Reviews

Asus Zenfone 8 – păreri, specificații tehnice, imagini și preț

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Asus este o companie recunoscută pentru smartphone-urile sale high-end, dar și pentru faptul că a adus telefoanele de gaming în mainstream. Brandul a lansat oficial pe piață noua serie Zenfone 8, un telefon despre care vom discuta și noi, în cele ce urmează.

Specificații tehnice Asus Zenfone 8

Noul Asus Zenfone 8 are tot ce vrei sau măcar ce aștepți de la un smartphone de tip flagship. Cel puțin pe hârtie. Noul smartphone ajunge acum și pe piața din India, o veste pe care Asus a confirmat-o se pare deja oficial.

Device-ul vine cu un ecran AMOLED cu rată de refresh de 120Hz și o diagonală de 5.9 inch. Ecranul are protecție Corning Gorilla Glass Victus și HDR10+ De precizat că noul telefon de top de la Asus are și rating IP68, adică rezistă la contactul cu apa și praful.

Zenfone 8 are super procesor la bord

Sub capota sa descoperim noul chipset Qualcomm Snapdragon 888, care este cuplat cu memorie RAM LPDDR5 și stocare de date de tip UFS 3.1. Asadar, asa cum era de așteptat, flagshipul celor de la Asus incorporează un procesor de top de pe piață, în acest moment. Pentru că noul Snapdragon 888 chiar este un procesor de top. Mai exact, Snapdragon 888 promite performante interesante, si chiar cateva imbunatatiri fata de generatia anterioara.

In fapt, Qualcomm anunta ca nivelul de performanta general al chipset-ului Snapdragon 888 creste cu 25% fata de predecesorul sau si cu un procent de 35% la nivel de performanta grafica. In plus, partea de AI a fost upgradata semnificativ, detaliu care transforma Snapdragon 888 intr-unul dintre cele mai puternice procesoare din industrie in acest moment. Este pentru prima data cand Qualcomm folosește 3 nuclee diferite intr-un singur chipset.

Procesorul Kryo 680 este format dintr-un nucleu CPU Cortex-X1 tactat la 2,84 Ghz, sub care se află cele 3 nuclee Cortex A78 tactate la maximum 2,4 Ghz și, în cele din urmă, cele 4 nuclee Cortex-A55 de putere redusă, care sunt tactate la 1,8 GHz, permițând o performanță generală mai bună cu 25%.

Revenind la Asus Zenfone 8, flagship-ul companiei taiwaneze este echipat cu suport 5G și are o cameră principală de 64 de megapixeli pe lângă una ultra wide angle lens de 12 megapixeli.

Bateria sa are o capacitate de 4000 de miliamperi, dar beneficiaza si de suport pentru încărcare rapidă la 30W, via port USB de tip C. Se pare că noul device va costa în jur de 2500 de lei, ceea ce dacă se va confirma și se va demonstra real, nu sună deloc rău, în situația în care majoritatea flagship-urilor depășesc bine această sumă.  Nu uita să arunci și tu o privire peste oferta noastră de huse telefoane pe care o găsești disponibilă pe CatMobile.ro

Etichete:

Asus ASUS Zenfone 8