand telefonul este folosit. Pe partea frontala sticla este materialul preferat, marginile laterale fiind destul de bine proportionate, insa cele de sus si de jos sunt o idee mai mari decat ar trebui.

Ecranul de 5.5 inci il incadreaza, cu am mentionat mai sus in categoria phablet. Acesta este protejat de zgarieturi si impacturi de sticla Corning Gorilla Glass 4, iar display-ul are o rezolutie de 1080×1920, fiind de tip IPS capacitiv cu 16 milioane de culori.

Luminozitatea si contrastul sunt echilibrate, la acest capitol nefiind prea multe de comentat. Performantele lui ZenFone Zoom sunt sustinute de chipsetul Intel Atom Z3590 cu un procesor quad-core de 2.5 GHZ. Adaugand un GPU PowerVR G6430 si 4 GB de RAM obtinem o configuratie potenta, ce este capabila sa se descurce foarte bine cu aplicatiile solicitante, lag-ul fiind aproape inexistent. Memoria interna este de 32, 64 sau 128 GB in functie de versiune si poate fi extinsa cu 128 GB cu ajutorul unui card microSD.

? Cauta husa si accesorii pentru Asus ZenFone Zoom »

Cea mai importanta caracteristica a lui Asus ZenFone Zoom este camera principala. Asus se lauda cu cel mai subtire telefon care are integrata o camera cu zoom optic. Asta inseamna ca in grosimea de 12 milimetri a terminalului au fost integrate mecanismele ce permit lentilelor sa se miste pentru a apropia sau departa imaginea. Astfel avem un zoom optic de 3x, ceea ce permite luarea de cadre mult calitative pentru obiectele indepartate fata de zoomul digital. De asemenea, apertura f/2.7 cu autofocus laser permit capturarea unei imagini in 0.3 secunde, iar OIS (stabilizatorul de imagine, similar cu cel gasit pe DSLR-uri) contribuie la calitatea pozelor. O atentie deosebita a fost acordata detaliilor, camera avand butonul ei separat, pentru a da senzatia de aparat foto. Senzorul este de 13 megapixeli, insa aplicatia camerei permite suprapunerea a patru fotografii pentru a crea una identica cu o poza facuta cu un senzor de 52 megapixeli. Camera secundara este dotata cu un senzor de 5 megapixeli si o diafragma f/2.0.

Bateria lui ZenFone Zoom este de tip Li-Po (litiu polimer) cu o capacitate de 3000 mAh. Functia fast charging este integrata prin Boost Master, creat de Asus si permite incarcarea a 60 la suta din baterie in aproximativ 40 de minute.
Concluzia ne duce la certitudinea ca ZenFone Zoom este un device puternic, ce poate multumi si pe cei mai pretentiosi. Insa la capitolul camera lucrurile au fost impinse un pic prea departe. Daca ne raportam la alte telefoane, vom observa ca sunt in aceeasi zona a calitatii foto, deci ZenFone Zoom, desi incearca, ceva nu este in regula. Totusi, pretul este acceptabil iar performantele il aduc peste zona mid-level.

Asus Zenfone Zoom ZX550 » Android smartphone » Aparitie 2015 » Features 3G, 5.5″ IPS capacitive touchscreen, 13 MP camera » Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Asus Zenfone Zoom ZX550 » Android smartphone » Aparitie 2015 » Features 3G, 5.5″ IPS capacitive touchscreen, 13 MP camera » Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Asus ZenFone Zoom
Author Rating
51star1star1star1star1star