Reviews

ASUS Zenfone Lite L1 pret in Romania, specificatii tehnice, pareri, imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

La inceputul lunii, ASUS a lansat pe piata doua noi telefoane din gama Zenfone 5. Despre modelele Asus ZenFone 5 Selfie si Zenfone 5 Selfie Pro v-am scris si noi la data lansarii oficiale, insa acum este momentul sa aruncam o privire peste cel mai nou device din portofoliul producatorului.

Acesta a fost introdus in India si poarta denumirea de ASUS Zenfone Lite L1. Este vorba despre un telefon de buget, fara specificatii impresionante, care costa insa doar 5.999 de rupii indiene. Adica echivalentul a 330 de lei. Ce poate aduce Asus pe un telefon care costa atat de putin? Merita el cumparat la acesti bani? Analizam impreuna, in cele ce urmeaza.

Specificatii si pareri ASUS Zenfone Lite L1

E clar ca de la acest model de smartphone nu trebuie sa aveti pretentia unei performante care sa va dea pe spate. Ideea e insa ca ASUS Zenfone Lite L1 surprinde putin daca este sa ne raportam la configuratia sa interna, comparativ cu pretul final de achizitie al telefonului. Ok, nu e cel mai spectaculos telefon de buget pe care l-am vazut, dar mi se pare interesant ca Asus a reusit sa vina cu o astfel de propunere in sectorul entry level.

Foarte surprins ca pe un telefon de maxim 350 de lei, Asus a adus un procesor Snapdragon cu opt nuclee, deblocare faciala si o baterie generoasa.

Asus Zenfone Lite L1 (3)

Noul ASUS Zenfone Lite L1 are Snapdragon 430 la bord, adica un procesor din clasa octa-core (opt nuclee). La acesti bani, foarte multi producatori prefera sa includa in interiorul telefoanelor procesoare quad-core, mult mai putin ofertante. Asus opteaza pentru Snapdragon de la Qualcomm, o platforma care are patru nuclee de 1.2 Ghz (Cortex A53) si alte patru nuclee de 1.5 Ghz (Cortex A53). Un mixt intre performanta si eficienta, asezat pe 64 de biti, cu placa video Adreno 505 in cuplaj.

Asus propune si 2GB dedicati memoriei RAM a telefonului sau ASUS Zenfone Lite L1, in timp ce capacitatea de stocare de date ajunge la 16 GB in stare nativa si primeste posibilitatea de extindere prin slotul microSD pana la 256GB.

Remarc si display-ul in format 18:9, cu luminozitate de 400 niti si rata de contrast 800:1. Acest ecran are diagonala de 5.45-inch cu rezolutie HD plus. Tehnologia este IPS si cred eu ca va livra un nivel de performanta bun doritorilor.

Asus Zenfone Lite L1 (4)

Pe noul ASUS Zenfone Lite L1 vei gasi Android 8.0 Oreo, peste care producatorul din Taiwan si-a pus interfata in-house, Zen Ui 5.0. Compartimentul foto primeste sprijin de la o camera principala simpla, de 13 megapixeli, cu lentile 5P, functie PDAF, Led Flash si apertura buna, f/2.0.

Pentru selfie-uri, ASUS Zenfone Lite L1 are o camera de 5 megapixeli pe fata, cu LED Flash si apertura f/2.4. Inca o data remarc optiunea de deblocare faciala, pe un telefon de buget cu pret foarte accesibil.

140 de grame cantareste noul ASUS Zenfone Lite L1, in timp ce grosimea sa, in mod surprinzator, depaseste cu putin 8 milimetri (8.15mm este grosimea exacta a telefonului). Usor, subtire, cu aspect placut si cu cateva specificatii bune. La aceste ingrediente, Asus a adauagat sprijin pentru 4G VoLTE, tehnologie bluetooth 4.2 si GPS. Si, nu in ultimul rand, un acumulator de 3.000 de miliamperi, care mi se pare mai mult decat suficient pentru ceea ce vrea ASUS Zenfone Lite L1 sa livreze utilizatorilor.

Asus Zenfone Lite L1 (5)

Una peste alta, la 330 de lei, ASUS Zenfone Lite L1 imi lasa o impresie neasteptat de buna. Nu e telefonul potrivit pentru gaming, multitasking sau alte detalii de tipul asta, dar daca iti doresti pur si simplu un telefon, fara sa dai bani multi si cu scopul de a-l folosi pentru convorbiri, eventual scurte sesiuni de browsing si social media, mi se pare ca ASUS Zenfone Lite L1 merita trecut in wishlist-ul tau.

Specificatii tehnice Asus Zenfone Lite L1

Display: 5.45-inch IPS, rezolutie 1440 x 720 pixeli, format 18:9, 400 niti, 800:1 rata contrast
Procesor: Qualcomm Snapdragon 430 cu 8 nuclee ( 4 x 1.2 GHz Cortex A53 + 4 x 1.5 GHz Cortex A53)
Placa video: Adreno 505 GPU
Sistem de operare: Android Oreo v8.1 cu ZenUI 5.0
Memorie: 2GB RAM cu 16 GB ROM (stocare de date), extensibila pana la 256 GB
Dual SIM
Deblocare faciala
Camera principala de 13 MP cu LED Flash, lentile 5P, PDAF, diafragma f/2.0
Camera frontala de 5 MP cu LED Flash si diafragma f/2.4
Greutate: 140 grame
Grosime: 8.15 mm
Optiuni: 4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n (2.4GHz), Bluetooth 4.2, GPS
Baterie: 3.000 miliamperi

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Asus
Product Name
Asus Zenfone Lite L1
Price
RON (aprox) 330