Reviews, Stiri

Asus Zenfone 5z este oficial: pret, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Flagship-ul Asus Zenfone 5z era asteptat la Barcelona. De altfel, l-am inclus si noi in acest top 8 telefoane la Mobile World Congress. Iar saptamana trecuta va anuntam ca pregatirile pentru lansarea sa oficiala au intrat in linie dreapta. Ei bine, Asus, l-a oficializat ieri si trebuie sa recunoastem ca varful de gama al taiwanezilor arata spectaculos, atat pe hartie, cat si estetic.

Asus Zenfone 5z pret

Conform publicatiilor din China, noul Asus Zenfone 5z va costa diferit in functie de versiunea disponibila si dorita. Spre exemplu, Asus Zenfone 5z de 4 GB RAM este cotat in acest moment la 475 de euro, in timp ce versiunea cea mai scumpa, Asus Zenfone 5z cu 8 Gb RAM va costa peste 700 de euro.

Asus Zenfone 5z specificatii tehnice complete

  • -Display: 6.2″ Full HD, AMOLED Display, format 19:9, rezolutie 2246×1080 pixeli, raport ecran-corp 90%, sticla Corning Gorilla Glass si multi-touch in zece puncte
  • -Procesor: Octa-Core, 2.7 Ghz, Snapdragon 845
  • -Placa video: Adreno 630
  • -Memorie RAM: 4GB/6GB/8GB RAM
  • -Memorie ROM: 64Gb/128Gb/256 Gb (microSD pana la 2TB)
  • -Camere foto: principala duala (12+8 megapixeli) cu dual tone LED Flash si secundara frontala (8 megapixeli)
  • -Senzor de amprente si 4G LTE/VoLTE/NFC/WiFi
  • -Sistem de operare: Android Oreo cu interfata ZenUI 5 (Asus)
  • -Acumulator: 3.300 miliamperi
  • -Greutate: 155 grame
  • -Grosime: 7.85 milimetri
  • -Inaltime: 153 milimetri
  • -Latime: 75.65 milimetri
  • -Bluetooth v5.0 si port USB Tip C (2.0)
  • -Mufa audio pentru casti (3.5 milimetri)
  • -Culori disponibile: argintiu si albastru

Asus Zenfone 5z lansat oficial: pareri, primele impresii

Prima concluzie dupa lansarea oficiala a ASUS este una extrem de pozitiva. Taiwanezii au facut o treaba minunata din foarte multe puncte de vedere. Se remarca insa inainte de toate noul Asus Zenfone 5z (ZS630KL) prin doua detalii care nu pot trece neobservate.

ASUS Zenfone 5Z ZS620KL (2)

1. Primul detaliu este cel legat de ecranul oarecum ciudat, dar extraordinar de bine realizat. Producatorul ne asigura ca noul sau varf de gama are un raport ecran-corp de 90%, ceea ce pare cu adevarat impresionant.

La primul contact vizual, vei fi surprins. Stiind ca Asus Zenfone 5z are o diagonala foarte mare, de 6.2-inch, te intrebi cum au reusit sa faca in asa fel taiwanezii incat telefonul sa pastreze proportiile si aspectul estetic. Terminalul are putin peste 7 milimetri grosime si putin peste 75 milimetri latime, iar explicatia constructiei sale remarcabile sta in formatul neobisnuit pentru noi, 19:9.

Stim ca formatul 18:9 este cel mai in voga la aceasta ora si ca Samsung a venit cu 18:5:9 pe telefoanele sale de top, dar Asus ne ia acum prin surprindere cu o propunere curajoasa si sincer, atractiva: 19:9 si screen-to-body ratio 90%. Este intr-adevar neobisnuit, dar lucrurile se simplifica.

Constructia este de foarte buna calitate, afisajul are rezolutie 2246 x 1080 pixeli (da, stim, suna ciudat) si tehnologie Super IPS Plus. Avem un edge-to-edge de o calitate indiscutabila si probabil ca Asus a vrut nu doar sa faca un salt valoric de la formatul clasic ci si sa propuna o premiera la nivel inalt. A reusit. Avem o luminozitate foarte buna pe acest ecran, culori DCI-P3 si protectie Corning Gorilla Glass (probabil 5, insa producatorul nu precizeaza momentan asta).

Asus Zenfone 5z

2. Al doilea detaliu extrem de important: sub capota, taiwanezii au mers pe Snapdragon 845, cel mai puternic procesor pentru un Android la aceasta ora. Este un chipset de top, dublat de prestatia buna a placii video Adreno 630 si de diversele versiuni de memorie RAM: 4Gb/6Gb sau chiar 8 Gb.

In versiunea lui cea mai ieftina, Asus Zenfone 5z se bazeaza totusi pe 4 GB RAM si pe 64 GB ROM, ceea ce nu suna rau, deloc. Pentru mai mult probabil de 3500 de lei in Romania, vom putea cumpara si puternica versiunie Asus Zenfone 5z de 8 GB RAM si 256 Gb.

Chiar si-asa, daca pretul nu va depasi pretul de la Galaxy S9, cred eu ca Asus Zenfone 5z devine un concurent serios si demn de luat in seama.

Dotari foto

Mergem spre sectorul foto, acolo unde Asus pune mai putin accent decat ne asteptam pe camerele telefonului. Si totusi ne vom putea baza pe o camera foto principala cu doi senzori puternici, dupa cum urmeaza: 12 megapixeli (Senzor Sony IMX 363) cu apertura F1.8 si 8 megapixeli (Senzor OmniVision OV 8856) cu apertura F2.0.

Camera principala are stabilizare imagine, lentile 6P, si poate filma in slow – motion la rezolutie Full HD cu 120 de cadre pe secunda sau HD cu 240 de cadre pe secunda. Camera selfie nu este duala, dar se bazeaza pe un senzor de 8 megapixeli cu apertura F2.0 si lentile wide la 83 de grade.

ASUS Zenfone 5Z ZS620KL

Asus Zenfone 5z are senzorul de amprente pe spate, beneficiaza de tehnologie de recunoastere faciala, se bucura de boxe stereo cu amplificator dual NXP Smart AMP si de WLAN 802.11 in standardele a/b/g/n/ac. De pe Zenfone 5Z nu lipsesc tehnologia bluetooth v5.0, mufa USB de tip C, mufa pentru casti si functiile importante NFC Si GPS cu A-GPS si GLONASS.

Bateria telefonului are o capacitate de 3.300 de miliamperi si se bucura de tehnologie de incarcare rapida si de Asus Boost Master.

Verdict, la prima vedere

Cred eu ca versiunea cea mai accesibila de Asus Zenfone 5z (4GB RAM si 64 GB ROM) are un pret foarte bun de achizitie. Normal, versiunile mai bune pentru acest device sunt si mai scumpe.

ASUS Zenfone 5Z ZS620KL

Ca design, Asus Zenfone 5z aduce intr-adevar vizibil cu iPhone X, ceea ce nu imi place. Constructia sa pare sa lase urme evidente de amprente, ceea ce poate fi considerat un dezavantaj estetic. In schimb, specificatiile sunt top si respecta intocmai notiunea de flagship. Varianta de 4 GB RAM cu procesor Snapdragon 845 la acest pret mi se pare o optiune fantastica.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 6 votes
Brand Name
ASUS
Product Name
Asus Zenfone 5z