Reviews, Stiri

ASUS Zenfone 5 Lite pret pentru Romania, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Ieri, va scriam despre cel mai puternic smartphone lansat de ASUS la Mobile World Congress. Un prim review Asus Zenfone 5Z (la prima vedere) puteti gasi pe blogul nostru, la fel si primele recomandari si detalii despre achizitia sa.

La Barcelona insa, compania taiwaneza a lansat si alte modele din gama Zenfone, printre care si ceva mai modestul ASUS Zenfone 5 Lite.

Este vorba despre cea mai „blanda” versiune a gamei, dupa cum ii spune chiar si numele.

ASUS Zenfone 5 Lite detalii oficiale dupa lansarea de la Barcelona

Aproape sigur, ASUS Zenfone 5 Lite va ajunge in Romania cu o varianta destul de atractiva. L-am numit versiunea cea mai „blanda” a gamei Zenfone 5, insa acest device va ofera un procesor mid-range de foarte buna calitate.

ASUS Zenfone 5 Lite (1)

ASUS Zenfone 5 Lite este echipat cu modelul Snapdragon 630 de la Qualcomm, iar in Romania telefonul va costa undeva in jurul sumei de 1500-1600 de lei, pentru versiunea de 4GB RAM si 64 GB ROM. Deloc rau!

Avantaje ASUS Zenfone 5 Lite

Telefonul are cateva avantaje evidente pentru acesti bani:

  • 1. Procesor de buna calitate (2.2 Ghz), memorie RAM buna
  • 2. Display Full HD+ cu rezolutie mare
  • 3. Dotari foto foarte atractive atat pe fata cat si pe spate
  • 4. Carcasa din sticla si metal; constructie superba
  • 5. 4G LTE cat 13

De mentionat ca device-ul va fi echipat in anumite regiuni si cu procesor Snapdragon 430 de la Qualcomm

Ce specificatii are ASUS Zenfone 5 Lite

Telefonul lansat de Asus la Barcelona are asigurat update-ul la Android Oreo. Pana atunci, producatorul il scoate pe piata cu Android 7.0 Nougat, versiune de Android customizata cu interfata Asus ZenUI 4.0.

Ecranul este un IPS LCD in format 18:9, cu diagonala de 6-inch si rezolutie 2160 x 1080 pixeli, adica Full HD+. Avem sticla curbata si un raport ecran-corp mult mai mic decat pe ASUS Zenfone 5Z (80.3%).

ASUS Zenfone 5 Lite

Asa cum aminteam, procesorul este Snapdragon 630 de 2.2 Ghz in anumite regiuni printre care si tara noastra. In alte zone, ASUS Zenfone 5 Lite va beneficia de Snapdragon 430 de 1.5 Ghz. Versiunea cu Snapdragon 630 va fi echipata cu 4 GB RAM si 64 GB ROM, plus slot dedicat cardurilor de memorie externe. Versiunea cu Snapdragon 430 va fi echipata cu 3 GB RAM si 32 GB ROM, plus slot dedicat cardurilor de memorie externe. Aceasta versiune din urma va avea procesor grafic Adreno 505, in timp ce versiunea mai puternica va rula alaturi de Adreno 508.

Sectorul foto pare sa fie unul foarte interesant si foarte atractiv. Ramane de vazut daca telefonul va respecta in realitate, specificatiile de pe hartie, dar lucrurile par sa fie promitatoare. Avem o camera principala duala de 16 megapixeli, capabila de filmare 4K, cu lentile wide la 120 de grade, diafragma F2.2 si stabilizare a imaginii pe trei axe.

ASUS Zenfone 5 Lite (2)

Frontal, avem de asemenea camera duala cu senzori de 20MP , lentile wide la 120 de grade, diafragma F2.0 si Asus Selfie Master pentru selfie-uri perfecte. Este clar ca ASUS Zenfone 5 Lite pune mult accent pe acest sector, care repet, mi se pare foarte atractiv, cel putin pe hartie.

In ceea ce priveste bateria, aflam ca Asus ne ofera si aici un acumulator de 3000 de miliamperi, iar capitolul sunet beneficiaza de doua difuzoare audio si doua microfoane. Telefonul este capabil de 4G LTE (Cat 13 sau Cat 4 in functie de versiune), are tehnologie bluetooth v4.1, GPS cu AGPS si GLONASS, Wi-Fi Direct si port microUSB 2.0.

Ce dimensiuni are ASUS Zenfone 5 Lite

  • – Inaltime – 160.62 milimetri
  • – latime – 76.16 milimetri
  • – grosime – 7.8 milimetri
  • – greutate – 168.3 grame

Cat costa ASUS Zenfone 5 Lite in Romania?

Conform primelor informatii, in Romania, ASUS Zenfone 5 Lite (ZC600KL) va costa 1.599 lei cu TVA inclus si va ajunge in aceasta luna. Se prea poate sa fie primul ASUS din noua gama care ajunge in tara noastra.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
ASUS
Product Name
ASUS Zenfone 5 Lite
Price
RON 1599