Reviews, Stiri

ASUS ZenFone 4 Pro review, pret, specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

In sfarsit, putem vorbi in maniera oficiala despre noul ASUS ZenFone 4 Pro. Telefonul produs de compania ASUS a fost lansat oficial in Taiwan si confirma asteptarile specialistilor: un device high-end, cu aspect foarte atragator, o constructie solida si de calitate a unei companii care pare sa creasca de la an la an pe aceasta piata smartphone. Haideti sa aruncam impreuna o privire atenta pe specificatiile acestei nave amiral.

ASUS ZenFone 4 Pro review: display si constructie

Noul ASUS ZenFone 4 Pro este construit la fel ca si modelul ASUS ZenFone 4 ZE554KL din sticla si metal. Device-ul cantareste doar 175 de grame, masoara 7.6 milimetri si are o latime potrivita de 75.6 milimetri. Senzorul de amprente este pozitionat frontal, iar imaginea de ansamblu ne ofera un dispozitiv cu finisaje premium si materiale vizibil de o foarte buna calitate.

ASUS ZenFone 4 Pro (2)

ASUS ZenFone 4 Pro se mandreste pe partea sa frontala cu un display de tip Super AMOLED cu diagonala de 5.5 inch. Acest panel are o rezolutie Full HD si este imbracat in sticla curbata 2.5 D. Protectia este asigurata de Corning Gorilla Glass. Ecranul capacitive touchscreen in 16 milioane de culori beneficiaza de multitouch in 10 puncte si de o densitate excelenta a pixelilor, calibrata de 401 ppi. Raportul ecran corp pe ASUS ZenFone 4 Pro este de 70.3%.

ASUS ZenFone 4 Pro review: sistem de operare si conectivitate

Noul model ASUS ZenFone 4 Pro review ruleaza din fabrica Android 7.1.1 Nougat, fara a exista informatii concrete privind un eventual update catre Android 8.0 Oreo. Interfata proprietara Asus ZenUI nu lipseste nici de pe acest terminal, in timp ce la capitolul conectivitate, Zenfone 4 Pro impresioneaza din mai multe perspective. Inainte de toate, terminalul are parte de Bluetooth 5.0 la fel ca si Samsung Galaxy S8 spre exemplu.

ASUS ZenFone 4 Pro review, pret, specificatii tehnice si pareri

Nu lipseste GPS-ul (Glonass, A-Gps si BDS), in timp ce incarcarea telefonului se va face prin USB Type C 1.0. ASUS ZenFone 4 Pro vede 4G LTE cu VoLTE, este dual SIM, are optiuni ca OTG si NFC si se conecteaza la internet prin WiFi Dual-Band.

ASUS ZenFone 4 Pro review: procesor si autonomie

ASUS ZenFone 4 Pro corespunde si la acest capitol pretentiilor specialistilor de dinaintea oficializarii sale. Device-uel se bazeaza pe un octa-core fara egal in 2017, Qualcomm Snapdragon 835, sau, asa cum este el cunoscut, chipset-ul varfurilor de lance. Platforma pe 64 de biti este tactata la frecventa de 2.4 Ghz si cuplata cu placa video Adreno 540.

6GB memorie RAM LPDDR4 a alocat ASUS acestui varf de gama, in timp ce utilizatorii vor beneficia de doua versiuni diferite ale memoriei native: 64 GB sau 128 GB. Exista insa si slot pentru carduri pentru microSD, care permite expansiunea memoriei native pana la 2TB.

In ceea ce priveste autonomia device-ului, ASUS ZenFone 4 Pro se bazeaza pe un acumulator nedetasabil cu capacitate de 3600 miliamperi. Evident, acesta se va incarca mult mai rapid, datorita tehnologiei fast charging.

ASUS ZenFone 4 ProASUS ZenFone 4 Pro review: dotari foto

Ne asteptam ca ASUS ZenFone 4 Pro sa aiba dotari foto foarte bune, iar asteptarile nu ne-au fost deloc inselate. Asus a amizat pe senzori de tip Sony atat pentru partea din fata, cat si pentru partea din spate a telefonului.

Frontal, producatorul a asezat un senzor Sony IMX310 de 8 megapixeli cu apertura F1.9 si unghi de vizualizare la 87.4 grade. Pe partea din spate, ASUS ZenFone 4 Pro are camera foto duala, cu cate doi senzori Sony IMX362, respectiv SonyIM351 cu rezolutii de 12 si 16 megapixeli. Camera principala are stabilizare optica, flash LED dual tone, zoom optic 2x si zoom digital 10x.

ASUS ZenFone 4 Pro review: pret si verdict

La fel ca si Nokia 8, varful de gama ASUS va avea un pret considerabil: 599 de dolari va trebui sa platim pentru versiunea cea mai slaba a telefonului, evident, daca suntem interesati de achizitionarea lui 🙂 Fara indoiala, ASUS ZenFone 4 Pro va fi disponibil si in tara noastra, iar noi vom reveni cu amanunte la momentul respectiv. Una peste alta, pretul nu pare atat de mare, tinand cont de caracteristicile si constructia acestui telefon. Concurenta nu va fi usoara, pretul nu este tocmai mic, dar eu cred ca ASUS ZenFone 4 Pro va fi o reusita pentru producatorul taiwanez.

UPDATE: Asus Zenfone 4 Pro a ajuns si in Romania. Acum puteti achizitiona smartphone-ul de pe site-ul eMag la precomanda urmand link-ul de mai jos:

Pret Asus Zenfone 4 Pro eMag: 3699 lei (versiunea de 128 GB)

Pret Asus Zenfone 4 Pro EvoMag: 3499 lei (versiunea de 128 GB)

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 2 votes
Brand Name
ASUS
Product Name
ASUS ZenFone 4 Pro
Price
$ 599